i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Financieel’ Category

Welke verzekering heb je nodig als je op jezelf gaat wonen?

donderdag, februari 13th, 2020

In deze huis en tuin blog lees je praktische informatie welke verzekeringen je nodig hebt wanneer je op jezelf gaat wonen. Een kleine leidraad met verzekeringen die je niet over het hoofd mag zien. Op eigen houtje leven, is een belangrijke stap in je leven. Maar daar komt ook een minder leuke kant bij kijken: de verzekering. Een overzicht waar je rekening mee moet houden.

Een verzekering voor je inboedel en bij inbraak 

De wet van Murphy kan altijd toeslaan en vaak op de meest onverwachte ogenblikken. Het is uiterst belangrijk dat je woning of flat voldoende verzekerd is door onvoorziene ongemakken. Een uitslaande brand of een woninginbraak kunnen je waardevolle spullen heel wat schade berokkenen. Om beide redenen is het superbelangrijk dat je een inboedelverzekering afsluit zodat je financieel bent gedekt. Uiteraard hoop je dat het je niet overkomt, maar tegelijkertijd is het geen ver-van-mijn-bed situatie. Het heeft meer plaats dan je denkt.

Een verzekering voor aansprakelijkheid

Wanneer jij of één van je gezinsleden per ongeluk schade toebrengt aan anderen, kan je je financieel indekken tegen derden. In tegenstelling met de huisraad verzekering kan je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor een paar euro per maand voor het hele gezin. Zo voorkom je forse vergoedingen. Praktisch voorbeeld: je oogappel stoot bij het bezoek van je vriendin een kostbare vaas omvat. Dan komt deze verzekering tussen om de opgelopen schade te vergoeden.

Een opstalverzekering als het noodlot toeslaat

Voor de meeste mensen is een huis of flat het kostbaarste bezit. Een opstalverzekering – ook wel een woonhuisverzekering genoemd – is een polis die je vastgoed financieel beschermt wanneer er iets ernstig misloopt. Bijvoorbeeld veroorzaakt door een uitslaande brand, blikseminslag tijdens een onweer of ten gevolge van een zware storm. Een opstalverzekering zorgt voor een hele geruststelling wanneer er iets zou gebeuren die je je ergste vijand niet toewenst.

https://www.vanhelvoortnieuws.nl/huis-en-tuin/

Hoe hoog kan mijn hypotheek zijn?

dinsdag, december 10th, 2019

Hoe hoog kan mijn hypotheek zijn?

Als je een huis wilt kopen heb je in de meeste gevallen een hypotheek nodig. Het gebeurt immers maar zelden dat iemand genoeg geld beschikbaar heeft om een huis direct te kunnen betalen. Dit komt alleen voor bij mensen die de loterij hebben gewonnen of om een andere reden zeer vermogend zijn. Voordat je op zoek gaat naar een leuk huis is het belangrijk uit te zoeken hoeveel je maximaal kunt lenen. Dan weet je ook naar welke huizen je kunt kijken en welke je helaas aan je voorbij moet laten gaan.

Waar wordt mijn hypotheekaanvraag aan getoetst?

Wil je geld lenen dan wordt altijd getoetst of dat verantwoord is. Daarbij wordt gekeken naar je inkomen, maar ook naar andere schulden. Je kunt op het internet op websites van banken en andere geldverstrekkers globaal uitrekenen hoeveel je kunt lenen. Aan een dergelijke berekening kun je geen rechten ontlenen, het is een indicatie van het bedrag dat je ongeveer kunt lenen. Het is verstandig om bij het zoeken naar een huis te kijken naar huizen die iets onder dat bedrag zitten qua prijs. Bedenk dat je voor bestaande huizen over het algemeen ook de kosten koper moet betalen, alleen nieuwe huizen worden soms vrij op naam verkocht. Maar dan nog heb je kosten, bijvoorbeeld het honorarium van de hypotheekadviseur. Deze kosten financier je doorgaans mee met de hypotheek. Als je nog geen eigen huis hebt, moet je de ‘kosten koper’ zelf kunnen betalen, deze vallen buiten je hypotheek.

Kan ik andere schulden mee financieren?

Als je bijvoorbeeld een doorlopend krediet hebt waarvan een bedrag open staat, dan kun je deze lening oversluiten in sommige omstandigheden. Bedenk je wel dat je maandelijkse lasten hoger worden als je lopende schulden mee financiert. Bedenk daarbij ook dat je de rente alleen mag aftrekken als de schuld betrekking had op je woning. Een lening voor een auto mag je dus niet met je hypotheek mee financieren en vervolgens de rente daarvan aftrekken als hypotheekrente. De regels zijn strenger geworden om te voorkomen dat mensen te hoge financiële verplichtingen aangaan die ze uiteindelijk niet meer kunnen dragen. Ook wordt rekening gehouden met een mogelijke waardedaling van je woning.

Kan ik een overbruggingshypotheek krijgen voor de koop van een huis?

Als je een huis koopt terwijl je oude woning nog niet is verkocht dan kun je soms een overbruggingshypotheek krijgen. Je leent dan meer dan je eigenlijk kunt betalen. De verwachting moet dan zijn dat je winst maakt uit de verkoop van je oude woning. Zodra dit huis is verkocht wordt de hoogte van de overbruggingshypotheek direct afgelost. Houd er wel rekening mee dat je dubbele hypotheeklasten hebt als je tijdelijk twee huizen hebt. Je betaalt immers ook de hypotheek van je oude woning nog zolang deze niet is verkocht.

 

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/

Gemakkelijk een goede uitvaartverzekering vinden

woensdag, december 4th, 2019

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je op zoek gaat naar een uitvaartverzekering. Ten eerste is het belangrijk wat voor soort verzekering je afsluit. Ook de dekking van deze verzekering maakt uit hoeveel van de uitvaart uiteindelijk vergoed wordt. Daarnaast vind je het natuurlijk belangrijk om een gunstig premiebedrag te vinden. Je wilt liever niet teveel betalen. Het kan best moeilijk zijn om een geschikte uitvaartverzekering te vinden. Dat komt omdat er vele verschillende verzekeringen worden aangeboden. Het kan daarom veel tijd kosten om alle voorwaarden door te lezen. Hierdoor is het beter om op een website te kijken die verschillende verzekeringen voor je vergelijkt. Één zo’n website is die van de Consumentenbond. Helaas moet je hiervoor lid zijn. Gelukkig kun je ook op allesoveruitvaartverzekeringen.nl kijken voor een handig overzicht van uitvaartverzekeringen.

Waarom is een overzicht zo belangrijk?

Als je zelf op zoek gaat naar een goede verzekering, dan kan het zijn dat je uren op internet aan het dwalen bent en nog steeds niet de perfecte verzekering hebt gevonden. Daarom is het veel handiger om in een goed overzicht te kijken. Je kunt hierin meteen zien wat er allemaal vergoed wordt en hoeveel je dat gaat kosten. Ook kun je zien hoeveel sterren de klanten deze verzekering hebben gegeven. Zo weet je precies hoe tevreden andere klanten zijn met deze verzekering. Vaak kun je ook reviews lezen van andere klanten, zodat je een idee krijgt van de kwaliteit van de verzekering en de communicatie met de verzekeraar.

Waarom is een uitvaartverzekering nuttig?

In Nederland is het niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Als jij genoeg geld op de rekening hebt staan, dan is het misschien ook niet nodig. Maar het geeft wel een fijner gevoel om ervoor te zorgen dat een uitvaart vergoed wordt. Uitvaarten in Nederland zijn vrij prijzig: ze kosten gemiddeld ongeveer 7.500 euro. Een uitvaartverzekering vergelijken loont! Wanneer je een uitvaartverzekering hebt, dan wordt het verzekerde bedrag meestal na overlijden van de verzekerde overgemaakt naar één of meerdere nabestaanden. Zo weet je zeker dat de nabestaanden gemakkelijk een goede uitvaart kunnen regelen. Wel verschilt de dekking per verzekering, dus let goed op wat er in de voorwaarden staat voordat je een verzekering afsluit.

Slapend geld verdienen met de Smart Crypto Bot?

woensdag, november 20th, 2019

In tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt, is de cryptomarkt altijd open. Je kunt er 24 uur per dag en 365 dagen per jaar handelen in cryptocurrency’s. Ben jij iemand die op die manier zijn geld verdient, dan kan het dus lastig zijn een moment te vinden om te eten, te slapen en om naar de winkel te gaan. De cryptomarkt is wispelturig en als er zich een kans voordoet, dan is het belangrijk dat jij vooraan staat om deze te grijpen. De Smart Crypto Bot kan je daarbij helpen, want deze handelt voor jou als jij even niet beschikbaar bent.

Wat is de Smart Crypto Bot?

De Smart Crypto Bot is niets anders dan een computerprogramma die werkt met algoritmes. Jij stelt in wat je wilt dat het programma doet en deze zal exact zo handelen als jij aangeeft. Door trends in de koersen te herkennen en door te communiceren met jouw exchange kan deze robot jouw instructies uitvoeren terwijl je slaapt. Dit doet het zelfs als je computer uit staat en jij in droomland bent. Met de Smart Crypto Bot ben je dus altijd aan het handelen en kun je volop profiteren van het 24/7 karakter van de cryptomarkt.

De voordelen van de Smart Crypto Bot

Als je gebruik maakt van de Smart Crypto Bot, dan kun je dus van het grote voordeel profiteren dat je niet achter je scherm hoeft te zitten om toch op de cryptomarkt actief te blijven. Je krijgt meer tijd voor jezelf en kunt even weg om de boodschappen te doen zonder dat je bang hoeft te zijn een grote deal te missen. Tegelijkertijd zal de Bot alleen reageren op algoritmes en komen emoties er niet bij kijken. Een Smart Crypto Bot kan jou dus mogelijk behoeden van het maken van een verkeerde beslissing.

De risico’s

Uiteraard zijn er ook risico’s. Als je de Smart Crypto Bot bijvoorbeeld verkeerd instelt en je gaat slapen, dan is het mogelijk dat je grote verliezen draait. Daarnaast blijft het software en als er een kleine fout in de programmering is gemaakt, dan kan dit grote gevolgen hebben. Daarom kun je de Smart Crypto Bot eerst een week gratis uitproberen voordat je de software aanschaft. Op die manier kun je zien of dit voor jou een goede aanwinst is. Je moet dit soort programma’s zien als hulpmiddel en niet als wondermiddel. Stel je deze goed in, dan zijn ze de investering meer dan waard.

Handelen met crypto? eToro review en ervaring

zondag, augustus 18th, 2019

Het is zeker een goed handelsplatform!

Met hun nieuw geïntegreerde eToro handels- en sociaal investeringsplatform biedt eToro, naast hun mobiele app, handelaren een fantastische kans in dit opwindende nieuwe veld. Hoewel eToro niet ideaal zal zijn als u minder populaire cryptocurrencies wilt verhandelen, is het een uitstekende oplossing voor mensen die alleen om de groten geven of die hetzelfde platform voor zowel fiat- als crypto-transacties moeten gebruiken. Bovendien stelt eToro ook grenzen aan hoeveel u kunt investeren in elke individuele handelaar.

Is etoro betrouwbaar?

Het beste middel om te kiezen of eToro een scam is, is om echt door de website te kijken. Etoro lijkt oplichterij en hun werknemers lijken dwangmatige leugenaars te zijn. Hoewel eToro een belangrijke speler is op het gebied van cryptocurrency-handel, is de provider veel meer dan dit. Geen reden om te geloven dat eToro een oplichterij is. Over het algemeen heeft eToro uitstekend werk verricht met zijn mobiele ervaring. Ons conclusie is echter dat eToro zeker wel een betrouwbare partij is, je kunt hier meer informatie lezen en ook eToro ervaringen van andere lezen. Of ga hier naar de officiele eToro website.

Sommigen geven de voorkeur aan riskantere transacties, anderen geven de voorkeur aan rustigere beleggingen. Vandaar dat open transacties in de loop van de tijd moeten worden gemonitord om te voorkomen dat de overnachtingskosten worden verhoogd om te beginnen met optellen. CFD-handel speelt een belangrijke rol op eToro, omdat veel van de transacties met crypto nog steeds CFD’s zijn in plaats van het echte actief te behandelen. Hun eigen online eToro handels- en sociaal investeringsplatform is vrij eenvoudig te gebruiken en biedt een volledig gratis oefenaccount alleen voor registratie. In dit verband moet worden opgemerkt dat u de te kopiëren handelaren op basis van de prestaties kunt selecteren op basis van tijd. Aan de andere kant kunnen zelfgeleide handelaren CopyFunds ook gebruiken om hun eigen handel te diversifiëren, wat het potentieel voordelig maakt voor alle eToro-klanten.

Hoe werkt etoro?

Hoe het eToro-platform werkt: Er zijn twee soorten handelaren op eToro. Dit platform is bedoeld om handelaren op te leiden en hen een investeringsplatform te bieden. Er zijn ook een aantal manieren waarop het platform u aantrekt, of u nu transacties hebt uitgevoerd of gewoon de informatie bekijkt en de essentiële valutaparen uitkiest om te verhandelen.

De nieuwste add-on voor het eToro-handelsplatform is de capaciteit van het platform waarmee u moeiteloos in cryptocurrencies kunt handelen. De voordelen van het gebruik van eToro omvatten de mogelijkheid om met verschillende gebruikers te communiceren via openbare discussies en chats, samen met de mogelijkheid om verschillende handelaren automatisch te kopiëren. Andere voordelen van eToro zijn onder meer de exacte, duidelijke afbeeldingen die het eenvoudig maken om over het platform te bewegen en te handelen.

Sla uw huisraad op bij Opslagruimte Amersfoort

zaterdag, augustus 3rd, 2019

Voor al uw overtollige spullen waar u even geen raad mee weet is er Opslagruimte in Amersfoort beschikbaar. Verhuizing aanstaande, en alvast aan het opruimen? Heel slim, maar waar moet je met al die spullen naartoe? Te goed om weg te gooien, en er is vast wel een andere liefhebber. Dan is een Opslagruimte in Amersfoort een ideale oplossing. Of, u gaat verhuizen en moet uw oude woning voor een bepaalde datum verlaten, maar de nieuwe woonruimte is nog niet beschikbaar, waar moet je dan tijdelijk naartoe met je huisraad? Gewoon een Opslagruimte in Amersfoort huren voor de periode die jij denkt nodig te hebben. Ideaal toch? 

Voor elke periode, korter of langer, te huur

Als u voor een hele korte periode een opslagruimte in Amersfoort zoekt, of voor wat langer omdat u een hele periode van huis bent, het maakt niet uit. Er zijn grotere maar ook kleinere ruimtes te huur, droog en verwarmd, dus uw spullen staan veilig. Elke ruimte wordt apart afgesloten waar u de sleutel van heeft. Een ideale oplossing voor een tijdelijke periode, en maakt en verhuizing een stuk minder stressvol. Ook voor huisontruimingen waar je gauw niet weet waar je met de huisraad naar toe moet, is een Opslagruimte in Amersfoort een oplossing. Stel dat je het huis van opa en oma moet leegruimen omdat er maar een klein gedeelte van de huisraad mee mag naar het verzorgingstehuis, waar moet je zo gauw naartoe met de rest? Het is te mooi om zomaar naar de kringloopwinkel te brengen, en dat wil je toch eerst es even rustig uitzoeken. 

Ook als je gaat samenwonen en eerst es rustig wilt uitzoeken wat je wilt houden en wat niet, is zo’n gehuurde ruimte ideaal en zeker het overwegen waard. En voor de prijs hoef je het niet te laten.


Boekhoudsoftware vergelijken in één oogopslag

zondag, januari 13th, 2019

Ben je op zoek naar een handig en bruikbaar online boekhoudpakket, maar is het door alle opties niet makkelijk om boekhoudsoftware te vergelijken en te kiezen tussen de vele opties die er zijn? Door alle mogelijkheden is het zeker niet eenvoudig om voor jou specifiek het best passende boekhoudprogramma te vinden.  Voor vrijwel elk type ondernemer zijn er wel boekhoudprogramma’s of boekhoudpakketten te vinden die zich specifiek op dat type ondernemer richten. Zo zijn er boekhoudpakketten voor zzp’ers, boekhoudpakketten voor verenigingen en stichtingen en boekhoudpakketten voor grotere organisaties.

Uiteraard verschillen de boekhoudprogramma’s in functionaliteiten en opties. Zo is er software waar je automatisch je BTW aangifte kunt doen met een koppeling, je een factuur kunt opmaken, je exact alle gewerkte uren kunt bijhouden en nog veel meer. Wanneer je daar geen behoefte aan hebt neem je een kleiner pakket met weinig functies dat zich alleen maar op het boekhouden richt.

Voor kleine ondernemingen zijn er vaak pakketten die zeer eenvoudig in het gebruik zijn en een makkelijk overzicht bieden, waardoor je nauwelijks kennis hoeft te hebben van boekhouden en direct aan de slag kan. Voor grotere organisaties zijn de boekhoudpakketten wat uitgebreider en is er dus wel al enige basiskennis nodig om de boekhouding te kunnen doen. Door al deze factoren is het vrij lastig om de perfecte boekhoudsoftware voor jouw organisatie te vinden.

Een online boekhoudprogramma vergelijken dat ideaal is voor jou als zelfstandige of voor jouw stichting, vereniging of bedrijf wordt erg makkelijk op de website van boekhoudprogramma-vergelijken.com. Hier heb je een mooi overzicht van alle boekhoudsoftware, de functionaliteiten en kosten van de programma’s en je leest reviews van andere gebruikers. Vind jouw ideale boekhoudprogramma vandaag nog online! 

https://www.boekhoudprogramma-vergelijken.com/

Handelen met de Ethereum koers, is het de toekomst?

maandag, november 20th, 2017

Wisselende koers van Ethereum
Als je koers van ethereum volgt ben je het waarschijnlijk met me eens dat de koers van Ethereum enorm kan schommelen, dit noemen we een volatiele koers. Wanneer je hier onderzoek naar doet kun je hier een goed zakcent mee verdienen. Toch is het aangeraden om alleen euro’s te storten die je daadwerkelijk kunt missen. Het gebeurt helaas nog steeds, veel mensen trekken hun complete spaarrekening leeg en storten deze om Ethereum te kopen in de hoop dat de Ethereum koers hard omhoog gaat. Dat is niet verstandig!

Uit paniek Ethereum verkopen
Wanneer deze mensen zien dat de ethereum een kleine daling heeft, besluiten ze uit paniek dan toch maar alles te verkopen en alles weer terug te storten. Een week later zien ze dat de koers van Ethereum weer een stijging aan het maken is en besluiten ze alles weer te storten om alles weer op een hoge koers te kopen. Dit noemen we “dumb trading“, dit is wat vaak gebeurt bij beginners. Het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen en zelf te beslissen op welke koers prijs je wilt gaan inkopen en je weer wilt verkopen.

Grote brokers spelen mee
Op de financiele markt (dus ook in de wereld van Ethereum) zijn er grote spelers, die met grote kapitalen werken. Zij beschikken over een onwijs groot geldbedrag en kunnen voor enorme wijzigingen zorgen in de Ethereum koers. Vaak werken deze grote spelers in groepen en beslissen ze samen op welke koers prijs ze Ethereum gaan verkopen, dit noemen we een “dump“. Met deze dump zorgen ze ervoor dat de koers enorm daalt. Wat ze dan doen? Is met alle winsten die ze hebben weer inkopen! Dit noemen we een “pump“.

Investeren op korte termijn
Wil je snel geld verdienen? Dan kun je vandaag nog beginnen en via de website van koersethereum.nl de koers bekijken en een broker kiezen, geld storten en ETH’s (ethereum) gaan kopen, deze kun je direct weer verkopen als je dat wilt. Omdat Ethereum een volatiele koers heeft kun je hier geld mee verdienen. Toch raden we je aan om voor het lange termijn te gaan, Ethereum heeft namelijk oneindige mogelijkheden en dat hebben grote bedrijven als JP Morgan, Microsoft ook opgemerkt, momenteel doen zij experimenten en maken zij gebruik van het Ethereum netwerk. Dit zagen we terug in de koers.

Leren beleggen is belangrijk

maandag, september 5th, 2016

Beleggen word vaak gezien als iets wat alleen mensen met veel geld doen, dit was in het verleden ook zo. In de tijd van de VOC waren schepen van groot belang, en deze schepen koste ook een hoop geld. Als oplossingen hadden ze bedacht om aandelen te gaan verkopen om zo de schepen te kunnen financieren. De beleggers hadden als oogpunt rendement te generen elke keer als de schepen wederkeerde. Bij een sterk en goedlopend schip had je zo je investering terugverdient.

Het “moderne beleggen” is pas ontstaan toen de beurzen werden opgericht. In Nederland is dat de AEX en in Amerika zijn dan bijvoorbeeld de Down Jones en NASDAQ. Op deze beurzen kunnen bedrijven hun aandelen aanbieden en zullen ze verhandeld worden. Het kopen van aandelen kan zeer winstgevend zijn. Als het bedrijf goed loopt kan de waarde van je aandeel aanzienlijk stijgen en kan de dividend uitkering ook stijgen. Dit kan natuurlijk ook andersom, waardoor het risico van beleggen vrij hoog is. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je doet, en niet zomaar geld gaat stoppen in bedrijven.

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de beurs om te kunnen beleggen maar kan je snel en simpel online beleggen. Dit maakt beleggen een stuk toegankelijker voor iedereen. Beleggen mag dan wel een stuk makkelijker gaan maar dit betekent nog niet dat iedereen het kan en meteen moet doen. Enige voorbereiding en kennis voordat je gaat beleggen is essentieel om succesvol te zijn. Je kan vrij eenvoudig leren beleggen op het internet. De ins en outs van beleggen worden je geleerd en waar je op moet letten waar en waarop je belegd. Je hoeft ook niet meteen voor echt geld te gaan beleggen, door middel van een demo kan je eerst oefenen voordat je voor echt geld gaat beleggen.

http://leerbeleggen.com/

Wat voor incassokosten zijn er?

woensdag, augustus 31st, 2016

Afgelopen week ben ik opzoek gegaan naar een incassobureau zonder incassokosten. Ik heb al weken last van verschillende klanten die niet willen betalen, of niet kunnen betalen. Daarom ben ik opzoek gegaan naar dingen die ik kan doen om het op te lossen. Er stonden veel tips. Zo stond er een stappenplan die je kan volgen om te kijken wat voor stappen je kan ondernemen. Zo las ik dat je ze moet benaderen door te bellen of te mailen. Maar dit liep niet echt positief af. Ook stond er als tip dat je een betalingsherinnering kan sturen. Hierin moet je dan het moeten betalen bedrag moeten zetten en daarnaast moet je daar ook in zetten hoeveel dagen de klant heeft om dit te betalen. Dit heb ik dus ook gedaan maar daar van uit heb ik ook geen reactie gekregen en geen geld ontvangen. Lees in deze blog de acties die ik ondernomen heb en wie mij daarmee heeft geholpen.

Wat zijn Incassokosten

Ik ben dus verder gaan zoeken naar acties die ik nog kon ondernemen en daar van uit heb ik de beslissing genomen dat ik geholpen wil worden door een incassobureau. Ik zoek er echter wel één waar ik geen incassokosten heb, maar die verhaalt worden op de debiteur. Ik ben gaan googelen op incassobureau zonder incassokosten en ik kwam uit bij Van Loon Incasso Advocaten. Dit is een incassobureau in Veenendaal die naast incassobureau ook advocatenkantoor zijn. Super als je over moet gaan naar de rechter om een beslag legging aan te vragen. Incassokosten zijn kosten zoals administratiekosten en kosten die het bureau maakt. Ik heb Van Loon ingeschakeld omdat ik daar geen incassokosten heb. Inmiddels heb ik dankzij hen het geld ontvangen en kan ik weer gerust aan het werk zonder gek te worden van die debiteuren.