i2D
Image default
Gezondheid

Come on, de trampoline op!

Trampoline springen is top om te doen als bezigheid of hobby. Iedereen heeft ook vast eens op een trampoline gestaan. Toch is dit over meestal niet geweest als sportieve bezigheid of work-out. Dit is heel erg in trek op het moment, trampoline springen om in vorm te blijven.

 

Veel mensen vinden het maar saai om in de sportschool bezig te zijn. Mensen gaan dan toch maar omdat ze zich dan verplicht voelen om een beetje in vorm te blijven. Echter is jezelf verplicht voelen nou niet de juiste motivatie om aan de slag te gaan. Zoek daarom een leuke activiteit om fit te blijven. Trampoline springen is zo’n bezigheid die leuk is voor alle leeftijden. Je verbrandt erg veel calorieën met het springen op een trampoline. Die verbranding is te vergelijken met de verbranding als je aan het fietsen of hardlopen bent. Naast kinderen die het enkel voor plezier doen zijn er steeds meer volwassenen die aan de gang gaan met een trampoline. Er komen ook steeds meer springzalen die enkel begaanbaar zijn voor volwassenen om zo hun training te kunnen doen.

 

Op een trampoline springen voelt echt als een intensieve training. Je gebruikt er namelijk je hele lichaam mee, je gaat zweten en je zal ook zeker afvallen. Het is toch top om je training te combineren met plezier in je work-out hebben. Trampoline springen is dan toch ook veel leuker dan hardlopen of fietsen? Steeds meer sportscholen bieden ook trampoline lessen in hun assortiment aan. Ze noemen dit ook wel Jumping Fitness. Zo heb je groepslessen puur en alleen op de trampoline. De trampoline springmat is in dit geval wat kleiner en je zult ook minder hoog komen maar de work-out is geweldig.

 

Naast het springen in de sportschool kun je ook de officiële trampolinesport gaan beoefenen. Het is een onderdeel van de turnsport en ook erg leuk om naar te kijken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker je trampoline in de achtertuin zetten en zo gaan springen.

 

https://www.trampolines.nl/

Gerelateerde artikelen

Tips over Koffie Scrub. Waarom het goed is voor je huid.

voor wie zijn vitamines belangrijk?

Vloeibare visolie met omega 3 geeft uw algehele gezondheid een boost