i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Bedrijven’ Category

SEO teksten

woensdag, maart 13th, 2019

Hoe schrijf je je eigen webteksten

Webteksten schrijven is over het algemeen moeilijk werk. Het schrijven van content voor een website kent erg veel regels. Maar vergeet niet dat je niet meteen perfecte webteksten hoeft te schrijven. Zodra de inhoud online is, kun je maandelijkse analyses uitvoeren om de prestaties te controleren en te optimaliseren. Met deze tips ben je in staat effectieve content te maken die interessant is voor zelfs de meest vluchtige en gehaaste internetgebruikers.

 

Verbeter de SEO van je webteksten

Wanneer een gebruiker langer op je website blijft, vertelt dit de zoekmachines dat de inhoud interessant is. Dat betekent dat je webtekst niet alleen het publiek bereikt en er professioneel uitziet, maar dat de tekst ook helpt om hoger te scoren bij de resultaten van een zoekmachine. Je zorgt voor een betere gebruikerservaring. Een schone, mooie website geeft het oog een pauze van een overvloed aan informatie. In plaats van je dienst uit te leggen met een stuk tekst, kun je ook kiezen voor enkele sleutelwoorden die de essentie van wat je wilt zeggen bevatten. Leg het dan verder uit met een regel of twee aan webtekst.

 

Gebruik links in je webteksten

Goede websites beëindigen elke pagina met een sterke call-to-action (of kortweg CTA). Is er iemand met wie een lezer contact op moet nemen voor meer informatie? Een interessante video die hij moet bekijken? Wat dacht je van een gerelateerd blogbericht dat hij kan lezen of een rapport dat hij kan downloaden? Deze strategie helpt lezers naar andere delen van je website te gaan en moedigt hen aan jouw inhoud te promoten bij hun vrienden en familie. Houd deze calls-to-action beknopt en begin ze met actieve werkwoorden als ‘Downloaden’, ‘Delen’, ‘Deelnemen’, ‘Aanmelden’, ‘Meer informatie’ of ‘Kijken’. Zorg natuurlijk voor een hyperlink waarmee lezers de actie die je van hen vraagt, daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

 

Voeg je afbeeldingen toe

Je bent klaar met je nieuwe website, hebt alle mooie foto’s van een nieuwe dienst of een nieuw product klaar en kan niet wachten om ze op uw webteksten te tonen. En er is geen reden om daar te stoppen, want door het uploaden van meerdere afbeeldingen kun je die foto’s in no-time online hebben. Je kunt eenvoudig meerdere afbeeldingen uploaden naar je website met verschillende collecties uit de afbeeldingenbibliotheek op je harde schijf. Dit zal de rang en kwaliteit van je SEO webteksten aanzienlijk verbeteren en je bezoekersaantallen verhogen.

https://www.textmakelaar.nl/

Van gas los

dinsdag, maart 12th, 2019

We zijn ons er allemaal van bewust, nu of anders binnenkort, dat we zelf een bijdrage moeten gaan leveren aan het milieu. We verbruiken teveel spullen die slecht zijn voor het milieu, zoals plastic. Veel dingen die we doen brengt een hoop uitstoot met zich mee, bijvoorbeeld het produceren van vlees, auto rijden, het huis verwarmen, enzovoort.

En we moeten in actie komen. We moeten er voor zorgen dat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van al het moois dat onze blauwe planeet te bieden heeft. We moeten er voor zorgen dat we het probleem waar wij zelf voor gezorgd hebben. En we kunnen allemaal we bewust zijn van het probleem, maar daar komen we natuurlijk niet veel verder mee. Er moeten acties gedaan worden! En het begint bij jezelf. En bedrijven moeten zich ook meer bezig gaan houden met het milieu. Het probleem is dat de huidige economie niet gebouwd is voor dit probleem. Veel bedrijven zijn er al mee bezig, maar het is de bedoeling dat we naar een circulaire economie gaan. Hierbij koop je geen product maar een dienst. Zo koop je geen koelkast, maar huur je koeling. Het bedrijf levert een koelkast en zijn verder overal verantwoordelijk voor. Ook de energiekosten. Hierdoor zullen zij een koelkast willen die zo energiezuinig als mogelijk is. Daarnaast willen ze de grondstoffen van de koelkast weer hergebruiken, dus moeten ze deze ook zo instellen dat het simpel uit elkaar te halen is. Zo zijn er geen zorgen voor jou en ben je stiekem bewust bezig met het milieu.

Verder is het noodzakelijk om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Nieuwbouwhuizen zijn al gasloos. Er worden geen gasleidingen aangelegd. Vaak wordt er bij deze huizen gebruik gemaakt van speciale warmtepompen. Deze halen warmte op uit de omgeving en gebruiken dit om het huis op te warmen.

https://techneco.nl/

Prefab lichtstraat

maandag, januari 7th, 2019

Als ervoor kiest om een prefab lichtstraat te laten bouwen ben je een stuk goedkoper uit en het kan ook nog eens sneller gebouwd worden. Steeds meer huiseigenaren kiezen hiervoor omdat een prefab lichtstraat veel goedkoper is.

Wat is prefab?

Prefab houdt in dat het al in de fabriek of werkplaats is gemaakt inde context van bouw. Een prefab lichtstraat is dan ook al voor een grote deel in de fabriek of werkplaats gemaakt en hoeft nog alleen maar in elkaar te worden gezet. Dit bespaart natuurlijk veel tijd op de locatie doordat de lichtstraat al gebouwd is en nog alleen maar in elkaar gezet hoeft te worden. Op locatie zijn er minder mensen nodig wat ook weer geld bespaart.

Waarom prefab?

De eerdergenoemde voordelen spelen een rol en voor de bedrijven dat het bouwen is vooral tijd belangrijk. Voorheen zouden ze weken besteden aan het bouwen van een lichtstraat wat nu in dagen kan. Ze hebben ook minder personeel bij ieder project nodig. Dit betekent dat ze in plaats van 1 lichtstraat te bouwen in een paar weken, tientalen kunnen bouwen in dezelfde tijd. Ze kunnen hun personeel verspreiden over meerdere projecten en die projecten worden ook weer sneller afgerond. Zo kunnen de bedrijven natuurlijk veel meer winst behalen.

Tips voor een schoon kantoor

dinsdag, oktober 2nd, 2018

Kantoormensen zitten gemiddeld zo’n 8 uur per dag achter hun bureau. Mensen die de hele dag in één en dezelfde ruimte verblijven willen in de ochtend een frisse werkplek. Zelf kan kantoorpersoneel hun bureau netjes houden, maar eronder en omheen wordt meestal uitbesteed aan een gerenommeerd schoonmaakbedrijf. Een kantoor laten schoonmaken door een schoonmaakbedrijf, zoals schoonmaken en stofzuigen, is voor veel bedrijven simpelweg onmisbaar. Intussen kun je als kantoorpersoneel al veel doen om een aantrekkelijke werkplek te hebben en te houden. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over een schoon kantoor.

Tips om zelf je werkplek schoon te houden

De plek waar je de hele dag aanwezig bent, wordt een fijnere plek wanneer je deze regelmatig opruimt. 

De prullenbak  Het is hoogst irritant wanneer de prullenbak vol zit. Regelmatig even leeggooien en zeker aan het einde van de werktijd. Probeer te voorkomen om klokhuizen en ander fruitafval in deze bak te deponeren. Er is vast wel keukentje o.i.d. in de buurt waar afvalbakken staan die speciaal voor groenafval bedoeld zijn. De prullenbak naast het bureau is er hoofdzakelijk voor papiersnippers en proppen.  Het schoonmaakbedrijf zal regelmatig de vuilnisbakken met een sopje schoonmaken. 

Het toetsenbord  Het toetsenbord van je laptop of pc bevat ontzettend veel bacteriën. Het is geen overbodige luxe om het toetsenbord regelmatig met een schoonmaakdoekje te reinigen. Een goede gewoonte om dit aan het einde van elke werkdag te doen. 

Bureau afnemen  Schoonpand.nl zal altijd bij een kantoorschoonmaak de bureau’s vochtig afnemen. Is het schoonmaakbedrijf echter niet elke dag aanwezig, dan is het slim je bureau even aan het einde van de dag af te nemen. Dit is uit hygiënisch oogpunt verstandig omdat het verkoudheden en andere vervelende kwaaltjes kan voorkomen. 

Schoonmaken door een schoonmaakbedrijf

Een kantoor moet regelmatig goed worden onderhouden. Kantoorpersoneel heeft geen tijd om te stofzuigen en vloeren te dweilen. Daar zijn ze überhaupt ook niet voor opgeleid. Mensen die bij schoonpand.nl werkzaam zijn, kennen de kneepjes van het schoonmaakwerk. Deskundig en snel een kantoorpand reinigen is vakwerk. Een aantal schoonmaakwerkzaamheden die een professioneel schoonmaakbedrijf dagelijks doet zijn o.a.: 

Stof afnemen  Kantoorruimtes worden snel stoffig. Mensen lopen in en uit en nemen stof van buiten met zich mee. Ook papieren geven op den duur stof. Het dagelijks stof afnemen rondom de werkplekken is geen overbodige luxe. 

Stofzuigen  Vooral kantoren waar vloerbedekking ligt is gebaat bij een een- of twee dagelijkse stofzuigbeurt. Onder bureau’s en stoelen ligt altijd vuil en stof wat mensen onder hun schoenen mee naar binnen nemen. 

Horizontale vlaktes afnemen  Hiermee wordt bedoelt het vochtig afnemen van bureaus en vensterbanken. Elke dag zou een bureau eigenlijk een frisse poetsbeurt moeten krijgen. Ook apparaten zoals printers etc. kunnen even worden meegenomen met de vochtige doek. Een wekelijkse dweilbeurt voor de gladde vloeren is aan te raden. Een geschikte klus voor einde van de week. Zo begint het kantoorwerk weer fris en fruitig op de maandagochtend. 

Deuren  Regelmatig deuren afnemen hoort ook bij het schoonmaakwerk van een schoonmaakbedrijf. Vooral rondom de deurkrukken worden vettig door de vele handen die deze gebruiken. Het is ook hygiënisch om de deurkruk even te soppen. Op deurkrukken en toetsenborden zitten meer bacteriën dan op een toiletbril. Toch zal de toiletbril ook elke dag met een ontsmettend middel moeten worden gereinigd. Deze klussen zijn vooral, wanneer deze elke dag worden gedaan, uit hygiënisch oogpunt verstandig om te doen. Een eventueel keukentje kan ook bij de schoonmaakservice horen, evenals het legen van de prullenbakken.

https://schoonpand.nl/

Leuke cadeaus voor mannen

dinsdag, juli 3rd, 2018

Een cadeau kopen voor een man is niet altijd makkelijk. Vaak weten ze niet wat ze willen en zeggen ze ‘bedenk maar iets leuks’, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Of je nu een cadeau zoekt voor je man, vader, opa of een vriend. In dit artikel geven we een aantal leuke tips voor cadeaus voor mannen.

 

Het allerleukste is natuurlijk om een persoonlijk cadeau te geven. Denk daarom goed na over de hobby’s van degene aan wie je het cadeau gaat geven, misschien haal je daar een leuk idee uit. Je kunt natuurlijk ook iets laten personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld iemands naam ergens op laten drukken of iets doen met leuke foto’s. Als iemand rond december of januari jarig is, kan het een leuk idee zijn om een jaarkalender te personaliseren met leuke foto’s. Bij elke maand kies je dan een leuke foto uit en zo heb je een heel persoonlijk cadeau.

 

Elke man is natuurlijk anders, maar veel mannen worden wel blij van gereedschapsspullen die ze weer kunnen gebruiken als ze gaan klussen. Wie weet kan diegene nog wel wat bouten en moeren gebruiken of wat schroeven. Maar je kunt natuurlijk ook samen met een aantal anderen een groter cadeau geven, zoals een hele set met gereedschap of een boormachine.

 

Heb je het idee dat degene waarvoor je een cadeau zoekt eigenlijk al alles heeft? Dan kun je natuurlijk ook een activiteit geven, die je samen kunt gaan doen. Je kunt diegene bijvoorbeeld trakteren op een diner of een lunch. Als je echt een activiteit wilt doen kun je bijvoorbeeld gaan varen, karten, een cursus doen, en nog veel meer dingen. Een aanrader is om op vakantieveilingen te kijken, hier staan vaak leuke activiteiten voor een laag prijsje.

Hopelijk hebben we je hiermee alvast een beetje op weg geholpen!

 

https://moerenbout.nl/

Wat is je leiderschapsprofiel?

maandag, mei 21st, 2018

Een leider zijn, is een zware job. Iedereen lijkt een mening of bezwaar te hebben over elke beslissing of actie die je neemt. Op veel manieren is het gemakkelijk om aan de zijlijn te staan en te oordelen. De persoon zijn die van zijlijn naar het speelveld gaat, waar de realiteit bovenkomt, is erg moeilijk.

Elke leider heeft zijn eigen leiderschapsstijl of profile volgens mijn ervaring, dus laten we een kijkje nemen naar de verschillende stijlen zodat je kan zien wat het best past voor jou.

Taai En Keihard

De taaie en keiharde leider is het type leider die meer durft zeggen hoe ze het zien. Ze durven moeilijke beslissingen te maken ook al weten ze dat dat hen enorm onpopulair zal maken. Ze zullen goede resultaten boeken op korte termijn maar succes behouden op langere termijn is een grotere uitdaging.

Aanspreekbaar En Nuchter

Als jij het soort leider bent die aanspreekbaar en nuchter is, is de kans groot dat jij met zowat iedereen overeenkomt. Dit type leider ziet zichzelf niet als beter omdat ze een bepaald niveau of status hebben. Ze zijn ook het type persoon die veel geeft om het succes van anderen.

Sterke Influencer

De leider die een sterke influencer is, is vaak erg goed in het opbouwen van banden en manieren te vinden om rond problemen te werken. Ze hebben de mogelijkheid om anderen aan boord te krijgen.

Relatie Opbouwer

Veel leiders zullen praten over hoe belangrijk relaties zijn en de echte relatie opbouwers zien dit niet alleen als een deel van hun job, maar als een belangrijke eigenschap om succes in hun rol te kunnen maken.

Inspirerend

Ze zeggen dat enthousiasme en betrokkenheid besmettelijk is. Volgens mijn ervaring weet ik dat diegenen die enthousiast zijn of optimistisch zijn altijd de mensen zijn die ik 100% steun geef om dingen af te werken. Niks is ooit te veel gevraagd als je voor dit type leider werkt.

De Realiteit: De kans bestaat dat je waarschijnlijk een combinatie van al diegenen hierboven vermeldt en waarschijnlijk een voorkeur voor de ene tegenover de anderen. Dus, welk profile past best bij jou en kan je helpen om meer succes te bereiken?

Je leiderschapsstijl verbeteren? Bezoek onze website!

https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/

Regenbogen

donderdag, februari 22nd, 2018

Hoe oud je ook bent, een regenboog blijft een magisch verschijnsel. Vroeger dachten de mensen ook dat regenbogen een teken van de goden waren. In de Scandinavische landen Zweden en Noorwegen geloofde men dat een regenboog een brug naar de hemel was. De Grieken dachten dat een regenboog een godin genaamd Iris was. Als kind wordt ons tegenwoordig geleerd dat regenbogen ontstaan wanneer de zon schijnt na een regenbui. Hoewel dit klopt, geeft dit nog geen verklaring wáárom dit dan gebeurt. Vandaag bespreken we in dit artikel het fenomeen ‘regenboog’.

 

Ontstaan van een regenboog

Een regenboog ontstaan wanneer de vochtigheid in de lucht hoog is én de zon schijnt. Het licht van de zon bestaat uit een heleboel kleuren die we normaal niet kunnen waarnemen. Dit samen wordt het spectrum genoemd. Als het zonlicht door de regendruppels in de lucht gebroken wordt, worden de kleuren zichtbaar in de vorm van een regenboog. Een regenboog is rond, omdat regendruppels ook rond zijn. Veel mensen denken dat een regenboog halfrond is, maar eigenlijk is deze volledig rond. Naast regenbogen zijn er nog meer kleureffecten die op regenbogen lijken. Enkele hiervan zijn bijzon/parhelium, circumzenitale boog, circumhorizontale boog en halo’s. Deze ontstaan door lichtbreking in ijskristallen.

 

Kleuren van een regenboog

De kleuren van een regenboog worden meestal voorgesteld als rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo (lichtpaars) en violet (donkerpaars). Feitelijk is dit onjuist, omdat de kleuren van de regenbogen niet zeven kleuren naast elkaar zijn, maar continue in elkaar overlopen. Een regenboog bevat dus alle kleuren die er bestaan, behalve zwart en wit, maar dit zijn ook geen kleuren. Als dus iemand zegt dat ie de kleur witte schoenverf gekocht heeft, kun je heel bijdehand zeggen dat je zeker weet dat dat niet waar is. Ook als iemand zegt dat ie gaat leer kleuren met zwarte verf, kun je hem de les lezen.

Verschillende soorten espresso

donderdag, februari 22nd, 2018

Als je tegenwoordig bij een gemiddelde supermarkt het koffie gangpad inloopt verdwaal je bijna in de verschillende soorten koffie. Niet alleen de manieren om koffie te zetten zijn eindeloos, koffie cups of koffiepads etc., ook de variatie aan koffiesmaken is groter dan ooit tevoren. Het is moeilijk om door de koffiebomen het bos nog te zien, vandaar dat we vandaag enkele verschillen tussen verschillende soorten koffie bespreken.

 

Een ‘gewone’ koffie bestaat niet, maar als je in Italië, het land van de koffie, een caffè bestelt, dan krijg je een espresso. Een espresso is een kopje koffie van slechts 30 milliliter, veel kleiner dan wat in Nederland een ‘normaal’ kopje koffie wordt genoemd.

 

Dertig milliliter is wel erg weinig, dus als je iets langer van je koffie wil genieten, kun je het beste een doppio bestellen. Deze koffie heeft dezelfde smaak als een espresso, maar wordt geschonken in een kopje van zestig milliliter in plaats van dertig milliliter.

 

Als een normale espresso juist te veel is en het wel iets sterker mag, dan is een ristretto de perfecte oplossing. Een ristretto heeft dezelfde hoeveelheid koffie als een espresso, maar de hoeveelheid water is slechts vijftien milliliter in plaats van de gebruikelijke dertig milliliter.

 

Een lungo aan de andere kant is juist weer een veel minder dan een normale espresso. Ook voor deze koffie wordt dezelfde hoeveelheid koffie gebruikt, maar de hoeveelheid water is vergeleken met een espresso twee keer zoveel. Veel mensen verwachten het niet, maar een lungo is bitterder dan een espresso, omdat de grotere hoeveelheid water meer componenten van de gemalen koffie meeneemt.

 

Zoals je kunt lezen zijn alleen de varianten op een simpele espresso al veel anders en dan hebben we het nog niet eens gehad over varianten met melk of melkschuim. Dat is voor een andere keer, tot dan houden we het lekker op een simpele bak koffie gemaakt met Lavazza cups.

HSP bij kinderen

donderdag, februari 22nd, 2018

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. Hoog sensitieve personen staan onbewust extra open voor indrukken en reageert hier heftiger op. Hooggevoeligheid heeft zowel positieve als negatieve kanten. Maar hoe moet je als ouder omgaan met hoog sensitiviteit? Dit artikel zal proberen daarop antwoord te geven met HSP informatie.

 

Als eerste is het belangrijk dat je begripvol blijft richting je kind. Als je gaat schreeuwen naar je kind, raakt het alleen maar meer van streek en bestaat het risico dat het kind zich voor je afsluit en daardoor in zijn eigen wereld gaat leven.

 

Stimuleer en motiveer je kind. Zoals gezegd heeft hooggevoeligheid ook positieve kanten. Een van deze dingen is het feit dat hoog sensitieve kinderen vaak creatiever zijn dan leeftijdgenoten die geen HSP hebben. Stimuleer je kind dus ook in zijn of haar creativiteit. Als je kind iets niet durft is het belangrijk dat je als ouder je kind begeleidt in het ontdekken. Veel hoog sensitieve kinderen zijn in eerste instantie bang voor zand omdat de textuur heel raar is als je het nog niet kent. Het is dan belangrijk dat jij als ouder laat zien dat zand helemaal zo eng niet is.

 

Informeer docenten. Het is belangrijk dat leraren en leraressen op de hoogte zijn van de hoogsensitiviteit van je kind. Zij kunnen hier dan rekening mee houden in de omgang. Dit zorgt er mede voor dat je kind niet elke ochtend staat te huilen en niet naar school wil.

 

Als je kind moeite heeft om in slaap te vallen, kan het helpen om zachtjes de voeten te masseren. Je kind zal enorm rustig worden tijdens de massage en makkelijker in slaap vallen. Zorg er wel voor dat er alleen een nachtlampje brandt en geen felle lampen. Ook werkt het het beste om het kind in zijn of haar eigen bed te masseren.

Medewerkerstevredenheid verhogen

donderdag, februari 22nd, 2018

Het is zeer belangrijk om je medewerkers tevreden te houden, want ontevreden werknemers zullen niet op het toppen van hun kunnen presteren en dat is zonde voor het bedrijf. Vandaag geven we daarom enkele tips die de uitkomst van een medewerkersonderzoek ten gunste zullen komen.

 

Files etc.

Als werkgever kun je niets doen aan de files en de vertragingen van de treinen die er elke dag zijn. Je kunt hier echter wel beter op inspelen zodat je werknemers minder stress als gevolg van files en vertragingen ervaren. Het is een slecht idee om werknemers te straffen die te laat komen. Natuurlijk wil je niet dat ze te laat komen en mensen die áltijd te laat zijn, moet je zeker aanpakken, maar als je iedereen straft elke keer dat diegene te laat is, dan zorg je voor stress bij de werknemers als zij in de file staan. Deze stress heeft een negatieve invloed op hun werk en ook op hun tevredenheid, zelfs een loopbaancoach helpt dan niet meer.

 

Stop met tijd verdoen

Strakke deadlines zijn dingen die werknemers stress opleveren. Zorg er dus voor dat besprekingen korter en efficiënter zijn. Een manier die helpt om besprekingen kort te houden is door staand te vergaderingen. Hierdoor zullen mensen zich meer beperken tot de afgesproken agenda.

 

Routines doorbreken

Verrassingen, hoe klein dan ook, kunnen de tevredenheid heel erg verhogen. Verras je werknemers eens met gebakjes of iets dergelijks. Het zijn deze kleine dingen die het verschil maken tussen een ontevreden en tevreden werknemer. Andere dingen om de routines te doorbreken zijn competities of verlotingen op kantoor. De prijs hoeft niet eens heel groot te zijn zoals een vakantie, maar een simpele cadeaukaart kan ook genoeg zijn. De laatste manier om de routine te verbreken kan een casual friday zijn. Als werknemers elke dag strak in pak op werk moeten verschijnen, kan het heerlijk zijn om op vrijdag in makkelijke kleren te werken.