i2D
Image default
Woning en Tuin

Decoratietips met tegels

De beste tips op het gebied van tegels!

Tegels zijn de laatste jaren enorm in. Niet enkel voor in de keuken of in de badkamer, in allerlei ruimtes in huis zie je telkens meer en meer tegels opduiken. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven op het gebied van tegels. Want het lijkt misschien vrij simpel. Maar het is toch een stukje minder makkelijk dan het lijkt om telkens, maar weer de juiste keuze te maken, en hoe doe je dat precies?

Eerst, voordat je naar de specialist gaat…

Je komt vanaf het begin af aan al voor een hoop keuzes te staan. Hoe wil je de ruimte gaan indelen? Welke sanitaire voorzieningen plaats je als het om een badkamer gaat? Welk meubilair gaat er in de ruimte geplaatst worden? Welke tegels wil je op de vloer, welke aan de wand. Welke combinatie gaat het beste samen? Je wilt uiteraard direct een hoop vragen gaan stellen aan een specialist, want die heeft er immers verstand van. Maar, er zijn een hoop vragen waar je zelf vast eerst al een antwoord op klaar hebt. Ga dus eerst eens zelf langs al deze vragen en mogelijkheden heen. De specialist zal ook de vraag stellen wat je zelf al in gedachten had, en dan heb je eigenlijk nog geen antwoord. Denk eerst zelf eens goed na, wellicht is een specialist dan helemaal niet meer nodig.

Speel met de effecten, het kan allemaal!

De kleur, de afmetingen en de inrichting, allemaal stuk voor stuk keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke uitstraling van de ruimte. Wanneer je wilt weten wat de beste keuze is, speel gerust met effecten. Dit is leuk en interessant! Wil je dat de ruimte groter lijkt? Bekijk eens de combinatie van een donkere vloer met lichtere wanden. Daarnaast lijkt een smallere ruimte en stuk breder wanneer de zijwanden licht en de wand op de kopse kant er donker uitziet. Een vloer die wat donkerder is met donkere wanden maakt een ruimte op het oog een stuk kleiner. Dit kan mooi ogen, maar qua verlichting kom je dan weer in de knoop. Staande wandtegels kunnen er weer voor zorgen dat je een ruimte hebt die hoger lijkt. Wanneer een wandtegel liggend wordt verwerkt dan kun je een smallere ruimte op zijn beurt weer breder laten lijken. Dan is het ook het beste om te kiezen voor een langwerpige tegel die je in de breedte neerlegt. Wanneer je ze verwerkt in de lengteligging dan lijkt de ruimte op het oog langer. Wanneer je kleinere wandtegels plaatst op een lange wand dan zal je misschien een onrustig beeld krijgen. Grotere tegels geven meer rust, vanwege minder voegen. Datzelfde is ook van toepassing op de vloer. Kortom, er zijn een hoop mogelijkheden. Speel eens met deze effecten, je zult een hoop mogelijkheden ontdekken!

Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen.

Het is belangrijk, voordat je gaat nadenken over maten en kleuren dat je eerst nadenkt over welke soort tegel je wilt. Dat is waar het allemaal begint. De rest daar kun jij je later zorgen over maken. Velen hebben vaak al een keuze in hun hoofd voor een bepaalde soort die ze graag zien in hun badkamer. Bijvoorbeeld, mozaïek is in de laatste jaren erg populair, maar dit heeft ook weer zijn voor- en nadelen als tegelsoort, zoals dit ook geldt voor iedere andere soort. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde soorten tegels, zoals natuursteen tegels, die je maar beter niet kunt plaatsen in een douchehoek. Wanneer je hier toch mozaïek wilt hebben dan is het goed om een effect van optimale waterdichtheid te creëren.

Een grote trend tegenwoordig, tegels op de wand.

Ook hier kun je de laatste jaren bijna niet meer omheen. De laatste jaren worden er steeds meer wandtegels in diverse ruimtes geplaatst. De uitstraling van een vloer of wandtegel is verschillend. Iedere tegel heeft een apart effect op een accentwand of op juist alle wanden. Wanneer je vloertegels wilt plaatsen dan is deze klus een stuk arbeidsintensiever. Je moet daarvoor daarnaast vaak een andere soort lijm gebruiken om ervoor te zorgen dat alles goed vastzit. Vloertegels zijn een stik dikker, en vooral het verwerken rondom kranen, schakelaars etc. is een tijdrovende klus.

https://www.detegelboutique.nl/