i2D
Image default
Dienstverlening

Crematie

Crematie

Crematie

Uw overlijden en uw uitvaart: het zijn zaken waar u liever niet te veel bij stil staat. Toch is het verstandig om dit wel af en toe te doen en om uw wensen wat betreft bijvoorbeeld uw crematie duidelijk vast te leggen. Als u zelf wel eens in de positie bent geweest dat u een crematie regelen moet voor een overleden familielid of vriend, dan weet u dat dit een lastige klus is. Zolang de overledene alle wensen van te voren goed heeft vastgelegd is het nog wel allemaal te doen. U hebt dan immers een houvast en weet welke dingen hij of zij graag had zien gebeuren. Dit maakt het regelen van een uitvaart natuurlijk nog niet leuk, maar het maakt het wel een stuk gemakkelijker. Bovendien geeft het u de kans om meer stil te staan bij uw verdriet, u hoeft immers niet na te denken over zaken als of diegene een begrafenis had gewild of een crematie. Dit zijn vaak zeer persoonlijke wensen en het is dan ook niet altijd gemakkelijk om goed te reconstrueren wat iemands wensen zouden zijn geweest. Het wordt helemaal lastig als een deel van de nabestaanden denkt dat een crematie de beste optie, terwijl het andere deel er vol van overtuigd is dat een begrafenis de wens was. Dan wordt het wel heel erg moeilijk om een beslissing te nemen, het is immers niet iets wat u terug kunt draaien. Daarom is het zo verstandig om dit soort zaken zelf al vast te leggen. Zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden hier niet in een toch al moeilijke periode nog beslissingen over hoeven te nemen. Zij kunnen er dan bijvoorbeeld zeker van zijn dat u een crematie had gewild.

Financiering van de crematie

Een ander aspect wat mensen nog wel eens vergeten, is de financiering van de crematie en alle zaken die daar nog meer bij komen kijken. Natuurlijk heeft een groot deel van de Nederlandse bevolking inmiddels een uitvaartverzekering, maar dekt die wel alle kosten? Het gebeurt best wel regelmatig dat blijkt dat dit niet het geval is en dan komen de nabestaanden dus voor een vervelende verrassing te staan. Het probleem is dat veel mensen geen idee hebben wat globaal de kosten van een crematie zijn en dit is ook logisch, het is tenslotte niet iets waar u dagelijks bij stil staat. Maar het is daarom wel verstandig om u zich er eens in te verdiepen, om er zeker van te zijn dat u alles goed geregeld hebt. De website van 4begrafenisondernemers is hierbij een goed hulpmiddel. Via deze site kunt u gratis offertes aanvragen van vier verschillende begrafenisondernemers die zich bij u in de buurt bevinden. Zij brengen dan in kaart hoe hoog de kosten van een crematie en uitvaart zouden zijn als deze helemaal naar uw wensen geregeld zouden worden. U ziet op die manier heel snel of uw verzekerde bedrag hoog genoeg is of dat de crematie duurder is dan u gedacht had. Dit geeft u de mogelijkheid om dit nog te veranderen. Een ander groot voordeel is dat u door de offertes voor uw crematie meteen een beeld krijgt van de verschillende begrafenisondernemers bij u in de buurt. U krijgt dan meteen een idee bij wie u zich prettig voelt en u ziet wie al uw wensen voor u kan regelen.

Controlelijst

Het grote pluspunt van deze site ten opzichte van andere vergelijkbare websites, is dat zij werken met een uitstekende controlelijst. Voordat u offertes voor uw crematie toegestuurd kunt krijgen, moet u eerst een serie vragen beantwoorden, zodat de benaderde uitvaartondernemers een goed beeld hebben van uw wensen. Deze vragen zijn onder andere:

  • Wenst u een crematie of een begrafenis?
  • Wat voor kist wilt u hebben?
  • Hoeveel gasten verwacht u tijdens de uitvaart?
  • Wilt u opgebaard worden en zo ja, wilt u dat dit thuis gebeurt of in een uitvaartcentrum?
  • Moet er na afloop van de uitvaart gelegenheid zijn voor een hapje en drankje en zo ja, wat voor drinken en hapjes moeten er geserveerd worden?
  • Hoeveel rouwkaarten moeten er verstuurd worden?
  • Wilt u dat de crematie plaats vindt in besloten kring?
  • Moeten er advertenties geplaatst worden?
  • Hebt u speciale wensen wat betreft de ceremonie?
  • Moet de uitvaart plaatsvinden vanuit een kerk, een uitvaartcentrum of een andere locatie?

Dit zijn een paar voorbeelden van de zaken waar u over na dient te denken. Het is misschien wat vervelend, maar voor uw nabestaanden is het wel zo prettig als u hier zelf al over nagedacht hebt. Bovendien is het voor een uitvaartondernemer veel gemakkelijker een passende offerte te sturen als deze op de hoogte is van al dit soort wensen omtrent uw crematie of begrafenis. Ook als u hier over nagedacht hebt en dit vastgelegd hebt, is het verstandig om hier nog eens weer naar te kijken. Het kan natuurlijk zijn dat u in de loop van de tijd uw mening bijstelt. Misschien leek een crematie u in het verleden niets, maar ziet u nu een begrafenis juist niet zitten. Het is daarom verstandig om alle gegevens en wensen up to date te houden. Als u daarvoor zorgt, dan weet u zeker dat u de uitvaart krijgt die u graag had willen hebben. Bovendien maakt het het voor uw nabestaanden gemakkelijker om alle zaken na uw dood op de juiste manier af te wikkelen.

Bezoek de website voor meer informatie : Crematie