i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Dieren’ Category

Rattengif voor particulieren aanschaffen

donderdag, juni 14th, 2018

Welke mensen kunnen gebruik maken van rattengif? Vraag jij je af of je gebruik kan maken van het rattengif? Het antwoord op deze vraag is vast ‘ja’, aangezien vrijwel iedereen dit gif kan kopen om ratten te verdelgen. Wel zit er een verschil in de verpakkingen. Er zijn namelijk kleine zakjes met gif verkrijgbaar, maar ook grote blokken. De kleine zakjes kunnen door iedereen gekocht worden, terwijl je voor de grote zakken een licentie nodig hebt. Als je last hebt van een paar ratten in je huis of tuin, dan is een klein zakje rattengif voldoende. Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat een boer echt niet genoeg heeft aan zo’n klein zakje. Het komt namelijk regelmatig voor dat de gehele boerderij en het erf zijn bezaaid met ratten. Dat is een groot probleem. De boer kan dan een licentie aanvragen zodat hij de grote zakken kan kopen. Zo kan hij zijn gehele erf en boerderij rattenvrij maken. Op onze website kun je diverse soorten rattengif bekijken. Neem gerust contact me ons op als je vragen hebt over het rattengif. Wij helpen je graag om het juiste gif uit te zoeken. Tevens kunnen we je tips geven over het gebruik van het gif.

Rattengif gebruiken als agrariër

Ben je een agrariër en heb je last van ratten? Dat kan een groot probleem voor je bedrijf zijn. Ratten zijn vieze dieren die op alles wat eetbaar is afkomen. Het kan daardoor zijn dat ze met een grote groep op je erf zitten. Ze tasten misschien je gewassen aan waardoor de oogst een stuk minder goed zal zijn. Tevens tast het de kwaliteit van de gewassen aan. Om zulke problemen te voorkomen zal je de ratten van het erf moeten verwijderen. Dit kan je doen met behulp van rattengif. Dit gif doodt de ratten vrij snel, terwijl ze er maar een beetje van hoeven te eten. Het gif is daardoor zeer effectief. Als agrariër heb je een groot stuk grond, dus je zal ook veel rattengif nodig hebben om dit oppervlak te kunnen voorzien van gif. Het is belangrijk dat je eerst een licentie aanvraagt voor het rattengif. Als licentiehouder mag je namelijk de grote verpakkingen kopen. Dat scheelt veel in de prijs en het is een stuk praktischer dan allemaal kleine zakjes kopen. Op onze website kun je diverse soorten grote verpakkingen rattengif vinden. Neem contact met ons op als je vragen hebt, wij helpen je graag.

http://ongediertemiddelen.nl/ratten/bestrijding-met-vergif-particulier

Paardrijbroeken voor de ruiter op stal en tijdens het paardrijden

woensdag, april 26th, 2017

Paardrijbroeken voor de ruiter 

 

Paardrijden gaat gepaard met rijbroeken en natuurlijk meer soorten paardrijkleding. Een rijbroek is broek speciaal ontworpen voor het paardrijden. Een rijbroek is een strakke broek met een nauwe aansluiting onderaan de broek. Dit is zodat je wanneer je rijlaarzen of chaps draagt dit mooi aansluit op je been. Zo heb je geen last van vouwen of bobbels. Er zijn broeken met klitteband aan de onderkant van de broek maar ook broeken met elastiek. Paardrijbroeken met elastiek zijn prettiger voor de ruiter omdat dit beter aansluit. Wel zijn deze broeken meestal duurder dan broeken met klitteband. Tegenwoordig is er een erg diep assortiment wat rijbroeken betreft. Dit gaat van maten, tot kleuren en printjes, met kniestukken, zitvlakken en tegenwoordig ook met siliconen. Een rijbroek moet bij de persoonlijkheid van de ruiter passen, dit geldt ook voor het zitvlak wat in de broek zit. Dit is voor elke ruiter verschillend.

In deze blog een uitleg over welke paardrijbroeken er zijn, waar wat voor dient en tenslotte welke broek het beste bij de ruiter past.


Rijbroeken zijn er in verschillende kleuren en printjes. Om je een idee te geven welke kleuren en printjes er zijn, hieronder een korte opsomming van de paardrijbroeken in verschillende kleuren en printjes. 

De meest standaard kleuren (de paardrijbroeken die het meest verkocht worden) zijn:

 • Zwart
 • Donkerblauw
 • Wit
 • Grijs
 • Beige

Dit zijn de kleuren waar rijbroeken het meeste in verkocht worden. Dit is omdat een witte rijbroek met wedstrijden verplicht is. De andere kleuren zijn makkelijk te combineren met andere ruitersportkleding. Denk hierbij aan dekjes, oornetjes, rijjassen, caps, laarzen of chaps met jodphurs, peesbeschermers, dekens etc.

Je hebt natuurlijk meer kleuren rijbroeken. Denk hierbij aan:

 • Rood
 • Lichtblauw
 • Kobaltblauw
 • Denim
 • Roze
 • Donker groen
 • Legergroen

Wanneer je een goedkope, kwalitatief goede rijbroek wilt kopen is het belangrijk te kijken naar welke kleur je mooi vindt en het beste past bij het paard of je outfit. Rijbroeken kun je combineren in setjes met bijvoorbeeld: dekjes, oornetjes, peesbeschermers, paardrijjassen, caps, chaps, rijlaarzen etc. Wanneer je een donderblauwe broek koopt met een rode naad of zitvlak, staat het mooi om ook een dekje hierbij te zoeken. Denk hierbij aan een dekje die blauw van kleur is, met een rode bies langs de randen. Wanneer je hierbij een jas zoekt, denk dan aan een jas die donkerblauw met rood heeft. Ook oornetjes kun je hierop perfect uitzoeken. Een blauw oornetje van hetzelfde merk als het dekje, met dezelfde kleuren staat mooi. Een donderkbaluwe cap en peesbeschermers kun je ook in allerlei kleuren kopen, wanneer je hier op let, ga je helemaal matchend de ring/training in.

Rijbroeken met patronen

Rijbroeken kun je tegenwoordig in allerlei patronen kopen. Denk hierbij aan:

 • Sterretjes
 • Blokjes
 • Streepjes
 • Ruiten
 • Bloemen ect.

Op een broek zitten ook borduursels. Dit kan bestaan uit het merk van de broek of een logo. Deze zijn meestal versiert met ander gekleurde naden of bling-bling steentjes. De laatste trend in paardrijbroeken zijn broeken met steentjes. Hoe meer het glimt, hoe mooier het is.

Paardrijbroeken komen in alle maten en merken, van kinderen tot dames en heren.

Merken paardrijbroeken:

 • Anky
 • Easy Rider
 • Cavallo
 • Pikeur
 • Eurostar
 • Mondoni
 • Harry’s Horse
 • Red Horse
 • Horze
 • Elt
 • HV Polo
 • Ariat
 • Kingsland
 • HKM
 • Horka
 • Animo
 • Br
 • Cavallino Marina
 • Imperial Riding
 • PK
 • QHP
 • Pfiff

Zo zijn er nog veel merken die rijbroeken verkopen, dit zijn de meest bekende. De rijbroeken van HKM, Horka, Pfiff en Horze zijn kwalitatief ontzettend goed en niet duur.

De rijbroeken zijn te koop in verschillende prijscategorieën. Deze gaan van ±€10,- tot over de honderden euro’s. In prijs en kwaliteit zit wel een verschil. Een goede rijbroek met een lange levensduur koop je ongeveer vanaf €70,-. Voor acties op goedkope rijbroeken voor de ruiter en overige producten voor de paardensport, welke je extra voordelig kunt kopen; kijk je bij de rijbroeken outlet!

Rijbroeken kun je kopen in alle soorten materialen stof. Belangrijk hierbij is om te kijken naar de kniestukken of zitvlak bij een paardrijbroek. Tegenwoordig heb je rijbroeken met kunstleren kniestukken of zitvlak. Deze kniestukken of zitvlak kan ook bestaan uit siliconen. Siliconen rijbroeken is iets van de laatste tijd. Een siliconen kniestuk of zitvlak geeft de ruiter meer stevigheid en houvast in het zadel. Dit is ook het geval bij een kunstlederen zitvlak. Een zitvlak loopt vanaf de binnenkant van de benen tot over de kont van de ruiter. Je kunt ook kiezen voor broeken zonder zitvlak, dan bestaat de broek alleen uit een  kniestuk. Dit kniestuk kan van stof of van leer/siliconen zijn. Wat je het prettigste vindt rijden verschild per ruiter. De ene ruiter kiest ervoor om niks geen ondersteuning in de broek te hebben, de andere ruiter wil vastgeplak zitten aan het zadel. Mocht dit laatste het geval voor jou zijn, kies dan voor een paardrijbroek met kunstleden zitvlak of siliconen.

 

Om te kijken welke broek het beste bij jou past, hier een video over de verschillen in rijbroeken (zitvlak en kniestukken) 

https://123ruitersport.nl/paardrijkleding/rijbroeken.html

radiatorhangmat

dinsdag, juli 26th, 2016

 

Een radiatorhangmat is de droom van iedere kat. Lekker warm wegkruipen in een zachte hangmat die lekker hoog aan de radiator hangt. Welke kat wil dat nu niet? Katten staan erom bekend dat ze van warme, zachte en hoge plekjes houden om te gaan slapen. En slapen doen ze veel! Gemiddeld slaapt een kat 18 uur per dag. Dit is dan wel verdeeld over een lange en diepe slaapperiode met daarnaast nog enkele korte slaapjes en wat dommelpartijen. Eén uur per dag is hij bezig met lichaamsverzorging, het wassen en verzorgen van de vacht en poten. Een half uur per dag is de kat kwijt aan het eten en drinken en nog eens een half uur voor beweging en nagelverzorging. De rest van de tijd besteed de kat aan jagen, spelen en aandacht trekken. Tijdens het spelen en na de maaltijd kan de kat heerlijk gebruikmaken van de radiatorhangmat!

 

Veilig slapen

Een kat moet zich absoluut veilig voelen wil hij ergens echt diep gaan slapen. De meeste katten hebben dan ook niet direct de voorkeur voor een radiatorhangmat. Simpelweg omdat ze het nieuwe ervan niet kennen en niet zeker weten of het veilig is. Pas als ze erachter komen dat de radiatorhangmat niet wiebelt en lekker licht, gaan de meeste katten om en wordt de radiatorhangmat dé plek om te relaxen en te genieten van de warmte van de radiator. Als een kat zich niet veilig genoeg voelt gaat hij of zij mauwen en onder een meubelstuk kruipen. Vaak hebben ze dan iets ‘engs’ gezien of gehoord of hebben ze net gevochten met een andere kat. Laat ze rustig bijkomen en overhaast niet met de radiatorhangmat. Uw kat gaat deze heerlijke plek vanzelf waarderen! Homeopathie

 

Bevestiging

 

Natuurlijk moet de radiatorhangmat stevig kunnen worden opgehangen om zo ook nog het gewicht van uw kat of poes te kunnen dragen. Het frame van een radiatorhangmat is zo gemaakt, dat het om de meeste raditoren heen past. Simpelweg de twee haken om de radiator hangen en klaar! U kunt de kat of poes laten wennen aan de radiatorhangmat door de radiatorhangmat eerst op de grond tegen de radiator aan te zetten zodat ze er even op kunnen zitten zonder die enge sprong. Later kunt u de radiatorhangmat aan de radiator hangen en kijken hoe uw kat reageert. De meeste katten kunnen het heerlijke warme plekje die de radiatorhangmat biedt niet negeren en kruipen er vrij snel lekker in!

 

https://shop.dierenspecialist.nl/slapen-rusten-radiatorhangmatten-c-133_251_374.html

Een lieve oppasser voor uw huisdier

dinsdag, mei 24th, 2016

Veel baasjes kunnen niet zonder hun huisdier. Toch willen ze een of meerdere keren per jaar even op vakantie. In zo’n geval zoeken veel honden- en katteneigenaren voor hun huisdier een logeeradres bij familie of vrienden. Als dat niet lukt dan volgt meestal de stap naar een dierenhotel of -pension. Maar eigenlijk houden de meeste huisdierbezitters het liefst hun dier thuis. Kun je echter geen oppas in je vriendenkring of bij je familie vinden die je hond of kat in jouw eigen huis verzorgt? Dan kun je ook via een handige website een dierenoppas aan huis vinden.

Een dierenoppas bij jou in de buurt
Katten-en-hondenoppas.nl brengt huisdiereigenaren en huisdieroppassers bij elkaar. Het maakt daarbij niet uit waar je woont, want op de website kunnen kandidaten uit heel Nederland zich aanmelden. Een oppasser voor je huisdier vinden gaat via de website heel eenvoudig. Zoek je bijvoorbeeld een hondenoppas voor vakantie dan selecteer je gewoon het soort huisdier, de verzorgingsmethode en de locatie. Daarna verschijnt er een overzicht van dierenoppassers. Je ziet dan meteen welke prijs ze berekenen om voor je huisdier te zorgen en of er positieve of negatieve beoordelingen zijn. Overigens kun je via deze site ook oppassers vinden voor andere dieren dan honden en katten. Van vissen tot en met paarden kunnen tijdens jouw vakantie worden verzorgd. Ook kun je onder andere op zoek gaan naar een logeeradres voor je huisdier, een uitlaatservice of zelfs een oppas die overnacht in je huis.

http://katten-en-hondenoppas.nl/