i2D
Artikel Portaal

Een afvalcontainer bestellen

een afvalcontainer is een ander woord voor vuilnisbak. Een afvalcontainer ziet u eigenlijk overal waar u naar toe kijkt. Zit u gewoon in huis dan heeft u vast in de keuken 1 of misschien meerdere vuilnisbakken/prullenbakken op de slaapkamer staat er vaak ook een en in de badkamer en op het toilet ook nog. Op straat zijn er afvalcontainers zodat mensen hun rommel niet op de grond gooien. Thuis heeft u meestal nog 1 of 2 afvalcontainers een groene en een grijze de een voor GFT-afval (groene, fruit en tuinafval) en de ander voor restafval. Bij flats staan er meestal grotere afvalcontainers, deze is voor alle bewoners hier wordt al het afval ingegooid. Maar ook bij grote of kleinere projecten zijn afvalcontainers aanwezig. Het valt misschien niet zo op, maar eigenlijk overal staan afvalcontainers, prullenbakken en vuilnisbakken, deze zijn er om afval weg te gooien en niet het milieu mee te vervuilen. Soms kan afval worden gerecycled hier zijn speciale afvalbakken voor de producten, op die producten staat een keurmerk dat het product kan worden gerecycled.

Een afvalcontainer bestellen kan voor de grote en kleine projecten bijvoorbeeld bij een gespecialiseerd bedrijf besteld worden. Een grijze of groene afvalcontainer bestellen moet bij de gemeente worden aangegeven. Afvalcontainers bestellen voor in huis kunnen worden gekocht of besteld in gewone huishoud winkels of bouwmarkten. De gemeenten in Nederland hebben de plicht om één keer in de week de afvalcontainers te legen. Omdat er tegenwoordig twee containers zijn wordt elke container één keer in de twee weken geleegd. Alleen in sommige grote steden hebben mensen geen vuilnisbakken en leggen dus de vuilniszakken aan de rand van de weg zodat ze zo worden opgehaald door de gemeente.

De publieke afvalbakken worden en zijn door Rijkswaterstaat geplaatst. Deze plaatst ze langs de rijkswegen, op de bijbehorende parkeerplaatsen en bij de overgangen naar de Nederlandse stranden. Afvalbakken worden vaak geplaatst dichtbij zitplaatsen, in stations, bij tram- en bushaltes en aan de straat. Er zijn ook nog speciale afvalcontainers voor glas, papier- en kartonafval. Bij verbouwingen of grote tuin projecten worden wel grote afvalcontainers besteld en worden dan ook door het bedrijf waar deze is besteld weggebracht en daar komt dan een nieuwe container voor in de plaats zodat de werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Grofvuil of chemisch afval moet vaak door de huiseigenaar zelf worden weggebracht naar de gemeentelijke stort, dit is meestal bij kleine projecten het geval.

http://puttentransport.nl/site/webfolio/afvalcontainer-huren/

Comments are closed.