i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Gezondheid’ Category

Wat te doen tegen snurken?

woensdag, december 16th, 2020

Heel veel mensen in Nederland hebben last van snurken. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor degene die snurkt en degene die ernaast liggen. Mensen slapen namelijk een stuk minder goed wanneer ze snurken of als er gesnurkt wordt. In sommige gevallen kan er zelfs slaaptekort optreden. Wat te doen tegen snurken is dus iets wat veel mensen zich afvragen. Ze willen namelijk snel van snurken afkomen.

Hoe komt het dat je snurk?

Snurken kan voorkomen bij iedereen. Snurken ontstaat namelijk wanneer de spieren zich ontspannen. Dit proces gebeurt namelijk wanneer je gaat slapen. Alle spieren ontspannen waaronder de tong. Je tong kan dan naar achter vallen en tegen je huig aankomen. Door deze versmalling van je luchtweg kan er een brommend geluid ontstaan, ofwel snurken. Maar kun je er van afkomen? wat te doen tegen snurken is dan ook de vraag die de meeste mensen zichzelf stellen.

Slaap op je zij

Wat te doen tegen snurken is bijvoorbeeld je slaappositie veranderen. Op je zij slapen kan al grote invloed hebben op je snurkgedrag. Wanneer je namelijk op je rug ligt dat komt je tong snelle tegen je huig aan. Hierdoor ontstaat het snurk geluid. Wanneer je op je zij slaapt dan gebeurt dit minder snel. Veel mensen zien dit dus ook als een grote oplossing.

Eet niet teveel voordat je naar bed gaat

Iets anders wat goed kan helpen is je eetgedrag veranderen. Sommige mensen eten snel nog even iets voordat ze naar bed gaan. Dit is niet goed voor je snurk gedrag. Wanneer je namelijk net voor het slapen gaat nog wat eten dan komt er druk te staan op je longen. Je ademhaling wordt zwaarder waardoor je ook kunt gaan snurken. Gelukkig zijn er genoeg dingen te vinden wat je kunt doen tegen snurken.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/

Een goed en duidelijk Overzicht inhalatibehandeling

donderdag, oktober 15th, 2020

Het verschilt per soort astma wanneer u uw middelen in moet nemen. Bij sommige soorten is de werkende stof zo effectief dat u op het moment van een aanval in moet nemen. Bij de behandeling voor sportastma is het van belang dat u dit ruim voor een training in neemt, dan moet u dus meer plannen. Dit kunt u vaak op de bijsluiter bij uw behandeling vinden, maar u kunt ook altijd contact opnemen met uw dokter. Het is ook van belang dat u contact opneemt met uw dokter indien u de behandeling niet goed (meer) vindt werken of als u last krijgt van bijwerkingen. Dan zal u dokter vanaf daar stappen ondernemen en u eventueel een ander middel voorschrijven. Onze Overzicht inhalatiebehandeling is heel balangrijk.

Soorten en merken

Indien er een Overzicht inhalatiebehandeling e wordt gemaakt zijn er altijd veel factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Zo zijn er dus zoals al eerder besproken veel soorten astma en andere aandoeningen waarvoor inhalatiebehandeling wordt gebruikt. Dan is het daarnaast ook nog zo dat er verschillende merken zijn die de behandelingaanbieden. Daar bij opgeteld zijn er ook nog versies voor als mensen allergisch zijn voor één van de werkende stoffen in hetmiddelen . Dat maakt het maken van een Overzicht inhaalbehandeling  dus heel lastig en gecompliceerd. Echter is er wel vaak een poging gedaan. Dan is het zo dat u er rekening mee moet houden dat er veel termen in een Overzicht inhalatiebehandeling zullen staan die u niet bekend voorkomen. Vandaar dat het handig is dat u overlegt met een medische specialist. In Nederland is dit vaak het eerste aanspreekpunt de huisarts. Indien er meer specialisatie nodig is, zal hij of zij u door verwijzen.  Deze kunnen u vaak ook meer uitleg geven over het Overzichtinhalatiebehandeling . Zij zullen al uw vragen over Overzicht inhalatiebehandeling beantwoorden.


Is een beetje stress ook al schadelijk voor je gezondheid?

dinsdag, augustus 4th, 2020

Is een beetje stress ook al schadelijk voor je gezondheid?

Wist je dat gezonde spanning juist gezond voor je is? Je bent er scherper door en leert om de uitdaging aan te gaan. Op het moment dat je een belangrijke presentatie, vergadering of een gesprek voert, ben je vast een beetje zenuwachtig en gespannen. Wanneer deze situatie dan achter de rug is en je tevreden bent met hoe je het gedaan hebt, kan jij je zelfs extra trots voelen. Dat is toch mooi? Een klein beetje stress kan dus niet zoveel kwaad en is juist goed voor je. Waar ligt de scheidingslijn tussen een beetje stress en te veel stress dan? Lees er alles over in deze blog.

Wanneer wordt stress gevaarlijk?

De belangrijkste vraag is allereerst: wat is stress precies? Je moet eerst weten wat stress is, voordat je kunt nagaan of dit een gevaar voor je mentale en fysieke gezondheid vormt. Stress kan ook wel aangeduid worden als spanning wat je in je lijf voelt. Sommige mensen zeggen zelfs beter te presteren wanneer zij een beetje spanning of druk ervaren. Je lichaam is namelijk in de staat om actie te ondernemen, wanneer je een beetje spanning voelt. Helaas kan je lichaam geen verschil maken tussen een levensbedreigende situatie of een strakke deadline op je werk. In beide gevallen maken je hersenen adrenaline aan waardoor je de drang krijgt om te vluchten of te vechten. Juist op momenten dat je een lange periode voortdurend gespannen bent, kun je zowel mentaal als fysiek andere klachten beginnen te krijgen. Continu een hoge werkdruk naleven en/of stressvolle situaties in je privé leven kunnen ervoor zorgen dat er iets in je knapt. Dat is nu precies wat men tegenwoordig probeert te voorkomen.

 

Wat kun je zelf doen als je een beetje stress ervaart?

Allereerst is het belangrijk dat je weet wat de symptomen van stress en een burn-out zijn. Wanneer je de signalen die je lichaam en geest bij je afgeven leert herkennen, kun je er actie voor ondernemen. Verder bestaan er snelle online tests om erachter te komen of je gestrest bent. Daarnaast is het een goed idee om momenten van ontspanning en rust in je dagelijkse leven in te bouwen. Zorg dat je een aantal keer in de week iets doet wat je écht leuk vindt en waar jij energie uit haalt. Dit kan bijvoorbeeld een lange wandeling, fietstocht, yoga-sessie of een dagje wellness zijn.

https://liberi.nl/

handige Voedingsadvies voor jou uit Groningen

dinsdag, juni 2nd, 2020

Afvallen en een slank lichaam krijgen, dat is voor veel vrouwen een wens, maar iets wat lastig te bereiken is. Of soms moet je om medische redenen afvallen of een dieet volgen Met behulp van een voedingsadvies Groningen kun je doelgericht afvallen of een dieet volgen. Hierdoor behaal je niet alleen de doelen die medisch goed voor je zijn, maar als je echt wilt afvallen bereik je zo ook  jouw ideale streefgewicht en lukt het om dit te behouden. Start daarom met afvallen met behulp voedingsadvies Groningen. De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid. Ze zorgt ervoor dat je je beter voelt, dat je dieet beter aanslaat en dat je je doelen behaalt. Moet je om medische redenen een voedingsadvies Groningen volgen? Dan werkt de diëtist samen met je arts om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding krijgt. De voeding die past bij de medische achtergrond, jouw behandeling én natuurlijk je persoonlijke voorkeuren.

Hoe werkt het?

De diëtist bekijkt wat voeding bij je behandeling kan betekenen. Door haar medische en voedingskundige kennis én ervaring kan zij het beste beoordelen welke voedingsadvies Groningen  jij precies nodig hebt. Zo helpt ze jou om te onderzoeken wat voor jou de juiste voeding is, ze helpt jou om die voeding in te passen in je dagelijkse eetpatroon. Dit is niet altijd makkelijk en daarom krijg je dan ook stap voor stap begeleiding om de resultaten en doelen te behalen. Daarbij helpt ze je dan ook om het gedrag en eetgedrag blijvend te veranderen. De diëtist  kijkt niet alleen naar je medische achtergrond, maar ook naar jou en je voorkeuren voor het samenstellen van voedingsadvies Groningen. Dit doet ze door haar medische kennis en ervaring in te zetten en goed naar je te luisteren. Hierbij stelt ze vragen over wat je situatie is, wat je eetgedrag en eetpatronen zijn en wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Op basis daarvan kan de diëtist  een voedingsadvies Groningen  opstellen wat werkbaar is. De diëtist begrijpt immers als geen ander dat voeding niet alleen gezond of goed moet zijn, maar ook gewoon lekkerFabels en feiten over de e-sigaret

vrijdag, april 17th, 2020

Er wordt in de media veel aandacht besteed aan de e smoker, ook wel bekend als de e-sigaret. Verschillende dingen worden gezegd en geschreven over de werking en gebruik van de e-sigaret. Maar wat is nu waar en wat niet?
Wij zetten enkele fabels en feiten voor jou op een rijtje.

1. Een e-sigaret is schadelijker dan een gewone sigaret

Voor een roker is een sigaret met tabak schadelijker dan een e-sigaret. Door het verdampen van damp in plaats van tabak komen er minder schadelijke stoffen vrij. Een tabakssigaret bevat nog meer giftige stoffen dan alleen nicotine, denk aan koolmonoxide en teer. Voor kinderen/jongeren en niet-rokers is het niet verstandig om te beginnen met de 

e-sigaret. Nicotine is een verslavende stof en dit kan gevolgen hebben voor de hersenen wanneer je als kind nog in de groei bent.

2. Het passief meedampen van een e-sigaret is schadelijk voor de gezondheid

Passief meedampen betekent dat je zelf niet rookt, maar de damp inademt in je omgeving. Uit een artikel op Dampersgids blijkt: “Nieuw RIVM-onderzoek maakte duidelijk dat er geen enkele gevaarlijke stof waarop getest kon worden boven de gestelde veiligheidsnormen van de World Health Organization (WHO) uitkwam.”(z.d.).

De damp verdwijnt sneller dan tabaksrook.

3. Er is een grote kans dat de e-sigaret ontploft 

De e-sigaret kan zelf niet ontploffen, maar alleen de batterij. Als de batterij ontploft, dan komt het vrijwel door verkeerd gebruik. Lees altijd de bijgevoegde handleiding door en volg de veiligheidsregels. Als je de originele batterijen gebruikt en deze oplaadt, vervoert en opruimt zoals voorgeschreven is de kans heel klein dat er iets gebeurt.
Gebruik e-sigaretten, e-liquids en batterijen van bekende en betrouwbare merken. Dit geldt ook voor een originele oplader die aan de aanbevolen beschrijving voldoet.

4. Door de e-sigaret leer je niet te stoppen met roken

Voor rokers die al meerdere malen hebben geprobeerd om te stoppen kunnen overstappen naar de e-sigaret. 

Velen zien het als een tussenstap om echt helemaal stoppen. Met een e-sigaret kan je de hoeveelheid van nicotine afbouwen. Er zit niet standaard nicotine in zo’n sigaret. Dat hangt af van je keuze qua e-liquid. Gebruik je wel nicotine, dan kan je de hoeveelheid nicotine langzaam afbouwen. Op deze manier krijg je minder lichamelijke ontwenningsverschijnselen.

Conclusie

Het doel is om te laten zien dat je niet altijd alles moet geloven wat iedereen zegt over de ea-sigaret. We hebben enkele feiten en fabels op tafel gelegd en tevens ontkracht en bevestigd. Hopelijk brengt dit minder onzekerheden met zich mee over het gebruik ervan.

Relatietherapie in Arnhem brengt u en uw partner nieuwe inzichten

woensdag, juni 26th, 2019

Relaties gaan niet altijd over rozen. Relatietherapie Arnhem helpt je om je relatie weer gezond te krijgen. Veel ruzies, de kleinste dingen lopen uit op grote ruzies. Communicatie is meestal de sleutel en het probleem in veel relatieproblemen. Relatietherapie Arnhem helpt je om de communicatie binnen jouw relatie weer op een hoger en gezond level te krijgen. De professionals van Relatietherapie Arnhem weten alles over communicatie en zijn gespecialiseerd in relatietherapieën.

Waar kan Relatietherapie Arnhem u mee helpen?

Loopt uw relatie niet helemaal goed? Dat kan een benauwende en vervelende situatie zijn. Blijf hier niet in hangen en geef niet op want Relatietherapie Arnhem kan het gevoel wat u had aan het begin van uw relatie terugbrengen. Communiceren is belangrijk. Wanneer er opgestapelde ergernissen naar buiten komen kan dit resulteren in het niet meer communiceren met elkaar. Zeker na een nare ervaring zoals het overleiden van een geliefde, het vreemdgaan van je partner of bijvoorbeeld een psychische aandoening van jou of je partner zoals een depressie of angststoornis. Dit kan grote gevolgen hebben binnen je relatie. De ergernissen kunnen opstapelen en dat resulteert in het niet meer communiceren met elkaar. Relatietherapie Arnhem helpt je hierbij en begeleidt dit hele proces. Relatietherapie Arnhem werkt met een bepaald systeem waarbij jij en je partner eerst apart gesprekken hebben met de professional. Hieruit is gebleken dat mensen zich dan vrijer voelen en beter durven te spreken over wat hen dwars zit. Dit wordt gevolgd door sessies waarbij jij en je partner samen het gesprek aan gaan om te zorgen dat jullie elkaar gaan begrijpen en respecteren zodat jullie erachter komen waar de problemen zitten. De deskundige van Relatietherapie Arnhem zal jullie hierin begeleiden en soms het gesprek de juiste richting op sturen. Dit zal zorgen voor een weer gezonde relatie waar jullie beiden blij en gelukkig worden.

Wietolie

zondag, september 9th, 2018

Het woord “canna-bis” heeft over het algemeen een slechte reputatie gekregen, maar het feit dat de plant meer dan een “high” biedt, wordt vaak vergeten. Er zijn meer dan 100 cannabidiol verbindingen in de plant gevonden, waarvan wietolie is afgeleid. Een van de bekendste is CBD, dat staat voor cannabidiol. De meeste artsen raden de olie aan bij hun patienten vanwege de wetenschappelijk medisch bewezen eigenschappen, zoals de behandeling van epilepsie, slapeloosheid, angst, depressie en andere ziekten en aandoeningen.

CBD Olie maakt je niet high

Sommige landen hebben CBD legaal gemaakt en in deze landen word het ook verkocht . Dit plantenextract bevat geen psychoactieve stof zoals typerend is voor tetrahydrocannabinol (THC). Terwijl wietolie als remedie al meer dan 3000 jaar in gebruik is, is de opname in de moderne samenleving traag door de algemene stigmatisering die de samenleving heeft. Hoe CBD werkt, is dat het interageert met het endocannabinoïde systeem van het menselijk lichaam. Het is verantwoordelijk voor de werking van de hersenen, endocriene en immuunweefsels. Het gebruik ervan kan helpen bij pijn, eetlust, geheugen en slaap dat onze voorouders ervoor kiezen cannabisolie te gebruiken voor therapeutische doeleinden.

De aanbevolen hoeveelheid THC in CBD olie is minder dan 0,2 procent. Op deze hoeveelheid heeft het geen effect bij degene die het plantaardige product heeft gerookt of ingenomen. Op dat niveau is het legaal in sommige landen, maar vele anderen herkennen het nog steeds niet als iets dat voor medische doeleinden wordt gebruikt. Een voorbeeld van een dergelijk land is Groot Brittanie waar het legaal is. In de VS kan men het echter alleen legaal kopen in landen waar canna-bis zelf legaal is.

Legalisatie van CBD

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft in november 2017 verklaard dat CBD in zuivere vorm niet moet worden beschouwd als een medicijn dat schade of verslaving kan veroorzaken. Hun disclaimer was echter dat er meer onderzoek nodig is voordat ze andere landen kunnen aansporen om een ​​soortgelijk standpunt in te nemen. Op dit moment erkennen ze dat de beslissing op de landen zelf rust, omdat ze alle gevallen nog moeten overwegen. Nu wordt onderzoek uitgevoerd door laboratoriummuizen en gecontroleerde groepen die epilepsie behandelen.

Momenteel maken bedrijven die cannabisolie produceren het als een supplement. De FDA biedt geen voorschriften voor de potentie van de inhoud, wat betekent dat de doseringen variëren. Wat momenteel bestaat, is wat wordt aanbevolen voor aanvallen. Daarom, als iemand cannabisolie wil gebruiken voor slaap, depressie of stress, moeten ze dit doen onder begeleiding van een arts.

Slaap onder een klamboe!

woensdag, januari 10th, 2018

Het is uiteraard altijd weer lekker om op vakantie te gaan en even aan de dagelijkse sleur te ontkomen. We doen dit allemaal op onze eigen manier, lekker met caravan of camper op de camping of toch in een hotel. Als je met je caravan of camper gaat zit je natuurlijk ‘s avonds nog lekker in de open voortent te genieten van de heerlijke zomeravond. Je zit dan lekker te genieten van een goede roman tot het op een bepaald moment te donker wordt en er een lichtje aan moet. En zodra die aangaat komen vaak de insecten vol op je af en klaar om je te prikken en om je hoofd heen te zoemen. Je gaat er niet dood van maar toch is het erg vervelend.

 

Om deze insecten te weren kan een klamboe kopen heel erg nuttig zijn. Dat is dan ook zeker aan te raden wanneer je last hebt van beestjes in Nederland. Ook kun je zoveel mogelijk de ramen en deuren proberen dicht te houden en het licht zo beperkt mogelijk te houden. Een hordeur wil daarnaast ook helpen. De klamboe is het beste te gebruiken rondom je bed.

 

Met een klamboe rondom je bed voorkom je dat insecten ‘s nachts bij jou kunnen komen. Het is een soort net die over je bed heen gespannen wordt waar vervelende insecten niet doorheen kunnen komen. De klamboe heeft een opening aan de zijkant zodat de persoon eronder wel in en uit kan natuurlijk. De klamboe is ook gewoon ademend zodat jij wel frisse lucht krijgt tijdens het slapen. Dat is de reden dat er een kleine gaatjes in zitten. Naast de normale klamboe heb je ook nog de geïmpregneerde klamboe. Eigenlijk is deze klamboe precies hetzelfde als de normale klamboe. Echter zit er over deze klamboe een insecten werende laag. Wanneer een insect op de klamboe gaat zitten zal de insect het niet overleven. Voor mensen is het onschuldig maar het weert de insecten heel goed. In tropische landen wordt er zo goed als altijd onder een klamboe geslapen, in de tropen heb je natuurlijk veel meer en gevaarlijkere insecten.

 

https://shopvoorgezondheid.nl/

Vrij te krijgen medicatie op de markt

vrijdag, december 22nd, 2017

Je ziet vandaag de dag dat er heel veel verschillende soorten medicijnen gewoon vrij te krijgen zijn. Ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten voor verschillende soorten klachten. Bij veel medicijnen heb je wel een speciaal recept nodig maar er zijn ook genoeg medicijnen waar je helemaal geen recept voor nodig hebt. In dit artikel zullen we dit toelichten door een aantal medicijnen te behandelen die vrij te krijgen zijn.

Hooikoortsmedicijnen

Heel erg veel mensen kampen met verschijnselen van hooikoorts. Hier zijn dan natuurlijk ook medicijnen voor te krijgen. Je kunt bij de supermarkt makkelijk verschillende soorten medicatie tegen de hooikoorts kopen. Daarnaast heb je ook medicatie op recept, dit is aan te raden voor de mensen die veel last ondervinden.

Paracetamol

Waarschijnlijk heeft iedereen in zijn of haar leven wel eens een paracetamol pil ingenomen. Meestal is het toch het eerste wat iemand met een beetje hoofdpijn naar binnen werkt bijvoorbeeld. Het is eigenlijk gewoon altijd te gebruiken wanneer je last hebt.. Soms wordt paracetamol ook genomen tegen koorts. Meestal is dit dan in combinatie met andere medicijnen. Eigenlijk is de echte naam van paracetamol ‘para-acetylaminofenol’. Dit is natuurlijk iets teveel van het goede om leuk uit te kunnens spreken, het is daarom gewoon paracetamol geworden.

Libidoforte

Libidopillen zijn tegenwoordig overal helemaal vrij te verkrijgen. Er zijn jammer genoeg vandaag de dag nog veel mannen en vrouwen met klachten omtrent hun libido. Voor deze mensen is de libidopil van libidoforte vaak een helpend middel. Voor de mannen is er de libidoforte en voor de vrouwen is er de libidofemme. Allebei werken ze libidoverhogend en zullen ervoor zorgen dat de zin naar geslachtsgemeenschap groeit.

Ibuprofen

De mensen zien dit over het algemeen als een wat meer heftige versie van paracetamol. Toch is er echt een verschil tussen de twee. Ibuprofen is namelijk een ontstekingsremmer. De medicatie werkt pijnstillend en koortsverlagend. Tot een bepaald aantal milligram kun je ibuprofen gewoon verkrijgen bij de supermarkt en drogist. Dit zijn de tabletten van 200 en 400 mg die je zonder recept zou kunnen krijgen. Wanneer je een hoger aantal mg wilt is het zaak dat je dit op recept doet.

https://www.libidoforte.com/

Come on, de trampoline op!

woensdag, december 13th, 2017

Trampoline springen is top om te doen als bezigheid of hobby. Iedereen heeft ook vast eens op een trampoline gestaan. Toch is dit over meestal niet geweest als sportieve bezigheid of work-out. Dit is heel erg in trek op het moment, trampoline springen om in vorm te blijven.

 

Veel mensen vinden het maar saai om in de sportschool bezig te zijn. Mensen gaan dan toch maar omdat ze zich dan verplicht voelen om een beetje in vorm te blijven. Echter is jezelf verplicht voelen nou niet de juiste motivatie om aan de slag te gaan. Zoek daarom een leuke activiteit om fit te blijven. Trampoline springen is zo’n bezigheid die leuk is voor alle leeftijden. Je verbrandt erg veel calorieën met het springen op een trampoline. Die verbranding is te vergelijken met de verbranding als je aan het fietsen of hardlopen bent. Naast kinderen die het enkel voor plezier doen zijn er steeds meer volwassenen die aan de gang gaan met een trampoline. Er komen ook steeds meer springzalen die enkel begaanbaar zijn voor volwassenen om zo hun training te kunnen doen.

 

Op een trampoline springen voelt echt als een intensieve training. Je gebruikt er namelijk je hele lichaam mee, je gaat zweten en je zal ook zeker afvallen. Het is toch top om je training te combineren met plezier in je work-out hebben. Trampoline springen is dan toch ook veel leuker dan hardlopen of fietsen? Steeds meer sportscholen bieden ook trampoline lessen in hun assortiment aan. Ze noemen dit ook wel Jumping Fitness. Zo heb je groepslessen puur en alleen op de trampoline. De trampoline springmat is in dit geval wat kleiner en je zult ook minder hoog komen maar de work-out is geweldig.

 

Naast het springen in de sportschool kun je ook de officiële trampolinesport gaan beoefenen. Het is een onderdeel van de turnsport en ook erg leuk om naar te kijken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker je trampoline in de achtertuin zetten en zo gaan springen.

 

https://www.trampolines.nl/