i2D
Image default
Gezondheid

Een voelbord prikkelt de zintuigen van ouderen

Een voelbord stimuleert ouderen om hun zintuigen te gebruiken. De zintuigen worden geprikkeld door rde zachte, functionele doeken op het paneel. Deze doeken zijn wasbaar en kunnen indien nodig ook verwisseld worden. Het voelbord voor ouderen is de perfecte oplossing voor het tekort aan prikkels voor de ouderen met bijvoorbeeld dementie of andere aandoeningen. Het zorgt voor een rustig gevoel en zo hebben ze een activiteit waarbij ze contact kunnen leggen met andere bewoners van het verzorgingstehuis.

Ontdek de waarde van een voelbord speciaal gemaakt voor ouderen

Het is mogelijk om een voelbord speciaal voor dementerende ouderen te bestellen bij Beleefpaneel. Ga in gesprek met de experts om erachter te komen welk paneel het beste bij uw zorgsintstelling past. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen: huisdieren hebben een positief effect op de levenskwaliteit van mensen. Hierdoor zorgt het voelen aan een vachtje op een beleefpaneel voor een prettig gevoel. Het is zacht en herkenbaar voor mensen met dementie die bijvoorbeeld vroeger een huisdier hebben gehad. Mensen met dementie kunnen een tekort aan dynamische prikkels ervaren. Vaak gaan ze er dan zelf naar op zoek. Dit uit zich in onrust, bijvoorbeeld eindeloos lopen, op de tafel kloppen, geluiden maken of dwaalgedrag. Ook hebben ze soms niet meer het besef van wat hun eigen spullen zijn en welke aan een ander toebehoren, waardoor ze voortdurend gecorrigeerd moeten worden. Hierdoor kunnen de beleefpanelen van Beleefpaneel helpen. Ze geven de oudere de prikkels die ze nodig hebben en zorgen ervoor dat ze zich rustig voelen. Bekijk nu het hele assortiment en kom erachter wat het bedrijf te bieden heeft.

Bekijk het hele assortiment

Bekijk nu het hele assortiment van Beleefpaneel. Het kantoor van Beleefpaneel is samen met Livin’ Ontwerpbureau gevestigd in Breukelen, in de regio Utrecht. De knuffels vindt u op de website van het bedrijf. Om specifieke wensen te bespreken is het slim om contact op te nemen met het bedrijf. De experts helpen u met liefde verder.