i2D
Image default
Energie

Energie overstap met cadeau verstandig of niet?

Energiecontract met cadeau, wel of niet verstandig?

Er is tegenwoordig heel veel concurrentie op de energiemarkt. Aanbieders van elektriciteit en gas proberen op allerlei manieren klanten binnen te halen. Veel energie cadeau  bij hun contracten. Stap over en ontvang een gratis telefoon, tablet of huishoudelijk apparaat! Of een cadeaubon voor een grote elektronicazaak of webwinkel. Dat klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar is het dat ook echt? Is het een goed idee om voor een energiecontract te kiezen waarbij je een cadeau krijgt, of ben je toch beter af met een contract zonder cadeau?

Sigaar uit eigen doos

Wie vindt het nu niet leuk om een cadeau te krijgen? Je doet de doos open, en kijk, daar ligt je nieuwe speelgoed te glimmen. Maar het feestelijke gevoel gaat er snel af als achteraf blijkt dat je het presentje zelf betaald hebt, nietwaar? En zeker als je er zelfs veel meer voor betaald hebt dan het voorwerp waard is. Als je een energiecontract wilt afsluiten waar je een cadeau bij krijgt, loont het om goed te kijken wat de prijs van zo’n apparaat of cadeaubon is en wat je straks voor je energie betaalt. 

Het zou namelijk goed kunnen dat je op termijn veel duurder uit bent. Stel dat je een cadeau ter waarde van tweehonderd euro ontvangt, maar je betaalt in een jaar tijd driehonderd euro meer dan je bij een goedkopere energieleverancier voor je gas en stroom zou betalen, dan is je cadeau duur betaald. Soms zit je aan zo’n contract met een cadeau zelfs een bepaalde periode vast; dan betaal je misschien drie jaar lang veel te veel. 

Tip: Neem een nuttig cadeau!

Je kunt dan beter het goedkoopste contract nemen en met het bespaarde geld zelf je cadeau in de winkel kopen. Tenzij je met je cadeau op zich weer geld kunt besparen. Sommige energiemaatschappijen bieden bijvoorbeeld energiebesparende artikelen aan; die verdienen zichzelf op den duur weer terug als het bijbehorende contract redelijk geprijsd is. Wat je ook weleens ziet, is dat je de slimme thermostaat van je nieuwe aanbieder cadeau krijgt. Als je die thermostaat anders los zou moeten kopen, kan het natuurlijk voordelig zijn hem bij je contract te krijgen. En zeker als je de thermostaat moet huren, waarbij je hem aan het eind van de looptijd van je contract weer in zou moeten leveren. 

Kortom, laat je niet zomaar verleiden tot overstappen met een cadeau, maar kijk eerst goed wat ‘gratis’ je eigenlijk gaat kosten.

http://energieswitcher.nl/zakelijke-energie/

http://energieswitcher.nl/