i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Eten en drinken’ Category

Maatwerk mogelijk: wees creatief als je cupcakes online gaat bestellen

woensdag, september 14th, 2016

Ga je cupcakes of macarons online bestellen? Wees dan creatief in de vormen, maten en kleuren. Je hebt vaak zelf ook veel keuze bij deze producten en mini cupcakes, vooral omdat maatwerk mogelijk is. Macarons, cupcakes of mini cupcakes online bestellen is makkelijk maar ze zelf maken is misschien wel net zo leuk. Met een basisrecept voor cupcakes, maar ook voor macarons kun je eindeloos variëren. Ideaal als je je creativiteit de vrije loop wilt laten. Experimenteer met verschillende smaken, vormen, versieringen en kleuren. Met cupcakes maar ook macarons kan vrijwel alles. De cakes zijn vaak zoet van smaak maar wist je dat ze ook prima hartig gemaakt kunnen worden? Het is weer eens wat anders en een prima oplossing als je visite krijgt dat niet zo van zoet houdt. De bereidingstijd is ongeveer 40 minuten dus ze zijn klaar voordat je het weet.

Cupcakes of mini cupcakes online bestellen: het basisrecept voor heerlijke cakejes

Heerlijke handgemaakte cupcakes, macarons of mini cupcakes: je kunt ze online bestellen kopen en laten bezorgen maar ook zelf maken. Het is eigenlijk niet zo moeilijk. Vaak ligt de grootste uitdaging in het maken van een originele en bovendien lekkere versiering. Wat heb je nodig? Voor de cake zelf heb je zelfrijzend bakmeel nodig, melk op kamertemperatuur, kristalsuiker, roomboter en eieren. De oven dient te worden voorverwarmd op 170 graden. De totale bereidingstijd van de cupcakes beslaat ongeveer 40 minuten. Het is ook leuk om macarons zelf te maken! Tot slot heb je nog papieren bakjes nodig of een cupcake bakvorm. Succes gegarandeerd.

Cupcakes of mini cupcakes online bestellen: voor elke gelegenheid de juiste lekkernij

Cupcakes of mini cupcakes online bestellen en laten bezorgen. Cupcakes kopen, dat is zo geregeld. Het is een heerlijke traktatie voor jong en oud. Leuk voor op een verjaardag. Een feestelijke verrassing die ook zeker bij de koffie niet misstaat. Cupcakes, maar ook macarons zijn dan het perfect tussendoortje. De cakes hebben vaak een vrolijk en speels uiterlijk. Verschillende kleuren en versieringen wisselen elkaar af. Niet voor niets dat kinderen er dol op zijn. Niet alleen is het leuk om macarons en cupcakes te bestellen. Het is ook een aanrader om ze een keer zelf te maken. Er kan eindeloos worden gevarieerd met verschillende smaken.

http://www.happycupcake.eu/

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk. Olijfolie puur en zacht

vrijdag, november 14th, 2014

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste premium kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en aangenaam om in te bakken en alle warme en koude lunches.

 

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk.

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA. De West- en Noord-Europese voeding is doorgaans rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ) wat sterk gecorreleerd is met een hoog ziekte- en sterftecijfer in dit gebied ten gevolge van CHA. Dit in tegenstelling tot de Mediterrane landen, waar mensen een traditionele mediterrane voeding gebruiken waarbij de meeste voedingsvetten van olijfolie afkomstig zijn, en waar het ziektecijfer ten gevolge van CHA laag is.Er zijn meer en meer bewijzen dat olijfolie een belangrijke rol speelt bij de preventie van CHA. Dit is toe te schrijven aan de heilzame werking van olijfolie op vetmetabolisme (voor meer details, zie de factsheet ‘de invloed van olijfolie op het vetmetabolisme’), op de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Olijfolie uit Kreta Bestellen

In onze webwinkel koop je online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta.Deze topkwaliteit is puur en zacht voor warme en koude gerechten, de allerbeste olijfolie om in te bakken, salades, gewoon dippen met een stukje brood en zelfs in desert te gebruiken. Kijk ook eens bij onze recepten met olijfolie.Onze exclusieve kerstpakketten vanaf €21.95 met handgemaakte olijfkannetje en olijfschaaltje.Al onze aanbiedingen en bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland! Leuk om cadeau te geven en te krijgen en altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid!De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Proef de trots en vurigheid van Kreta thuis of in restaurants waar onze olijfolie op de kaart staat!

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.

De olijfboomgaarden van Manolakis zijn al van generatie op generatie in dezelfde familie. Door deze lange ervaring en kennis weet Stavros dat je olijven pas gaat plukken bij een bepaalde rijpheid om zo de volle aroma uit de olijf te kunnen persen. Olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gaat traditiegetrouw met een hark, juist om te voorkomen dat de olijven beurs kunnen worden, wat weer kan leiden tot een mindere kwaliteit olijfolie. Onze olijven worden met liefde en respect geplukt en bewerkt. Met onze trots en passie maken we daardoor een van de beste olijfolie in de wereld. We zorgen dat traditie ook in de 21st eeuw met de modernste technieken vermengd worden en we heel de wereld kunnen laten genieten van onze olijfolie.We hebben bewust gekozen voor een botteling in traditionele flessen, maar ook in moderne blikken, waardoor niet alleen de fles er bijzonder aantrekkelijk uitziet, maar ook de houdbaarheid en daarmee de waardevolle ingrediënten maximaal bewaard blijven. Het metaal weerkaatst de warmte en zonlicht en zo kan de olijfolie ook nooit te hevig worden. Het is belangrijk dat de temperatuur <28 C is voor de beste olijfolie.We zijn eeuwenlang bezet geweest door Turken, Egyptenaren, Engelsen, Duitsers, maar wij hebben altijd onze onafhankelijkheid en eigen tradities weten te behouden en die trots en onverzettelijkheid proef je in onze olijfolie.

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland.

Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.We spraken Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi in het departement Rethymnon op het eiland Kreta over hun traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Een verrukkelijk, natuurlijk en gezond product en eigenlijk overal in en voor te gebruiken, maar hoe herken je nou een goede olijfolie?Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina willen alleen zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie produceren afkomstig uit de regio’s Episkopi in het westen van Kreta. We werken samen met 800 boeren in deze regio en zij brengen hun olijven naar onze “state of art” olijfpers. De olijven worden geperst onder lage temperaturen en zonder toevoeging van water. Zo krijg je een uitstekende aroma en perfecte smaak van de olijfolie vol met gezonde antioxidanten.Het is een bewerkelijk proces en vergt maximale inzet en aandachtigheid van iedereen, maar we zijn gedreven door het eindresultaat: een olijfolie welke internationale wedstrijden wint en fans over de hele wereld heeft.

Historische gegevens
over olijfolie uit Kreta

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche civilisatie wordt al melding gemaakt van de teelt van olijven.Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke gezondheid en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de verbouw van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te inmasseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de grote en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen gedijen en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo verheerlijkt dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer zwaar werden gestraft .

Waar kun je extra vierge olijfolie het beste voor gebruiken?

Hoge kwaliteit extra vierge, ook wel extra virgin, olijfolie kun je het beste gebruiken voor alle recepten. Kretenzers gebruiken jaarlijks 32 liter, de hoogste consumptie. Hier op Kreta worden de mensen het oudste van Europa. We gebruiken het in salades, bij het koken, met het bakken, gewoon zo direct op brood en zelfs in onze toetjes.Olijfolie is rijk aan antioxidanten en blijft erg constant bij verhitting als met frituren; hoewel mensen vaak denken van niet. Met dezelfde olijfolie kun je zelfs meer dan één keer frituren. Patat absorbeert 40% van de olie als het wordt gefrituurd. Wil je dus 40% gezonde olijfolie consumeren of 40% van een andere soort minder gezonde olie?De zuurgraad is de basis indicator om de kwaliteit van de olie te evalueren. Een olijfolie met een lage zuurgraad (minder dan 0,8%) betekent dat deze is gemaakt met behulp van gecontroleerde voorwaarden. Echter is niet de zuurgraad maar de smaak en aroma het belangrijkste.Een lage kwaliteit olijfolie kan nog steeds een lage zuurgraad hebben, zelfs minder dan 0,3%. De smaak en de aroma vertellen de waarheid of de olie is gemaakt bij een lage temperatuur of de olijven op dezelfde dag van persing bij de olijfpers zijn gebracht enz. Consumenten moeten dus zoeken naar een olie met een fruitig aroma en een beetje kruidige smaak. Dit is de beste en gezondste olijfolie.

Andreas van Beek

http://www.olijfolie-manolakis.nl

Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

maandag, juni 23rd, 2014

Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

Pannenkoeken eten in de omgeving van Enschede? Dat kan natuurlijk pannenkoekenhuis Enschede. Hier serveren wij de lekkerste pannenkoeken tegen een heel schappelijke prijs. Doordat we een ambachtelijk recept hanteren dat al enige tijd in de familie zit hebben we de pannenkoek kunnen perfectioneren tot deze eigenlijk niet lekkerder kan! De lekkerste pannenkoek van Enschede en omstreken vindt u dan ook in ons pannenkoekenhuis. De naam zegt het al: ons ‘huis’ staat in het teken van pannenkoeken en dat ziet u er aan alle kanten van af. De menukaart bestaat uit heerlijke gerechten die uiteraard met maar soms ook zonder pannenkoek bereidt wordt. Ondanks dat we het ons amper kunnen voorstellen vinden sommige mensen pannenkoeken namelijk niet zo lekker. Het zou dan zonde zijn niet met het gezelschap bij ons pannenkoekenhuis te kunnen dineren. Onze koks willen er voor zorgen dat iedereen namelijk heerlijk kan genieten van de kookkunsten en de op en top lekkere gerechten van het pannenkoekenhuis in Enschede. Heeft u bepaalde eisen die u moet volgen voor uw gezondheid of bijvoorbeeld een dieet dan is dit ook geen probleem. Laat het ons gewoon even weten dan wordt het geregeld. Graag tot ziens in ons pannenkoekenhuis!

Bezoek de website voor meer informatie : Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

risotto

maandag, juni 23rd, 2014

risotto

Geschiedenis van de risotto

Het verhaal dat Marco Polo de rijst uit China naar Italië heeft meegenomen, is een hardnekkige mythe. Anderen houden het er op dat de Romeinen al rijst verbouwden. In Venetiëvertelt men dat de Venetiaanse kooplieden de rijst meebrachten uit de Levant.

De meest waarschijnlijke verklaring is dat rijst in de tiende eeuw in Sicilië door de Arabieren geïntroduceerd is. Zo’n 500 jaar later werd in het noorden begonnen met het verbouwen van rijst. De cisterciënzermonniken van het Lucedioklooster in de buurt van het plaatsje Trino (Piëmont) ontdekten dat in de Povlakte de juiste omstandigheden voor de rijstbouw aanwezig waren. Rond 1400 introduceerden zij hier de rijstbouw.

De Spanjaarden, die Lombardije in de 15e eeuw in bezit hadden, hebben hun eigen bijdrage geleverd aan de risottobereiding. Hun taal gaf de benaming aan de stap in het bereidingsproces van de risotto waar de boter wordt toegevoegd, de mantecatura. Dit woord is afgeleid van het Spaanse mantequilla, wat boter betekent.

In de negentiende eeuw werden in de Povlakte enorme risotto velden aangelegd. Veel van deze rijstvelden werden bevloeid met water dat via daarvoor aangelegde kanalen, zoals hetCavourkanaal werd aangevoerd.

In de twintigste eeuw zorgden betere productiemethoden en de mechanisatie van de landbouw voor een gestage groei van de rijstteelt.

Vanwege de armoede die er in de twintigste eeuw in Italië heerste, was er voor veel gezinnen geen geld om kaas en/of boter te kopen en at men de risotto zonder.

In de eenentwintigste eeuw gingen Italiaanse rijstbedrijven ook risotto -rijst produceren in andere landen, zoals in Roemenië[1].

 

Bezoek de website voor meer informatie : risotto

Yquem is te koop bij Wijnpromotor

dinsdag, april 29th, 2014

Yquem is te koop bij Wijnpromotor

In Londen werd € 85.000 euro betaald voor een fles Château d’Yquem uit 1811. Dat is een zoete witte wijn uit Sauternes, een wijnappellatie in Bordeaux. Als enige wijn uit dit gebied heeft hij de hoogste status van “grand premier cru classé”. 1811 gaat door als een van de beste wijnjaren ooit. Laat u als wijnliefhebber niet uit het veld slaan, want er zijn ook betaalbare Yquem’s te koop.

De Franse verzamelaar Christian Vanneque was bereidt om het astronomische bedrag te betalen. Voor hem is het vooral een marketingitem om zijn nieuwe restaurant in Bali te promoten. Bij Wijnpromotor overweegt men om een Mouton-Rothschild ’45 van drie liter te openen voor een select publiek. De prijs aankopen ligt met een BTW van 21% rond de € 53.000,-. Dit kan ook worden gezien als een mediastunt. Wijn is tenslotte om te drinken. Sceptici vinden dat de wijn gesloten moet blijven en over 10 jaar aangeboden moet worden op de wijnveiling. De discussie is voorlopig nog volop aan de gang……..

 

Meer informatie:  http://www.wijnpromotor.nl (klassieke wijnen)

Bezoek de website voor meer informatie : Yquem is te koop bij Wijnpromotor

Wijnproevers hebben geen Biodynamische wijn kunnen vinden voor het Wijnpromotor assortiment

donderdag, maart 27th, 2014

Wijnproevers hebben geen Biodynamische wijn kunnen vinden voor het Wijnpromotor assortiment

De wijnproevers van het IEWTC zijn voor Wijnpromotor zijn speciaal naar de Pro Wein afgereisd om te zien of er misschien mooie Biodynamische wijn te vinden was. De laatste keer dat hiervoor naar een beurs werd gegaan was naar de biowijn beurs te Brussel. De afdeling biologische wijnen op de Pro Wein in hal 6 was zeer klein. Feitelijk stonden alle wijnen onder één grote verdeler opgesteld. Dit is voor Wijnpromotor niet echt interessant, omdat we op zoek zijn naar exclusieve wijnen die je niet overal (op het internet) tegen komen. De zoektocht wordt voortgezet in de zomermaanden. Het voordeel is dat het in de ‘wijnhandel’ dan wat slapper is en hebben we royaal de tijd om de wijnboeren te bezoeken.

Een speciale vermelding maken we over de biologische Brunello di Montalcino van Colle Massari. Dit is een mooie wijn, waarbij je het verschil absoluut niet proeft met de ‘tradionele’ versies. Daarnaast hebben we een uitgebreid bezoek gebracht aan de Israëlische wijnhoek. Hier werden vooral de grote wijnen voorgesteld die op basis van een groter volume gemaakt worden. Binnenkort gaat een delegatie van Wijnpromotor op bezoek in Israël, omdat er twee bijzondere wijnen te proeven zijn van kleine wijnhuizen. De ene wijn is uniek, omdat deze wordt gemaakt in de woestijn, waar ook de wijnstokken zijn gepland. Deze zijn voor het eerst geoogst in 2012 en worden dit jaar  gebotteld. Wijn promotor heeft de intentie om de eerste twaalf flessen te kopen, maar moet er zeker van zijn dat ook ‘echt’ de eerste twaalf flessen zijn. Ze moeten als zodanig ook genummerd zijn.

Wijn bewaren Bent u van plan om een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast aan te schaffen, dan is het zeker interessant om bij Wijnpromotor te kijken. We hebben namelijk een samenwerking met Liebherr, omdat wij wijnspecialisten zijn en u kunnen vertellen wat het beste past bij uw bewaarwensen. Wij hoeven niet te leven van de marge op deze kasten, maar vinden het wel belangrijk dat de mooie wijnen optimaal worden bewaard. Bij de aanschaf van een wijnkast via Wijnpromotor betaalt u niet alleen de laagste prijs, maar ontvangt u een wijncadeaubon en een Vibration Reduction Blocks. Dit is uniek in Nederland en helpt om de omgevingstrillingen (niet die van de compressor in de kast, want deze is trillingsvrij) te reduceren met 95%. Een kunt u een bezoek brengen aan de vernieuwde showroom van Liebherr. Het is handig om een afspraak te maken, dan kunnen we u persoonlijk te woord staan.

Bezoek de website voor meer informatie : Wijnproevers hebben geen Biodynamische wijn kunnen vinden voor het Wijnpromotor assortiment