i2D
Image default
Woning en Tuin

De bio ethanol haard van HGB-Trading

De bio ethanol haard van HGB-Trading

Voor zover het de verwarming van huizen betreft is de centrale verwarming de absolute koning. Geen enkele vorm van verwarming van huizen is op het moment zo populair in Nederland. Desondanks blijven open haarden een enorme nostalgische aantrekkingskracht behouden. Zowel de centrale verwarming als de open haard hebben hun voor- en nadelen. De bio ethanol haard kan de voordelen van beide combineren en de nadelen zoveel mogelijk elimineren.

 

De voor- en nadelen van centrale verwarming en open haarden

 

De centrale verwarming was revolutionair op het gebied van huisverwarming. Het was een efficiënte vorm van huisverwarming met een enorm hoog rendement. De hele markt stond hiermee op z’n kop. Er was – en is – echter één groot nadeel: de centrale verwarming rekent vooral op de verbranding van fossiele brandstoffen. Wanneer deze fossiele brandstoffen (vooral aardgas en aardolie) worden verbrand, stoten ze CO2 uit. Dit versterkt het broeikaseffect en kan enorme gevolgen hebben voor het milieu.

 

Daarentegen is de open haard relatief schoon. Brandhout is tot op zekere hoogte vervuilend, maar bij lange na niet zo vervuilend als het verbranden van fossiele brandstoffen. Daarnaast is een open haard heel erg gezellig. Er is geen romantischer beeld dan samen op de bank genieten van een warm vuur en knisperend hout. Het probleem is alleen dat open haarden een enorm laag rendement hebben, dat blijft hangen tussen de 10 en 20 procent. Daarnaast is het noodzakelijk om een schoorsteen te hebben voordat u een open haard aan kunt laten leggen.

 

De bio ethanol haard: de voordelen

 

De bio ethanol haard is de ideale oplossing voor alle bovenstaande problemen. Allereerst is de bio ethanol haard niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en zelfs niet van brandhout, maar van bio ethanol. Dit is een natuurlijke brandstof van plantaardige oorsprong. Deze bron vervuilt niet en raakt ook niet op, en is daarmee enorm duurzaam.

 

Daarnaast heeft de bio ethanol haard bijna alle voordelen van een open haard zonder de nadelen. De bio ethanol haard heeft een hoog rendement en kan worden aangelegd zonder dat er behoefte is aan een schoorsteen. Het enige wat ontbreekt is het geluid van zacht knisperend hout.

 

De bio ethanol haard: het nadeel

 

Een bio ethanol haard lost welliswaar alle nadelen van de centrale verwarming en de open haard op, maar heeft weer zijn eigen nadelen. Allereerst kan een bio ethanol haard het knisperende hout van een open haard niet nabootsen, zoals we eerder al hadden besproken.

 

Daarnaast is bio ethanol ook geen wondermiddel. Het is misschien enorm duurzaam, maar het maken van bio ethanol moet gebeuren met dezelfde gewassen die wij gebruiken voor onze voeding. Voor een land als Nederland, een klein land dat veel monden moet voeden, kan dit riskant zijn. Op de lange termijn kan dit betekenen dat bio ethanol ons geheel afhankelijk maakt van het buitenland. Desondanks is de bio ethanol haard een betere oplossing om uw huis te verwarmen dan de alternatieven.

 

De bio ethanol haard bij HGB-Trading

 

Bij HGB-Trading kunt u een uitstekende bio ethanol haard krijgen voor een zeer lage prijs. Dit komt doordat HGB-Trading enorm veel waarde hecht aan een gezonde relatie tussen lage prijzen en hoge kwaliteit. Daarnaast levert HGB-Trading een uitstekende service. Bestellingen die vandaag voor 11 uur gedaan worden kunnen morgen (of de eerstvolgende werkdag) al in huis zijn.

 

Voor meer informatie over de bio ethanol haard of onze voorwaarden verwijzen wij u naar de relevante pagina’s.

Bezoek de website voor meer informatie : De bio ethanol haard van HGB-Trading