i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Eten en drinken’ Category

Catering voor elk event in Groningen

vrijdag, april 23rd, 2021

Heerlijke catering nodig in Groningen? Met een gedreven team van ervaren chef-koks bieden we allerlei keuzes voor de catering in Groningen aan voor elk evenement. We verkeren in een uitstekende positie om te weten wat onze klanten willen. Met een scala aan standaard- en premiummenu’s zijn we in staat fantastisch eten voor alle gelegenheden te creëren. Ons bedrijf biedt high-end catering in Groningen voor bruiloften, feesten, evenementen, bedrijven en kantoren; of het nu gaat om een ontbijtbijeenkomst voor vijftien personen of een diner voor duizend personen; wij kunnen u helpen. Wij besparen u tijd en moeite, zodat u zich kunt concentreren op uw evenement en uw gasten.

Bijzondere gasten, waar u de catering voor moet verzorgen?

Laten het harde werk en de stress aan ons over. Wij helpen u bij het samenstellen van uw perfecte menu voor uw gasten, zodat u kunt ontspannen en genieten van het feest. We zijn gepassioneerd in het samenstellen van de beste, in het oog springende en verrukkelijke menu’s, cocktails en hapjes. Onze catering service in Groningen biedt iets geweldigs om uw gasten mee te imponeren, een blijvende indruk achter te laten en ervoor te zorgen dat uw evenement een succes wordt. We beginnen met een analyse van uw behoeften, uw voorkeuren en de sfeer die u wenst te bereiken. We koppelen terug met op maat gemaakte menu’s waaruit u kunt kiezen. Van daaruit kunt u elk element aanpassen. 

Catering in Groningen op maat

We begrijpen dat elk evenement op maat is, dus we zijn flexibel om aan uw persoonlijke voorkeuren te voldoen, terwijl we een gevarieerde keuze aan lekker eten bieden. Met onze catering bieden wij top service in Groningen tegen een concurrend tarief en met een persoonlijk tintje. Bent u op zoek naar catering voor uw evenement in en rondom Groningen? We kijken er naar uit om van u te horen. Wij voorzien u van eten om de smaakpapillen van uw gasten te prikkelen.



Wat is een Focaccia recept

maandag, maart 29th, 2021

Focaccia is een plat brood dat uit Italië komt. Het brood lijkt qua textuur en stijl op een pizza. Focaccia brood werd oorspronkelijk voor sandwiches of als bijgerecht gebruikt. In deze korte blog kan je alles lezen over het Focaccia brood en haar geschiedenis.

Geschiedenis van het Focaccia brood

Het platte brood kent zijn oorsprong van Ligurië een streek uit Genua, Italië. De naam Focaccia komt van het Latijnse woord Focus wat haard betekend. Het platte brood werd vroeger op hete stenen gemaakt. Zoals eerder gezegd lijkt het Focaccia brood qua textuur en stijl op een pizza. Dit Italiaanse brood is al jaren onmisbaar in de Europese keuken. Het platte Focaccia brood is niet moeilijk te maken, hierdoor kunnen veel thuisbakkers het proberen te maken. Bovendien kan je met het Focaccia recept onbeperkt variëren qua verschillende ingrediënten en smaken toe te passen. Hierdoor kan je als kok je creativiteit los laten bij het maken van het Focaccia recept.

Het Focaccia recept

Zoals eerder gezegd kent het Focaccia recept onbeperkte variaties waardoor er onbeperkte recepten ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld langs de Ligurische kust in Italië ook veel variatie in het Focaccia recept. Zo zijn er zachte, knapperige en dikkere Focaccia brood. Hierdoor heb je zoveel variatie in het platte Italiaanse brood. Zo heb je bijvoorbeeld ook de col formaggio. Deze variant bevat in het midden van het brood een laagje mee gebakken stracchino kaas.

 

https://restoranto.com/nl/focaccia-recept/

Vind de beste cateraar uit Noord-Holland eenvoudig en snel

woensdag, februari 17th, 2021

Catering bestellen in Noord Holland

Deze unieke gemeente heeft veel leuks om mee te maken. Zo heeft u in Noord Holland talloze bezienswaardigheden en een bruisende nachtleven die u jaarlijks kunt meemaken. Heeft u behoefte aan meer informatie over wat u er kunt doen in Noord Holland? Volg dan dit linkje. In zo’n feestelijke gemeente, is het ook niet raar dat veel mensen zoeken naar een cateraar, die weet wat hij doet. Of u nu bedrijfsbijeenkomst organiseert of een particulier feestje viert. Voor de beste maaltijden uit Noord Holland gaat u naar Happie Delivery Catering. Catering regelen voor bijvoorbeeld een verjaardag, babyshower of bedrijfsevent doe je bij Happie Delivery Catering. Via onze webshop heeft u uw catering in een handomdraai besteld. Maar welke heerlijke opties kunt u allemaal bestellen in Noord Holland? U kunt bij ons terecht voor heerlijke sandwiches en salades, de beste borrelhapjes, de meest smaakvolle diners en zelfs de meest malse BBQ’s, waarbij u een echte grill-koning alles voor u laat regelen. Van de voorbereidingen tot het grillen en tenslotte weer tot de schoonmaak. Zowaar de afwas wordt geregeld. Dat klinkt toch geweldig?


 

Welke type catering kunt u laten leveren in Noord Holland?

Er zijn super veel opties bij Happie . Zo kunt u de volgende type gerechten bij ons bestellen.

 

Lunch bestellen of toch een high tea, buffet of BBQ?

De verste middag maaltijden laat je regelen Happie Delivery in Noord Holland. Voor een ieder zit er wel wat tussen|is er iets te vinden in ons assortiment|is er iets te vinden in onze webwinkel. Onze lunchpakketten bestaan uit heerlijke sandwiches, verse salades, warme snacks, en zelfs diverse zoetigheden. Laat indien gewenst uw lunches individueel verpakken. Zelfs als u uw middagmaaltijden op meerdere plaatsen wilt laten bezorgen, dan is dat een optie.Happie maakt uitsluitend gebruik van ecologische verpakking. Zo zorgen wij, net als vele, voor een gezondere wereld.  Heeft u behoefte aan iets authentiekers dan een ordinaire lunch, dan kan je gaan voor een High Tea. Diverse opties boordevol met zalige hartige en zoete snacks. Bijvoorbeeld brownies, scones en smakelijke sandwiches met carpaccio. Te regelen voor grotere groepen of kleinere recepties. Heeft u dieetwensen? Happie houdt er vanzelfsprekend rekening mee! Glutenvrij, lactosevrij, halal, het is volledig geen moeite.  Buffetten is het specialisme van Happie Delivery Catering. De meest tongstrelende buffetten van Noord Holland ,durven wij wel te zeggen. De keuze online is erg groot. U vindt van Mexicaanse maaltijden tot soepbuffetten! Ook kunt u geheel uw eigen menu laten samenstellen. Zo kiest u totaal zelf welke maaltijden wij op uw bijeenkomst presenteren. Bent u liefhebber van een super gezellig feestje, buiten in de tuin? Ga dan voor onze BBQ Catering! Dit kan u geheel door ons laten regelen. Of u nu gaat voor alleen het barbecue-menu, of dat u ook een BBQ-koning wilt laten komen. Niets is ons te gek!Wij staan voor u klaar! Al onze BBQ paketten zijn inclusief gas-BBQ in bruikleen. De BBQ-pakketten worden geleverd in heel Holland.

 

Borrelhapjes en tapas

Onovertroffen en ambachtelijke borrelhapjes laten bezorgen doet heel Noord Holland in de online winkel van Happie. Met onze vele opties zorgen wij dat een ieder z’n favoriete borrelhapjes vindt. Van canapés tot vega hapjes en van mini pizza’s tot fruit spiesjes. Wij hebben het allemaal. De fingerood worden bezorgd in heel Holland. Bent u ook gek op deze echte Spaanse lekkernijen? Zie dan eens onze tapas buffetten. Met keuze uit vele menus vindt u ten alle tijden het tapasbuffet dat perfect past bij uw bijeenkomst.

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk. Olijfolie puur en zacht

vrijdag, november 14th, 2014

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste premium kwaliteit en komt van Kreta. Olijfolie puur en aangenaam om in te bakken en alle warme en koude lunches.

 

Olijfolie Manolakis is bijzonder gezond en ook nog eens heerlijk.

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) ontstaan door een combinatie van diverse factoren, waarvan er vele te beïnvloeden zijn. Voeding, in het bijzonder de inname van vetten, is nauw verbonden met de ontwikkeling van CHA. De West- en Noord-Europese voeding is doorgaans rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ) wat sterk gecorreleerd is met een hoog ziekte- en sterftecijfer in dit gebied ten gevolge van CHA. Dit in tegenstelling tot de Mediterrane landen, waar mensen een traditionele mediterrane voeding gebruiken waarbij de meeste voedingsvetten van olijfolie afkomstig zijn, en waar het ziektecijfer ten gevolge van CHA laag is.Er zijn meer en meer bewijzen dat olijfolie een belangrijke rol speelt bij de preventie van CHA. Dit is toe te schrijven aan de heilzame werking van olijfolie op vetmetabolisme (voor meer details, zie de factsheet ‘de invloed van olijfolie op het vetmetabolisme’), op de bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Olijfolie uit Kreta Bestellen

In onze webwinkel koop je online biologische topkwaliteit extra vierge olijfolie uit Kreta.Deze topkwaliteit is puur en zacht voor warme en koude gerechten, de allerbeste olijfolie om in te bakken, salades, gewoon dippen met een stukje brood en zelfs in desert te gebruiken. Kijk ook eens bij onze recepten met olijfolie.Onze exclusieve kerstpakketten vanaf €21.95 met handgemaakte olijfkannetje en olijfschaaltje.Al onze aanbiedingen en bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland! Leuk om cadeau te geven en te krijgen en altijd verpakt in onze geschenkverpakking voor elke gelegenheid!De allerbeste olijfolie is gemaakt van de Koroneiki olijf en komt uit de olijfboomgaarden van Manolakis op Kreta en is exclusief in Nederland te koop bij Olijfolie Manolakis. Proef de trots en vurigheid van Kreta thuis of in restaurants waar onze olijfolie op de kaart staat!

De beste olijfolie en olijven worden nog steeds traditioneel geplukt om de beste kwaliteit te garanderen.

De olijfboomgaarden van Manolakis zijn al van generatie op generatie in dezelfde familie. Door deze lange ervaring en kennis weet Stavros dat je olijven pas gaat plukken bij een bepaalde rijpheid om zo de volle aroma uit de olijf te kunnen persen. Olijven komen van bomen die wel 500 jaar oud zijn. De pluk gaat traditiegetrouw met een hark, juist om te voorkomen dat de olijven beurs kunnen worden, wat weer kan leiden tot een mindere kwaliteit olijfolie. Onze olijven worden met liefde en respect geplukt en bewerkt. Met onze trots en passie maken we daardoor een van de beste olijfolie in de wereld. We zorgen dat traditie ook in de 21st eeuw met de modernste technieken vermengd worden en we heel de wereld kunnen laten genieten van onze olijfolie.We hebben bewust gekozen voor een botteling in traditionele flessen, maar ook in moderne blikken, waardoor niet alleen de fles er bijzonder aantrekkelijk uitziet, maar ook de houdbaarheid en daarmee de waardevolle ingrediënten maximaal bewaard blijven. Het metaal weerkaatst de warmte en zonlicht en zo kan de olijfolie ook nooit te hevig worden. Het is belangrijk dat de temperatuur <28 C is voor de beste olijfolie.We zijn eeuwenlang bezet geweest door Turken, Egyptenaren, Engelsen, Duitsers, maar wij hebben altijd onze onafhankelijkheid en eigen tradities weten te behouden en die trots en onverzettelijkheid proef je in onze olijfolie.

 

Traditioneel komt de beste olijfolie uit Griekenland.

Dat de beste olijfolie ter wereld uit Griekenland komt dat weten we natuurlijk al. Op heel veel plaatsen in Griekenland maakt men vaak kleinschalig geweldige olijfolie.We spraken Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina uit Episkopi in het departement Rethymnon op het eiland Kreta over hun traditioneel geoogste olijven en de productie van olijfolie en de vele internationale prijzen die ze hebben gewonnen. Een verrukkelijk, natuurlijk en gezond product en eigenlijk overal in en voor te gebruiken, maar hoe herken je nou een goede olijfolie?Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina willen alleen zeer hoogwaardige kwaliteit olijfolie produceren afkomstig uit de regio’s Episkopi in het westen van Kreta. We werken samen met 800 boeren in deze regio en zij brengen hun olijven naar onze “state of art” olijfpers. De olijven worden geperst onder lage temperaturen en zonder toevoeging van water. Zo krijg je een uitstekende aroma en perfecte smaak van de olijfolie vol met gezonde antioxidanten.Het is een bewerkelijk proces en vergt maximale inzet en aandachtigheid van iedereen, maar we zijn gedreven door het eindresultaat: een olijfolie welke internationale wedstrijden wint en fans over de hele wereld heeft.

Historische gegevens over olijfolie uit Kreta

Niemand weet zeker waar de olijfboom het eerst verscheen. Tijdens de Minoïsche civilisatie wordt al melding gemaakt van de teelt van olijven.Oude filosofen, artsen en historici verwijzen naar de talrijke gezondheid en huidverzorgings- toepassingen van olijfolie. Het is geen wonder dat Hippocrates verwijst naar olijfolie als de Grote Therapie. Homerus noemde olijfolie vloeibaar goud, omdat de meeste oude Grieken leefden van de verbouw van de boom en de vele toepassingen van de olijven. Bewijs vinden we in de literatuur over het oude Griekenland.Het blijkt dat olijfolie niet alleen op grote schaal werd gebruikt door atleten die olijfolie gebruikten om hun pijnlijke spieren te inmasseren en om het vochtniveau in hun huid op peil te houden, maar olijfolie werd ook gebruikt door vrouwen om de hydraterende en de verzorgende eigenschappen.Opgravingen in verschillende Griekse steden hebben aangetoond dat de bewaarde aromaten in olijfolie werden gebruikt in diverse schoonheidsbehandelingen.De rotsachtige aarde en het droge klimaat van Griekenland is in het voordeel van de olijfboom. Vanwege de grote en langdurige olijfboom teelt, is het uitgegroeid tot een pijler van de Griekse samenleving. Olijfbomen hebben een sterke natuurlijke weerstand tegen strenge winters en hete zomers ondanks de omstandigheden waarin ze groeien! Olijfbomen gedijen en bloeien lang en dragen de olijf die geweldige voordelen heeft. Olijfolie is zo verheerlijkt dat mensen die werden betrapt bij het beschadigen van een olijfboom zeer zwaar werden gestraft .

Waar kun je extra vierge olijfolie het beste voor gebruiken?

Hoge kwaliteit extra vierge, ook wel extra virgin, olijfolie kun je het beste gebruiken voor alle recepten. Kretenzers gebruiken jaarlijks 32 liter, de hoogste consumptie. Hier op Kreta worden de mensen het oudste van Europa. We gebruiken het in salades, bij het koken, met het bakken, gewoon zo direct op brood en zelfs in onze toetjes.Olijfolie is rijk aan antioxidanten en blijft erg constant bij verhitting als met frituren; hoewel mensen vaak denken van niet. Met dezelfde olijfolie kun je zelfs meer dan één keer frituren. Patat absorbeert 40% van de olie als het wordt gefrituurd. Wil je dus 40% gezonde olijfolie consumeren of 40% van een andere soort minder gezonde olie?De zuurgraad is de basis indicator om de kwaliteit van de olie te evalueren. Een olijfolie met een lage zuurgraad (minder dan 0,8%) betekent dat deze is gemaakt met behulp van gecontroleerde voorwaarden. Echter is niet de zuurgraad maar de smaak en aroma het belangrijkste.Een lage kwaliteit olijfolie kan nog steeds een lage zuurgraad hebben, zelfs minder dan 0,3%. De smaak en de aroma vertellen de waarheid of de olie is gemaakt bij een lage temperatuur of de olijven op dezelfde dag van persing bij de olijfpers zijn gebracht enz. Consumenten moeten dus zoeken naar een olie met een fruitig aroma en een beetje kruidige smaak. Dit is de beste en gezondste olijfolie.

Andreas van Beek

http://www.houseofcrete.nl

Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

maandag, juni 23rd, 2014

Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

Pannenkoeken eten in de omgeving van Enschede? Dat kan natuurlijk pannenkoekenhuis Enschede. Hier serveren wij de lekkerste pannenkoeken tegen een heel schappelijke prijs. Doordat we een ambachtelijk recept hanteren dat al enige tijd in de familie zit hebben we de pannenkoek kunnen perfectioneren tot deze eigenlijk niet lekkerder kan! De lekkerste pannenkoek van Enschede en omstreken vindt u dan ook in ons pannenkoekenhuis. De naam zegt het al: ons ‘huis’ staat in het teken van pannenkoeken en dat ziet u er aan alle kanten van af. De menukaart bestaat uit heerlijke gerechten die uiteraard met maar soms ook zonder pannenkoek bereidt wordt. Ondanks dat we het ons amper kunnen voorstellen vinden sommige mensen pannenkoeken namelijk niet zo lekker. Het zou dan zonde zijn niet met het gezelschap bij ons pannenkoekenhuis te kunnen dineren. Onze koks willen er voor zorgen dat iedereen namelijk heerlijk kan genieten van de kookkunsten en de op en top lekkere gerechten van het pannenkoekenhuis in Enschede. Heeft u bepaalde eisen die u moet volgen voor uw gezondheid of bijvoorbeeld een dieet dan is dit ook geen probleem. Laat het ons gewoon even weten dan wordt het geregeld. Graag tot ziens in ons pannenkoekenhuis!

Bezoek de website voor meer informatie : Eten in een echt pannenkoekenhuis in Enschede

risotto

maandag, juni 23rd, 2014

risotto

Geschiedenis van de risotto

Het verhaal dat Marco Polo de rijst uit China naar Italië heeft meegenomen, is een hardnekkige mythe. Anderen houden het er op dat de Romeinen al rijst verbouwden. In Venetiëvertelt men dat de Venetiaanse kooplieden de rijst meebrachten uit de Levant.

De meest waarschijnlijke verklaring is dat rijst in de tiende eeuw in Sicilië door de Arabieren geïntroduceerd is. Zo’n 500 jaar later werd in het noorden begonnen met het verbouwen van rijst. De cisterciënzermonniken van het Lucedioklooster in de buurt van het plaatsje Trino (Piëmont) ontdekten dat in de Povlakte de juiste omstandigheden voor de rijstbouw aanwezig waren. Rond 1400 introduceerden zij hier de rijstbouw.

De Spanjaarden, die Lombardije in de 15e eeuw in bezit hadden, hebben hun eigen bijdrage geleverd aan de risottobereiding. Hun taal gaf de benaming aan de stap in het bereidingsproces van de risotto waar de boter wordt toegevoegd, de mantecatura. Dit woord is afgeleid van het Spaanse mantequilla, wat boter betekent.

In de negentiende eeuw werden in de Povlakte enorme risotto velden aangelegd. Veel van deze rijstvelden werden bevloeid met water dat via daarvoor aangelegde kanalen, zoals hetCavourkanaal werd aangevoerd.

In de twintigste eeuw zorgden betere productiemethoden en de mechanisatie van de landbouw voor een gestage groei van de rijstteelt.

Vanwege de armoede die er in de twintigste eeuw in Italië heerste, was er voor veel gezinnen geen geld om kaas en/of boter te kopen en at men de risotto zonder.

In de eenentwintigste eeuw gingen Italiaanse rijstbedrijven ook risotto -rijst produceren in andere landen, zoals in Roemenië[1].

 

Bezoek de website voor meer informatie : risotto