i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Auto’s en Motoren’ Category

Volvo V40 biedt voetgangers bescherming

vrijdag, januari 17th, 2020

Zo kom je nog eens achter zaken die je helemaal niet wist, ook al ben je dan een groot autoliefhebber. Op dat ene leuke auto blog las je namelijk een artikel over de Volvo V40 en dat dit de eerste auto is met een zogenaamde voetgangersairbag. Het is toch al aangenaam om het auto blog eens te lezen, want je leest er veel meer zaken die je nog niet wist en doet er bovendien inspiratie op in je zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto.

 

De auto beschikt standaard over een start/stopsysteem

De Volvo V40 is er vanaf 2012 en is een 5-deurs middenklasse hatchback. De Volvo V40 concurreert met onder meer de BMW 1, de Audi A3 en de A-klasse van Mercedes Benz. De Volvo V40 is de vervanger van de Volvo C30, de V50 en de S40. Je koopt de Volvo V40 overigens in drie verschillende benzine- en drie verschillende dieselmotoren. De topuitvoering is een 2,5 liter benzinemotor met een turbolader. Deze Volvo heeft een vermogen van maar liefst 254 PK. Standaard beschikt de auto over een start/stop systeem en een remenergie terugwin systeem. Bovenal is het een echte Volvo; solide, stevig en oerdegelijk.

Zo geniet de voetganger een behoorlijk zachtere landing

Bijzonder is inderdaad de voetgangersairbag. De motorkap klapt open als een ongeval met een voetganger dreigt en de airbag bedekt vervolgens de bovenkant van de motorkap en de A-stijlen van de Volvo. Hierdoor daalt de kans op letsel voor de argeloos overstekende voetganger, die zo een veel zachtere landing geniet. De Volvo V40 is er ook in een Cross Country uitvoering, deze auto staat veertig millimeter hoger op de wielen en heeft een meer stoer bodywork. De Volvo V40 heeft voorwielaandrijving, met uitzondering dan van de T5 die over vierwielaandrijving beschikt.

Het belang van no-claimkorting

maandag, december 9th, 2019

Wat is no-claim?

Ben je op zoek naar een gepaste autoverzekering? Dan krijg je allerlei begrippen voorgeschoteld. Deze begrippen zijn lang niet altijd even duidelijk en maken het je extra moeilijk in je uiteindelijke keuze. Zo kom je bij heel wat verzekeringen ongetwijfeld de term ‘no-claim’ tegen. Maar wat is dit nu precies en hoe doorslaggevend is deze factor wanneer je start met autoverzekeringen vergelijken? De term verklapt het eigenlijk zelf al een beetje. Het uitgangspunt is eenvoudig. Ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeringsmakelaar krijg je een bepaald percentage aan korting op je premie. De no-claimkorting wordt bepaald aan de hand van je schadevrije jaren. Meld je toch schade dan lever je een deel van je schadevrije jaren in en betaal je weer wat extra voor je premie.

 

Welke schade wordt meegerekend?

In principe is zowat alle schade die je aangeeft van invloed op je schadevrije jaren. Het kan daarom handig zijn om kleine schade die je hebt opgelopen zelf te vergoeden. Zonder tussenkomst van je verzekeringsmakelaar behoud je immers je schadevrije jaren en dus ook je no-claim korting. Een uitzondering op de regel is wanneer je schade hebt door toedoen van een tegenpartij. Kun je deze op de tegenpartij verhalen dan ben je uiteraard niet degene die de schade veroorzaakte en heeft dit ook geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

 

Vergelijken en claimen

Een korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer we het hebben over een aanzienlijk percentage. Helaas geldt er geen algemene regelgeving en hanteert iedere verzekeringsmaatschappij een eigen bonus-malussysteem. Hierdoor kan het zijn dat je bij de ene maatschappij kan rekenen op hogere no-claimkortingen dan bij de andere. Het is dus aangewezen goed alle autoverzekeringen te  vergelijken en hierbij de no-claimkorting in je achterhoofd te houden. Zo kun je bij een Nationale Nederlanden autoverzekering bijvoorbeeld een korting verkrijgen die oploopt tot 85%. Dat is natuurlijk een percentage dat een doorslaggevende factor kan zijn bij je keuze. Hoe dan ook loont het vast en zeker de moeite de verschillende maatschappijen goed te vergelijken. Wil je snel en gemakkelijk een autoverzekering vergelijken?  Autoverzekering.nl is alvast een handig online platform waar je snel een onafhankelijk vergelijk maakt. Zo weet je meteen welke verzekering het best bij je noden en wensen aansluit.

http://autoverzekering.nl

Prive auto leasen

woensdag, juli 17th, 2019

Een prive auto leasen voor een scherpe prijs

Een prive auto leasen voor een gunstige en scherpe prijs, daar ben je bij XLEasy te allen tijde van verzekerd. Iedere auto is snel leverbaar uit voorraad en dankzij de haal- en brengservice profiteer je van optimale flexibiliteit. De auto’s zijn natuurlijk compleet uitgerust en je kan voor verschillende deals kiezen. Schadevrije jaren zijn niet nodig en als je in het bezit bent van een rijbewijs, kun je de auto leasen. Ongeacht hoe oud je bent. Voor wat voor soort auto kies jij?

Een prive auto leasen met weinig kilometers op de teller via XLEasy

Wat is de reden waarom je graag een prive auto wilt leasen? Of het nu om zakelijke of prive redenen gaat, XLEasy biedt meer dan genoeg keuze. Denk hierbij aan een Mazda 2 Sport Selected 90 pk, een Renault Clio Estate Limited, een Kia Picanto Design Edition of een Nissan Micra Tekna 90 IG-T. De auto’s hebben weinig kilometers op de teller en dankzij het brede wagenpark is er ook voor jouw wensen een passende auto beschikbaar.

Vind jouw ideale auto in slechts een paar muisklikken

Een prive auto leasen gaat wel heel eenvoudig via XLEasy. Je kunt namelijk verschillende filters gebruiken, om zodoende de auto te vinden waar je op dit moment naar op zoek bent. Een aantal voorbeelden van filters waar je gebruik van kunt maken zijn het budget, het merk, het type brandstof waar de auto op rijdt en de transmissie. Heb je jouw ideale auto gevonden? In dat geval kun je jouw aanvraag online regelen. Wellicht start je binnenkort ook voor het eerst de auto die je kunt leasen via XLEasy.