i2D
Image default
Tuin en buitenleven

Beukenhaag makkelijk te onderhouden

De beukenhaag (Fagus sylvatica) is een van de meest populaire haagplanten in Nederland. Deze mooie, groenblijvende haagplant biedt privacy en bescherming, terwijl hij een natuurlijke uitstraling geeft aan je tuin. Beukenhagen zijn er in verschillende maten en kunnen zowel in de zon als in de schaduw groeien. Het zijn relatief gemakkelijke planten om te onderhouden en ze vereisen weinig snoeiwerk. 

Beukenhagen zijn ook populair vanwege hun esthetische waarde. De bladeren van de beuk zijn in de zomergroen en veranderen in de herfst naar een mooie bruine oranje kleur. Dit geeft de haag een prachtig herfstbeeld. De beuk is ook winterhard en kan daarom goed tegen koude winters. 

Als je overweegt om een beukenhaag te planten, is het belangrijk om de juiste variëteit te kiezen. De meest populaire beukenhagen zijn de groene beuk en de rode beuk. De groene beuk heeft donkergroene bladeren en groeit sneller dan de rode beuk. De rode beuk heeft daarentegen prachtige roodbruine bladeren en is een goede keuze als je een mooie, kleurrijke haag wilt. 

Hoe plant je de beukenhaag? 

Bij het planten van een beukenhaag is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen en de juiste verzorging te bieden. Zorg ervoor dat de planten genoeg ruimte hebben om te groeien en dat ze goed worden bewaterd. Beukenhagen hebben ook voedingsstoffen nodig, dus het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen. 

Kortom, de beukenhaag is een mooie en praktische toevoeging aan elke tuin. Met de juiste zorg en onderhoud kan deze haagplant vele jaren meegaan en bijdragen aan een groene en levendige omgeving.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/beuk