i2D
Image default
Woning en Tuin

Deurbeveiliging – Inbraakbeveiliging voor sluitcilinder & deurslot

In dit artikel wordt uitgelegd waarom buitendeuren van een gebouw extra beschermd moeten worden tegen inbraak en welke mogelijkheden voor kerntrekbeveiliging nu mogelijk zijn.

Iedereen die bekend is met deuren en ramen en zich in de rol van inbreker probeert te verplaatsen, kan het verschil gemerkt hebben. Tegenwoordig breken steeds meer mensen op klaarlichte dag in en het tijdsvoordeel voor dit type inbreker is enorm belangrijk.

 

 

Waarom is kerntrekbeveiliging zo belangrijk?

Wie wil inbreken in een huis, kiest de zwakste plek. Hoewel ramen van buitenaf gemakkelijk te openen zijn zonder inbraakwerende voorzieningen, bieden ze de inbreker alleen een voordeel als ze niet naar de straat gericht zijn.
 
Deurbeveiliging met klauw Deurbeveiliging met klauw van Schellenberg Bovendien mag het in- en uitstappen niet te lang duren. Er is ook een zeker verschil tussen 100 x 60 cm en 100 x 200 cm. Niet te denken aan de tijd waarin je ontdekt kan worden. Vooral bij het vervoer van de “goederen”. Ramen moeten toch al beveiligd zijn.
 
Daarom is het voor elke inbreker duidelijk om aanvalspunten te kiezen die in een kortere tijd geopend kunnen worden. En wel zo dat de illegale toegang tot het gebouw ook verborgen kan worden gehouden, als de buren het toevallig opmerken.
 
Een voorbeeld hiervan is de pakketboodschapper bij de voordeur, die doet alsof hij communiceert met het intercomsysteem dat voorovergebogen is.
 
Maar bovendien wordt de onbeveiligde voordeur bliksemsnel geopend. Hij verdwijnt in het huis en verzamelt dan snel alles wat hij ontdekt. Als hij bijzonder slim is, vermomt hij het als een pick-up. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de deuren aan de achterzijde van het huis. Daarom is ten minste een minimum aan bescherming tegen de kerntrekmethode aan te raden.