i2D
Image default
Gezondheid

De levensveranderende effecten van een afkickkliniek in Zuid-Afrika

Het doel van rehabilitatie is om het gebruik te stoppen en de middelen te leren om een productief leven op te bouwen. Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar het kan vaak een hele uitdaging zijn. Voor velen is het moeilijkste deel het erkennen van de behoefte aan behandeling. Lees hier meer over een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Een behandelingsprogramma beginnen – en afmaken

Als je eenmaal in behandeling bent, is de uitdaging meestal om lang genoeg in behandeling te blijven om niet alleen van de verslavende middelen af te komen, maar ook om je leven weer op de rails te krijgen. Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar vijf belangrijke voordelen van een drug rehab programma voor u of een geliefde.

Doorbreek de verslavende cyclus

Mensen die verslaafd zijn aan verslavende middelen moeten in een vrije omgeving zijn met mensen die hen verantwoordelijk houden voor hun doel om van de verslavende middelen af te komen. Rehabilitatie kan beginnen met ontgifting, wat de verslaafde helpt zijn of haar lichaam van de verslavende middelen te ontdoen en eventuele ontwenningsverschijnselen te behandelen. Niet iedereen hoeft te gaan door middel van detox, maar detox alleen is niet genoeg behandeling om effectief te breken de verslavende cyclus op lange termijn. Zodra de detox is voltooid, begint het echte werk van de verslavingsbehandeling.

Leer over verslaving

Als je eenmaal vrij bent van verslavende middelen, kun je helderder denken en kun je jezelf meer leren over je verslaving. Leren over je verslaving betekent inzicht krijgen in welke mensen, gebeurtenissen, zintuiglijke ervaringen en gewoonten het verlangen naar verslavende middelen triggeren. De meeste afkickklinieken kunnen je helpen deze triggers te onderzoeken, zodat je ze bewust kunt vermijden of beheersen als je weer teruggaat naar je dagelijkse leven.

Graaf in de onderliggende problemen

Er zijn veel redenen waarom mensen verslaafd raken aan verslavende middelen, maar je moet inzicht krijgen in wat je aantrekt naar de stof van je keuze. Is het een middel om met stress om te gaan? Helpen verslavende middelen je emotioneel te verdoven zodat je geen emotionele of fysieke pijn hoeft te voelen? Zijn verslavende middelen een manier om verantwoordelijkheid te ontlopen, de goedkeuring van anderen te krijgen of bij een groep te horen? Het is belangrijk dat je de lagen van je gedrag afpelt om te begrijpen wat er achter je verslavende middelen ewoonten zit.

Counselors in afkickklinieken zijn opgeleid om u te helpen graven in deze onderliggende problemen, ze zinvol te maken en u te helpen nieuwe copingvaardigheden op te bouwen die niet afhankelijk zijn van gebruik

Nieuwe gewoonten en gebruiken opbouwen

De meeste mensen met een verleden van gebruik hebben een slechte discipline en zelfzorg gewoonten. Een belangrijk onderdeel van zelfzorg voor een persoon in herstel is het stellen en bereiken van doelen. De meeste mensen, of ze nu in herstel zijn of niet, weten niet hoe ze doelen moeten stellen die waarschijnlijk zullen worden bereikt. Ze beginnen met oprechte bedoelingen die uiteindelijk opgegeven worden omdat ze het stellen van doelen niet met de juiste instelling benaderd hebben. De zich herhalende cyclus van het willen veranderen van gewoonten maar er steeds niet in slagen, verzwakt geleidelijk de vastberadenheid van een persoon tot het punt waarop velen stoppen met proberen.

Dat kenmerkt de overgrote meerderheid van mensen met verslavingen. Ze denken aanvankelijk dat een paar aanpassingen in hun schema hen zullen helpen hun gebruik van stoffen te stoppen, maar ze realiseren zich niet hoe dwangmatig een verslaving is en hoe sterk de greep ervan op hun leven is. Afkicken kan je helpen korte en lange termijn doelen te stellen op de gebieden die het belangrijkst zijn voor een sterk herstel. Deze gebieden omvatten doelen voor uw fysieke en emotionele gezondheid, relaties, beroep en spirituele aspiraties.

Gezonde grenzen stellen

Druggebruikers nemen meestal te weinig verantwoordelijkheid voor hun leven en gedrag, terwijl vrienden en familie te veel verantwoordelijkheid op zich nemen. De relationele grens die mensen normaal gesproken helpt om een gezonde relatie op te bouwen, is vaak vervormd of onduidelijk in gezinnen waar sprake is van een verslavend patroon.

Wat ontstaat in relaties met slecht gedefinieerde grenzen is een overlevingsmentaliteit waarin familieleden rollen op zich nemen om te helpen met stress om te gaan. Hoewel deze rollen de stress tijdelijk kunnen verminderen, vergroten ze de verwarring en angst omdat het onderliggende probleem van het middelengebruik nooit direct wordt aangepakt. Afkicken kan je helpen begrijpen waar deze grenzen verstrikt raken en je manieren laten zien om ze gezond te houden. Lees meer op www.afkickkliniekinfo.nl.

http://afkickkliniekinfo.nl