i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Auto’s en Motoren’ Category

Begin op tijd

dinsdag, november 3rd, 2020

Begin op tijd met rijlessen. De meeste mensen zijn er toch wel een halfjaar tot misschien zelfs een jaar mee bezig. Je zult namelijk tussen de 30 en 40 rijlessen ongeveer gaan volgen voordat je uiteindelijk voor het praktijkexamen kunt gaan. Zo moet je zeker als dit je eerste keer is er ook rekening mee houden dat weinig tot geen ervaring hebt met de rijden. Het is dus net als toen je klein was met fietsen een hele nieuwe specialisatie die je jezelf moet aanleren. Daarbij is het ook van belang dat je dit dus niet te gehaast doet maar dat je dus kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.

De komende 70 jaar op de weg

Het rijlestraject bestaat uit een aantal meetmomenten die uiteindelijk worden afgesloten met het praktijkexamen. Tijdens het praktijkexamen zul je namelijk alles moeten laten zien wat je tijdens de rijlessen bij bijvoorbeeld Rijschool in Susteren hebt geleerd. Daarbij is het dus van belang dat de Rijschool in Susteren jou goed voorbereidt op het praktijkexamen. Daarbij zul je dus moet kiezen voor een rijschool die je toetst aan de kwaliteit en niet aan de kwantiteit. Het is namelijk van belang je slaagt en het liefst zo snel mogelijk. Bovendien zorgen goede kwaliteit rijlessen ervoor dat je ook met een veilig gevoel straks alleen de weg op kunt na het praktijkexamen. Zo is de opleiding niet alleen bedoeld voor het halen van het rijbewijs maar eigenlijk met name voor de tijd die daarna komt. Die 30 tot 40 lessen die je zult volgen zijn namelijk jouw basis voor de komende misschien wel 70 jaar waar vanuit jij steeds moet verder bouwen richting de toekomst.

In de auto van je ouders

Als je dan klaar bent met rijlessen is het verstandig om nog een tijdje in de auto van je ouders te rijden. Zij kunnen jou dan tips geven die zij meenemen vanuit de ervaring die zij hebben op de weg. Deze tips kunnen jou dan nog eens extra helpen. Als je dan een tijdje verder bent kun je gaan kijken naar de toekomst en dus jouw eigen auto. De auto die jou van A naar B gaat brengen, jouw eerste auto. Deze auto zal jou dan ook je hele leven bijblijven. Het is namelijk iets wat veel mensen echt niet gaan vergeten.

https://046rijopleidingen.nl/rijschool-susteren/

Leuke en leerzame rijles in Haaksbergen

woensdag, september 30th, 2020

De betrouwbare rijles in Haaksbergen wordt gegeven door een ervaren instructeur die iedere dag weer met plezier zijn vak beoefend. Al meer dan 30 jaar heeft deze instructeur al ervaring in het vak en heeft er tot op vandaag de dag nog steeds veel plezier in. Dat zie je terug in de lessen die vol enthousiasme worden gegeven. De kennis over het besturen van een auto brengt de instructeur graag aan je over en de rijles in Haaksbergen wordt altijd zo ingericht dat je gericht vragen kunt stellen en er tijd is voor een oefening naar wens. Heb je bijvoorbeeld moeite met het inparkeren op de manier van fileparkeren, dan kan je dat aan het einde van de les aangeven en wordt dat nog met je geoefend. Zo is er tijdens de rijles in Haaksbergen ook ruimte voor eigen inbreng. 

Instructeur

De instructeur vindt het heel erg belangrijk dat er samen wordt gewerkt tijdens de lessen. Het is belangrijk dat er een goede manier van communiceren plaatsvindt in de auto en dat de leerling zich ook verbonden voelt met de auto en een goede connectie heeft met de instructeur. Op die manier kan je er namelijk voor zorgen dat het rijden ook echt leuk wordt. Maar hoe doe je dat dan precies? De lessen worden allemaal heel efficiënt ingedeeld, zodat er geen tijd verloren gaat. De lessen duren 60 minuten waarin je alle uitleg van die dag krijgt. Je start tegelijkertijd al met rijden en onderweg zal de instructeur je aanwijzingen en oefeningen geven. 

Verrichtingen

De bijzondere verrichtingen zijn een apart onderdeel van de rijles in Haaksbergen, maar zijn zeker erg belangrijk. Dit is ook een toets onderdeel tijdens een examen en daar moet je dan ook goed op zijn voorbereid. Iedere les zal een van de verrichtingen dan ook worden behandeld.

 

Snel Rijbewijs halen in Amsterdam

woensdag, augustus 26th, 2020

Een Auto rijbewijs halen Amsterdam is altijd een belangrijk moment in het leven en een groot doel voor veel mensen. Het is een enorm fijne bijkomstigheid als mensen mobiel zijn en niet meer het openbaar vervoer of een fiets nodig hebben om zich te verplaatsen. Veel mensen zit het als een luxe en een broodnodig iets om te kunnen rijden. Om dat voor elkaar te krijgen zal er eerst echter wel een rijbewijs halen Amsterdam moeten gebeuren, omdat het anders niet mogelijk is. Dit proces met lessen en studie neemt de nodige tijd in beslag en moet op de juiste wijze plaatsvinden 

Goede lessen krijgen

Er zijn vaak de nodige lessen nodig om rijbewijs halen Amsterdam voor elkaar te krijgen en dus moet er goed gekeken worden naar dat proces. Het is niet gemakkelijk om goed door de lessen te gaan en snel beter te worden, maar het kan zeker wel. Daar is de hulp van een goede lesser voor nodig. Belangrijk is dat de samenwerking goed verloopt en bij rijbewijs halen Amsterdam is de begeleiding uitstekend. Met goede tips gaat het rijden steeds beter en dat is erg leuk om te merken. Het geeft een goed gevoel om te zien dat het steeds beter gaan. Ontwikkeling is waar iedereen voor gaat.

Persoonlijke ontwikkeling 

Door het volgen van de lessen vindt er een persoonlijke ontwikkeling plaats. Het rijden gaat steeds beter en voelt fijn voor de persoon die het rijbewijs halen Amsterdam wil regelen. Belangrijk is de samenwerking tussen beide partijen. Als die goed is, voelt de gene die de lessen voelt zich op zijn gemak en durft hij ook fouten te maken. Op die manier gaat de ontwikkeling het snelst en is het mogelijk om bij rijbewijs halen Amsterdam stappen vooruit te zetten op weg naar het papiertje.

 De automatten bestellen op de website

donderdag, juli 30th, 2020

De beste automatten bestellen is zeker aan te raden. Ze hebben namelijk de perfecte pasvorm en hebben een anti slip mat aan de onderkant van de mat zitten, waardoor deze niet kan wegglijden. Dit is ideaal wanneer je de mat bijvoorbeeld in de kofferbak hebt liggen. Ga je dan een koffer vervoeren of iets anders dan weet je dat dit niet kan beschadigen, omdat het goed op zijn plek blijft liggen door de anti slip laag aan de onderkant van de automatten. Wanneer je de automatten gaat bestellen, dan krijg je altijd automatten die goed passen in jouw type auto, maar daarnaast nog een voordeel hebben ten opzichte van de standaard matten die je bij je auto krijgt geleverd.

 

Hoge randen van de matten

De automatten bestellen heeft nog een ander voordeel, namelijk de hoge randen van de matten die je in je auto legt. Hierdoor voorkom je beschadigingen en voorkom  je ook dat vuil eventueel onder de mat komt te liggen, waardoor je alsnog vuiligheid in je auto hebt. Dit is nou net wat je wilt voorkomen met de aanschaf van de automatten en dat is de reden dat de matten juist een hoog opstaande rand hebben. Naast dat de randen zijn genaakt uit praktische overwegingen zijn de randen ook nog erg mooi om te zien en geven dan ook een luxe uitstraling aan de auto. Ook wordt het tapijt hier mee beschermt.

 

Flexibele matten

De automatten bestellen heeft naast de al  bovengenoemde voordelen nog een voordeel. Het zijn namelijk zeer flexibele matten, waardoor je deze gemakkelijk uit de auto kunt halen om deze te reinigen. Ook zitten er in enkele automatten die je kunt bestellen ook opbergvakken. Hiermee voorkom je dat spullen gaan verschuiven wanneer je deze in de auto plaatst. De automatten bestellen kan je gemakkelijk doen via de website.

 

 Jouw ideale rijles in Enschede!

vrijdag, juli 24th, 2020

Bij deze rijschool worden er zeer effectieve lessen gegeven en is dit ook een van de beste rijles in Enschede dat er wordt aangeboden. Jouw eerste rijles in Enschede is natuurlijk een mijlpaal in je leven, je start namelijk met het behalen van je rijbewijs en dat zorgt voor veel resultaten in je leven. Denk aan meer vrijheid, flexibiliteit en vooral mobiliteit. Ook ben je minder afhankelijk van anderen en dat is natuurlijk ook een zeer sterke factor bij het behalen van je rijbewijs met de rijles in Enschede. Een wereld zal er voor je open gaan wanneer je jezelf kunt vervoeren, maar eerst zal je door middel van de rijles in Enschede ervoor moeten zorgen dat je het examen haalt, zodat je ook de weg op kunt.

 

Tempo

Bij de rijles in Enschede kan jij helemaal zelf bepalen hoe snel jij wilt dat je het rijbewijs in je zak hebt. Het kan zijn dat je gewoon een baan hebt of een studie volgt en daarnaast de rijlessen gaat volgen. Je hebt dan niet altijd tijd, maar het is alleen maar goed dat je in ieder geval bezig bent met het behalen van je rijbewijs. Je start met het boeken van een gratis proefles. Je maakt hierbij kennis met de instructeur en de manier van lesgeven van deze rijschool. Je ontvangt vrijblijvend advies van de instructeur en kijkt of het goed  bij jou past.

 

App

Mocht je verder willen gaan met deze rijschool na de rijles in Enschede plan je de volgende rijlessen. Wat bij deze school helemaal makkelijk is, is dat er een app beschikbaar is die het mogelijk maakt om de rijlessen zelf in te plannen en te verzetten. Je hebt een geheel eigen agenda en je kunt 24 uur van tevoren de rijles in Enschede afzeggen of  verplaatsen. Ook kun je per les een berichtje sturen met de plaats waar je opgehaald wilt worden door de instructeur.


Het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo

donderdag, juni 25th, 2020

Wanneer je wil gaan rijden met een aanhanger heb je hier een apart rijbewijs voor nodig. Voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo moet je een aantal lessen volgen voordat je het examen goed kan afleggen. Wanneer je al in het bezit bent van je auto rijbewijs dan heb je al een voordeel en hoef je niet meer zoveel lessen te nemen om het examen goed te kunnen afronden. Maar heb je het rijbewijs van je auto, je rijbewijs B, nog niet in je bezit dan heb je meerdere lessen nodig, waar je eerst gaat leren hoe je de auto onder controle kunt krijgen. 

Met z’n tweeën

Je kunt er zelfs voor kiezen om je aanhanger rijbewijs in Hengelo samen met iemand te gaan halen. Dat scheelt je in kosten en het is ook nog eens leuk om samen de lessen te volgen. Je kan kiezen voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo als je van plan bent om vaak met zo’n apparaat de weg op te gaan. Dir kan zijn voor je baan of omdat je veel gaat verhuizen en je het gewoon handig vindt. Wanneer je kiest om toch samen het aanhanger rijbewijs in Hengelo dan krijg je wel meer dan honderd euro korting dan wanneer je dit zelf gaat doen. Natuurlijk sta je helemaal vrij in je keuze en kan je er ook voor kiezen om een privé les te volgen. 

Privé les

Het kiezen voor een privé les voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo heeft ook wel als voordeel dat je aandacht krijgt die helemaal voor jou is en dat de leraar zich helemaal op jou richt en niet bezig is met het lesgeven van twee personen. Daarom kan je helemaal zelf de keuze maken voor de lessen die je kan volgen in Hengelo.Alles over de Renault Captur

woensdag, februari 5th, 2020

De een noemt de Renault Captur een kleine SUV, een ander kiest de omschrijving compacte crossover. In elk geval heb je in de Renault Captur altijd een hogere zit, waardoor het overzicht op de weg altijd prima is. De Renault Captur occasions zijn ondertussen uitgegroeid tot zeer populaire auto’s voor mensen die een betrouwbare en veelzijdige tweedehandswagen zoeken.

Renault Captur occasions zijn zeer gewilde auto’s

Ondertussen staat de ontwikkeling van de Renault Captur niet stil. Dat is ook meteen goed nieuws voor die groep mensen die zoeken naar Renault Captur occasions, want als er meer nieuwe uitvoeringen verkocht worden, komen er vaak ook weer meer occasions op de markt. Want heb je eenmaal de voordelen van de Captur genoten dan blijf je in gewoon in dit type auto rijden. Wees er snel bij, want Renault Captur occasions zijn zoals gesteld gewild en vinden vaak snel weer een nieuwe eigenaar. Kijken we nog even naar de nieuwe Captur die pas over een aantal jaren als occasion op de markt zal komen, dan zien we een auto die vrijwel volledig gepersonaliseerd kan worden.

Keuzes te maken

Voor het exterieur heb je liefst negentig verschillende keuzes te maken, terwijl voor de binnenkant van de auto liefst achttien combinaties gekozen kunnen worden. Van bekleding tot het dashboard, alles is aan te passen. Mocht je er in slagen een gebruikte Renault Captur te vinden, kijk dan eens wat de opties zijn wat betreft pechhulp. Niet dat de Captur gevoeliger is voor pech, een gebruikte auto is dat uiteraard wel. Een abonnement afsluiten hoeft niet altijd meer als het om pechhulp gaat. Met RoadGuards bijvoorbeeld, heb je zonder abonnement binnen een half uur een monteur bij je auto. In dat geval betaal je gewoon voor de diensten die uitgevoerd worden. RoadGuards is een groep monteurs die je 24/7 willen helpen om problemen aan je auto op te lossen.

De autodealer in Etten-Leur legt uit wanneer elektrisch rijden rendabel wordt

woensdag, januari 29th, 2020

We sturen maatschappelijk gezien steeds meer aan op elektrisch rijden. Kijk maar eens op de weg, dan valt het meteen op hoeveel elektrische auto’s er nu al rondrijden. Toch zijn dit over het algemeen zakelijke leaseauto’s. Voor veel particulieren is een elektrische auto vaak toch nog een brug te ver. Maar waar mag je in de nabije toekomst rekening mee houden? Wordt elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar? Wat zijn de verwachtingen? Wat voor plannen liggen er bij de overheid en zijn die haalbaar? Autodealer MV Motive uit Etten-Leur is voor jou op zoek gegaan naar antwoorden.

De huidige situatie volgens de autodealer in Etten-Leur

In 2019 telde Nederland ongeveer 8,5 miljoen auto’s. daarvan zijn er ongeveer 60.000 volledig elektrisch en rijden zo’n 97.000 plug-in hybrides. De verwachting is dat in 2030 rond de 1,5 miljoen auto’s volledig elektrisch aangedreven worden. Het streven van de overheid is dat er vanaf datzelfde jaar alleen nog elektrische auto’s verkocht worden.

Wat zijn momenteel je voordelen bij een elektrische auto als particulier?

In 2020 kun je als particulier subsidie krijgen bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoeveel dit precies is kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Ook liggen er korte termijn plannen voor een subsidie die op kan lopen tot €6000,- voor een zuinige gezinsauto die maximaal €40.000,- kost. Deze subsidie gaat waarschijnlijk vanaf 2021 in. Daarnaast betaal je tot en met 2024 geen BPM bij de aanschaf van een elektrische auto.

Vergeet ook niet dat de belasting op diesel- en benzineauto’s de komende jaren alleen maar zal stijgen. De voordelen zijn nu dus al aanzienlijk, waarom kiezen we dan nog niet massaal voor elektrisch rijden?

De aanschafprijzen van elektrische auto’s moeten nog omlaag

Een particulier wil maximaal rond de €22.000,- uitgeven aan een auto. En daarvoor heb je momenteel nog heel weinig keuze. Veel producenten richten zich nog op duurdere modellen omdat daar het meeste aan wordt verdiend. Voor de meeste particulieren is het dan ook voordeliger om nog even te blijven rijden in een zuinige occasion op benzine of diesel. Hou er wel voorzichtig rekening mee dat dit weleens je laatste auto op fossiele brandstoffen kan zijn. Zorg dus dat het goede is waar je de komende 5 tot 10 jaar nog comfortabel in rond kunt rijden. De automakelaar bij autodealer MV Motive in Etten-Leur kan je hierbij helpen. Neem eens contact op of ga langs en bespreek de mogelijkheden, gaat je goed doen!

Volvo V40 biedt voetgangers bescherming

vrijdag, januari 17th, 2020

Zo kom je nog eens achter zaken die je helemaal niet wist, ook al ben je dan een groot autoliefhebber. Op dat ene leuke auto blog las je namelijk een artikel over de Volvo V40 en dat dit de eerste auto is met een zogenaamde voetgangersairbag. Het is toch al aangenaam om het auto blog eens te lezen, want je leest er veel meer zaken die je nog niet wist en doet er bovendien inspiratie op in je zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto.

 

De auto beschikt standaard over een start/stopsysteem

De Volvo V40 is er vanaf 2012 en is een 5-deurs middenklasse hatchback. De Volvo V40 concurreert met onder meer de BMW 1, de Audi A3 en de A-klasse van Mercedes Benz. De Volvo V40 is de vervanger van de Volvo C30, de V50 en de S40. Je koopt de Volvo V40 overigens in drie verschillende benzine- en drie verschillende dieselmotoren. De topuitvoering is een 2,5 liter benzinemotor met een turbolader. Deze Volvo heeft een vermogen van maar liefst 254 PK. Standaard beschikt de auto over een start/stop systeem en een remenergie terugwin systeem. Bovenal is het een echte Volvo; solide, stevig en oerdegelijk.

Zo geniet de voetganger een behoorlijk zachtere landing

Bijzonder is inderdaad de voetgangersairbag. De motorkap klapt open als een ongeval met een voetganger dreigt en de airbag bedekt vervolgens de bovenkant van de motorkap en de A-stijlen van de Volvo. Hierdoor daalt de kans op letsel voor de argeloos overstekende voetganger, die zo een veel zachtere landing geniet. De Volvo V40 is er ook in een Cross Country uitvoering, deze auto staat veertig millimeter hoger op de wielen en heeft een meer stoer bodywork. De Volvo V40 heeft voorwielaandrijving, met uitzondering dan van de T5 die over vierwielaandrijving beschikt.

Het belang van no-claimkorting

maandag, december 9th, 2019

Wat is no-claim?

Ben je op zoek naar een gepaste autoverzekering? Dan krijg je allerlei begrippen voorgeschoteld. Deze begrippen zijn lang niet altijd even duidelijk en maken het je extra moeilijk in je uiteindelijke keuze. Zo kom je bij heel wat verzekeringen ongetwijfeld de term ‘no-claim’ tegen. Maar wat is dit nu precies en hoe doorslaggevend is deze factor wanneer je start met autoverzekeringen vergelijken? De term verklapt het eigenlijk zelf al een beetje. Het uitgangspunt is eenvoudig. Ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeringsmakelaar krijg je een bepaald percentage aan korting op je premie. De no-claimkorting wordt bepaald aan de hand van je schadevrije jaren. Meld je toch schade dan lever je een deel van je schadevrije jaren in en betaal je weer wat extra voor je premie.

 

Welke schade wordt meegerekend?

In principe is zowat alle schade die je aangeeft van invloed op je schadevrije jaren. Het kan daarom handig zijn om kleine schade die je hebt opgelopen zelf te vergoeden. Zonder tussenkomst van je verzekeringsmakelaar behoud je immers je schadevrije jaren en dus ook je no-claim korting. Een uitzondering op de regel is wanneer je schade hebt door toedoen van een tegenpartij. Kun je deze op de tegenpartij verhalen dan ben je uiteraard niet degene die de schade veroorzaakte en heeft dit ook geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

 

Vergelijken en claimen

Een korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer we het hebben over een aanzienlijk percentage. Helaas geldt er geen algemene regelgeving en hanteert iedere verzekeringsmaatschappij een eigen bonus-malussysteem. Hierdoor kan het zijn dat je bij de ene maatschappij kan rekenen op hogere no-claimkortingen dan bij de andere. Het is dus aangewezen goed alle autoverzekeringen te  vergelijken en hierbij de no-claimkorting in je achterhoofd te houden. Zo kun je bij een Nationale Nederlanden autoverzekering bijvoorbeeld een korting verkrijgen die oploopt tot 85%. Dat is natuurlijk een percentage dat een doorslaggevende factor kan zijn bij je keuze. Hoe dan ook loont het vast en zeker de moeite de verschillende maatschappijen goed te vergelijken. Wil je snel en gemakkelijk een autoverzekering vergelijken?  Autoverzekering.nl is alvast een handig online platform waar je snel een onafhankelijk vergelijk maakt. Zo weet je meteen welke verzekering het best bij je noden en wensen aansluit.

http://autoverzekering.nl