i2D
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe jij een vijver kunt aanleggen!

Dit is hoe jij een vijver kunt aanleggen!

Als je op zoek bent naar een manier om rust te creëren in je tuin, is het handig om eens te kijken naar de mogelijkheden tot het creëren van een vijver. Met een vijver haal je namelijk niet alleen de natuur naar je eigen tuin, maar creëer je ook voor jezelf een boel rust door de mooie natuur en de prachtige geuren en geluiden die ontstaan. Het aanleggen van een vijver is echter nog wel iets wat een beetje aandacht kost. Dit is namelijk niet in enkele minuten te realiseren en daarom is het belangrijk en goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om het aanleggen van een vijver een succes te maken!

Kies het juiste moment uit

Het is allereerst van enorm belang om het juiste moment uit te kiezen. Hiermee bedoelen we niet dat je zeker moet weten of je begint met aanleggen van je vijver om twee uur ’s middags of om vijf uur ’s nachts, maar meer dat je zeker moet weten of je jouw vijver in de maand mei, juni of bijvoorbeeld juli aan wilt leggen. Het is namelijk heel erg belangrijk dat de vijver meteen op kan gaan in de rest van de natuur. 

De bodem van de vijver

Het is ook belangrijk om zeker te weten hoe je vijver er precies uit gaat zien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor epdm. Dit materiaal is bekend van een epdm dak, maar kan ook geweldig fungeren als een vijverbodem. Probeer het zelf!

De aankleding

Tot slot is het leuk om je vijver een beetje aan te kleden. Door wat vissen, planten en bloemen te kopen, weet je zeker dat jouw vijver nog meer rust gaat uitstralen. Goed gedaan!

 

https://www.epdm-tigt.nl/