i2D
Image default
Woning en Tuin

Flexibele schoorsteenpijp

Flexibele schoorsteenpijp

Een schoorsteen is gemaakt van steen. Dat heeft nogal wat nadelen qua afvoer van rook, giftige gassen en condens. Wanneer een schoorsteen gaat lekken is dat problematisch en kunt u last krijgen van roet en vochtplekken. In dit geval is een flexibele schoorsteenpijp de oplossing. Die is namelijk waterdicht en gasdicht, goed afsluitend en lekkagevrij. Roetplekken en vochtplekken zijn op deze manier verleden tijd. De rook wordt snel en probleemloos afgevoerd. U kunt zo dus ’s winters uw woonkamer verwarmen zonder ervan te gaan hoesten. Vanaf het punt waar de pijp door een muur of een plafond gaat is het verplicht om een dubbelwandige flexibele schoorsteenpijp te gebruiken. Bij een dubbelwandige pijp is er gebruik gemaakt van keramische isolatie. Dat heeft een hoger smeltpunt dan het traditionele steenwol. Hoe hoger dat smeltpunt ligt hoe beter.

Roestvrij staal

Het materiaal dat gebruikt wordt is RVS oftewel roestvrij staal. Door sommigen ook wel inox genoemd. Specifiek gaat het om 316l staal, waarbij de “l” staat voor “low carbon”. Dit is in ieder geval een hele stevige en hitte bestendige legering. Daarom is het een uitstekende keuze bij het afvoeren van rook. Roestvrij staal wordt onder andere gebruikt om bestek mee te maken maar hier is het ook heel geschikt voor.. Dit materiaal draagt in hoge mate bij aan de brandveiligheid. Dat is zeker geen overbodige luxe. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zeker als het om brand gaat. Een koker van brandwerend materiaal is dan ook een standaard veiligheidsmaatregel. Het voordeel van roestvrij staal is dat het vrijwel geen warmte geleidt. Niet onbelangrijk wanneer u met vuur te maken heeft. Aluminium kan bijvoorbeeld veel minder hebben. Maar RVS is ontzettend duurzaam, u kunt er een hele tijd mee vooruit. Daarnaast staat het ook nog eens mooi bij uw interieur, vooral als u uw huis modern ingericht heeft. Kortom: het is de ideale metaalsoort om een flexibele schoorsteenpijp van te maken.

De montage

Het installeren van een flexibele schoorsteenpijp is een proces waarbij u misschien al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Er komen namelijk nogal wat onderdelen aan te pas. Op het gedeelte dat boven het dak uitsteekt horen bijvoorbeeld een stormkraag en een trekkap te zitten. HGB-Trading heeft een zeer uitgebreid aanbod aan kachelmaterialen. U kunt er voor kiezen om de montage aan professionals over te laten. Dit is een onderdeel van de service. Op die manier weet u zeker dat alles volgens de strenge voorschriften zal verlopen en goed in elkaar zit. Als dat niet gebeurd loopt u onder andere het risico blootgesteld te worden aan koolmonoxide. Brandgevaar is iets waar u niet voorzichtig genoeg mee kunt zijn. Daarom is een correct geïnstalleerde flexibele schoorsteenpijp 100% betrouwbaar. U kunt er op rekenen dat er geen gaten of zwakke plekken in zitten. Het ziet er niet alleen solide uit, het is het ook. 

Prijs-kwaliteitsverhouding HGB-Trading

Wanneer u voor ons kiest dan kiest u voor producten van het degelijke merk Warmfire. Uiteraard krijgt u een EG-certificaat. Alles voldoet namelijk aan de strenge eisen van de verzekering. Omdat wij voor kwaliteit staan hoort een garantie van 25 jaar daar ook bij. Wij verkopen al jaren flexibele schoorsteenpijpen en kachelmaterialen. U kunt alles gerust overlaten aan onze expertise. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook prima. Wij hebben een laagste prijs garantie.  

Bezoek de website voor meer informatie : Flexibele schoorsteenpijp