i2D
Image default
Auto

Bi Xenon lampen

Bi Xenon lampen

Wat zijn Xenon lampen?

Xenon licht is een ander soort licht dan ‘’normaal licht’’. Xenon lampen produceren namelijk een bijzonder wit licht dat vergeleken kan worden met daglicht. Een 35 Watt Xenon lamp geeft over het algemeen drie keer zo veel licht dan een normale halogeen lamp. Een 50 Watt Xenon lamp geeft zelf vijf keer zoveel licht dan een normale halogeen lamp.

Xenon vs. Halogeen

Een Xenon lamp is niet te vergelijken met een halogeen lamp. De basis van beide lampen verschillen namelijk nogal. De traditionele halogeen lamp produceert licht met een gloeidraad. Wanneer een elektriciteit door de gloeidraad gaat, licht deze op.

De Xenon lamp wekt het licht op een andere manier op. In de Xenon lamp zitten twee elektrodes. Wanneer er elektriciteit door de lamp wordt gestuurd ontstaat er een vlamboog tussen de elektrodes.

Xenon kleuren

De kleur van een Xenon lamp is afhankelijk van de gassoort waarmee de lamp is gevuld. De kleur wordt bepaald aan de K-waarde(Kelvin).

  • 6000K Xenon produceert een helder wit licht.
  • 8000K Xenon produceert een wit licht met blauwe gloed.
  • 10000K Xenon produceert een helder blauw licht.
  • 12000K Xenon produceert een blauw licht met paarse gloed.

Xenon kwaliteit

De kwaliteit van Xenon is merkbaar beter dan een halogeenlamp. Een Xenon lamp gaat tot zes keer langer mee dan een normale halogeen lamp. Wanneer je voor een Xenon set kiest moet je zorgvuldig zijn in de keuze. Kies voor een goede en misschien iets duurdere set. Kies niet voor een goedkope Chinese set, de kwaliteit van Chinese sets zijn slecht. Een typisch geval van ‘’goedkoop is duurkoop’’.

Xenon set kopen

Koop een Xenon set dus altijd bij een betrouwbare Nederlandse leverancier. Vermijd goedkope sets van Chinese sites. De link van een goede en betrouwbare webshop vindt je onder dit artikel.

Bezoek de website voor meer informatie : Bi Xenon lampen