i2D
Artikel Portaal

Archive for the ‘Auto’s en Motoren’ Category

Het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo

donderdag, juni 25th, 2020

Wanneer je wil gaan rijden met een aanhanger heb je hier een apart rijbewijs voor nodig. Voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo moet je een aantal lessen volgen voordat je het examen goed kan afleggen. Wanneer je al in het bezit bent van je auto rijbewijs dan heb je al een voordeel en hoef je niet meer zoveel lessen te nemen om het examen goed te kunnen afronden. Maar heb je het rijbewijs van je auto, je rijbewijs B, nog niet in je bezit dan heb je meerdere lessen nodig, waar je eerst gaat leren hoe je de auto onder controle kunt krijgen. 

Met z’n tweeën

Je kunt er zelfs voor kiezen om je aanhanger rijbewijs in Hengelo samen met iemand te gaan halen. Dat scheelt je in kosten en het is ook nog eens leuk om samen de lessen te volgen. Je kan kiezen voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo als je van plan bent om vaak met zo’n apparaat de weg op te gaan. Dir kan zijn voor je baan of omdat je veel gaat verhuizen en je het gewoon handig vindt. Wanneer je kiest om toch samen het aanhanger rijbewijs in Hengelo dan krijg je wel meer dan honderd euro korting dan wanneer je dit zelf gaat doen. Natuurlijk sta je helemaal vrij in je keuze en kan je er ook voor kiezen om een privé les te volgen. 

Privé les

Het kiezen voor een privé les voor het behalen van je aanhanger rijbewijs in Hengelo heeft ook wel als voordeel dat je aandacht krijgt die helemaal voor jou is en dat de leraar zich helemaal op jou richt en niet bezig is met het lesgeven van twee personen. Daarom kan je helemaal zelf de keuze maken voor de lessen die je kan volgen in Hengelo.Alles over de Renault Captur

woensdag, februari 5th, 2020

De een noemt de Renault Captur een kleine SUV, een ander kiest de omschrijving compacte crossover. In elk geval heb je in de Renault Captur altijd een hogere zit, waardoor het overzicht op de weg altijd prima is. De Renault Captur occasions zijn ondertussen uitgegroeid tot zeer populaire auto’s voor mensen die een betrouwbare en veelzijdige tweedehandswagen zoeken.

Renault Captur occasions zijn zeer gewilde auto’s

Ondertussen staat de ontwikkeling van de Renault Captur niet stil. Dat is ook meteen goed nieuws voor die groep mensen die zoeken naar Renault Captur occasions, want als er meer nieuwe uitvoeringen verkocht worden, komen er vaak ook weer meer occasions op de markt. Want heb je eenmaal de voordelen van de Captur genoten dan blijf je in gewoon in dit type auto rijden. Wees er snel bij, want Renault Captur occasions zijn zoals gesteld gewild en vinden vaak snel weer een nieuwe eigenaar. Kijken we nog even naar de nieuwe Captur die pas over een aantal jaren als occasion op de markt zal komen, dan zien we een auto die vrijwel volledig gepersonaliseerd kan worden.

Keuzes te maken

Voor het exterieur heb je liefst negentig verschillende keuzes te maken, terwijl voor de binnenkant van de auto liefst achttien combinaties gekozen kunnen worden. Van bekleding tot het dashboard, alles is aan te passen. Mocht je er in slagen een gebruikte Renault Captur te vinden, kijk dan eens wat de opties zijn wat betreft pechhulp. Niet dat de Captur gevoeliger is voor pech, een gebruikte auto is dat uiteraard wel. Een abonnement afsluiten hoeft niet altijd meer als het om pechhulp gaat. Met RoadGuards bijvoorbeeld, heb je zonder abonnement binnen een half uur een monteur bij je auto. In dat geval betaal je gewoon voor de diensten die uitgevoerd worden. RoadGuards is een groep monteurs die je 24/7 willen helpen om problemen aan je auto op te lossen.

De autodealer in Etten-Leur legt uit wanneer elektrisch rijden rendabel wordt

woensdag, januari 29th, 2020

We sturen maatschappelijk gezien steeds meer aan op elektrisch rijden. Kijk maar eens op de weg, dan valt het meteen op hoeveel elektrische auto’s er nu al rondrijden. Toch zijn dit over het algemeen zakelijke leaseauto’s. Voor veel particulieren is een elektrische auto vaak toch nog een brug te ver. Maar waar mag je in de nabije toekomst rekening mee houden? Wordt elektrisch rijden voor iedereen betaalbaar? Wat zijn de verwachtingen? Wat voor plannen liggen er bij de overheid en zijn die haalbaar? Autodealer MV Motive uit Etten-Leur is voor jou op zoek gegaan naar antwoorden.

De huidige situatie volgens de autodealer in Etten-Leur

In 2019 telde Nederland ongeveer 8,5 miljoen auto’s. daarvan zijn er ongeveer 60.000 volledig elektrisch en rijden zo’n 97.000 plug-in hybrides. De verwachting is dat in 2030 rond de 1,5 miljoen auto’s volledig elektrisch aangedreven worden. Het streven van de overheid is dat er vanaf datzelfde jaar alleen nog elektrische auto’s verkocht worden.

Wat zijn momenteel je voordelen bij een elektrische auto als particulier?

In 2020 kun je als particulier subsidie krijgen bij de aanschaf van een elektrische auto. Hoeveel dit precies is kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Ook liggen er korte termijn plannen voor een subsidie die op kan lopen tot €6000,- voor een zuinige gezinsauto die maximaal €40.000,- kost. Deze subsidie gaat waarschijnlijk vanaf 2021 in. Daarnaast betaal je tot en met 2024 geen BPM bij de aanschaf van een elektrische auto.

Vergeet ook niet dat de belasting op diesel- en benzineauto’s de komende jaren alleen maar zal stijgen. De voordelen zijn nu dus al aanzienlijk, waarom kiezen we dan nog niet massaal voor elektrisch rijden?

De aanschafprijzen van elektrische auto’s moeten nog omlaag

Een particulier wil maximaal rond de €22.000,- uitgeven aan een auto. En daarvoor heb je momenteel nog heel weinig keuze. Veel producenten richten zich nog op duurdere modellen omdat daar het meeste aan wordt verdiend. Voor de meeste particulieren is het dan ook voordeliger om nog even te blijven rijden in een zuinige occasion op benzine of diesel. Hou er wel voorzichtig rekening mee dat dit weleens je laatste auto op fossiele brandstoffen kan zijn. Zorg dus dat het goede is waar je de komende 5 tot 10 jaar nog comfortabel in rond kunt rijden. De automakelaar bij autodealer MV Motive in Etten-Leur kan je hierbij helpen. Neem eens contact op of ga langs en bespreek de mogelijkheden, gaat je goed doen!

Volvo V40 biedt voetgangers bescherming

vrijdag, januari 17th, 2020

Zo kom je nog eens achter zaken die je helemaal niet wist, ook al ben je dan een groot autoliefhebber. Op dat ene leuke auto blog las je namelijk een artikel over de Volvo V40 en dat dit de eerste auto is met een zogenaamde voetgangersairbag. Het is toch al aangenaam om het auto blog eens te lezen, want je leest er veel meer zaken die je nog niet wist en doet er bovendien inspiratie op in je zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto.

 

De auto beschikt standaard over een start/stopsysteem

De Volvo V40 is er vanaf 2012 en is een 5-deurs middenklasse hatchback. De Volvo V40 concurreert met onder meer de BMW 1, de Audi A3 en de A-klasse van Mercedes Benz. De Volvo V40 is de vervanger van de Volvo C30, de V50 en de S40. Je koopt de Volvo V40 overigens in drie verschillende benzine- en drie verschillende dieselmotoren. De topuitvoering is een 2,5 liter benzinemotor met een turbolader. Deze Volvo heeft een vermogen van maar liefst 254 PK. Standaard beschikt de auto over een start/stop systeem en een remenergie terugwin systeem. Bovenal is het een echte Volvo; solide, stevig en oerdegelijk.

Zo geniet de voetganger een behoorlijk zachtere landing

Bijzonder is inderdaad de voetgangersairbag. De motorkap klapt open als een ongeval met een voetganger dreigt en de airbag bedekt vervolgens de bovenkant van de motorkap en de A-stijlen van de Volvo. Hierdoor daalt de kans op letsel voor de argeloos overstekende voetganger, die zo een veel zachtere landing geniet. De Volvo V40 is er ook in een Cross Country uitvoering, deze auto staat veertig millimeter hoger op de wielen en heeft een meer stoer bodywork. De Volvo V40 heeft voorwielaandrijving, met uitzondering dan van de T5 die over vierwielaandrijving beschikt.

Het belang van no-claimkorting

maandag, december 9th, 2019

Wat is no-claim?

Ben je op zoek naar een gepaste autoverzekering? Dan krijg je allerlei begrippen voorgeschoteld. Deze begrippen zijn lang niet altijd even duidelijk en maken het je extra moeilijk in je uiteindelijke keuze. Zo kom je bij heel wat verzekeringen ongetwijfeld de term ‘no-claim’ tegen. Maar wat is dit nu precies en hoe doorslaggevend is deze factor wanneer je start met autoverzekeringen vergelijken? De term verklapt het eigenlijk zelf al een beetje. Het uitgangspunt is eenvoudig. Ieder jaar dat je geen schade claimt bij je verzekeringsmakelaar krijg je een bepaald percentage aan korting op je premie. De no-claimkorting wordt bepaald aan de hand van je schadevrije jaren. Meld je toch schade dan lever je een deel van je schadevrije jaren in en betaal je weer wat extra voor je premie.

 

Welke schade wordt meegerekend?

In principe is zowat alle schade die je aangeeft van invloed op je schadevrije jaren. Het kan daarom handig zijn om kleine schade die je hebt opgelopen zelf te vergoeden. Zonder tussenkomst van je verzekeringsmakelaar behoud je immers je schadevrije jaren en dus ook je no-claim korting. Een uitzondering op de regel is wanneer je schade hebt door toedoen van een tegenpartij. Kun je deze op de tegenpartij verhalen dan ben je uiteraard niet degene die de schade veroorzaakte en heeft dit ook geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

 

Vergelijken en claimen

Een korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker wanneer we het hebben over een aanzienlijk percentage. Helaas geldt er geen algemene regelgeving en hanteert iedere verzekeringsmaatschappij een eigen bonus-malussysteem. Hierdoor kan het zijn dat je bij de ene maatschappij kan rekenen op hogere no-claimkortingen dan bij de andere. Het is dus aangewezen goed alle autoverzekeringen te  vergelijken en hierbij de no-claimkorting in je achterhoofd te houden. Zo kun je bij een Nationale Nederlanden autoverzekering bijvoorbeeld een korting verkrijgen die oploopt tot 85%. Dat is natuurlijk een percentage dat een doorslaggevende factor kan zijn bij je keuze. Hoe dan ook loont het vast en zeker de moeite de verschillende maatschappijen goed te vergelijken. Wil je snel en gemakkelijk een autoverzekering vergelijken?  Autoverzekering.nl is alvast een handig online platform waar je snel een onafhankelijk vergelijk maakt. Zo weet je meteen welke verzekering het best bij je noden en wensen aansluit.

http://autoverzekering.nl

Prive auto leasen

woensdag, juli 17th, 2019

Een prive auto leasen voor een scherpe prijs

Een prive auto leasen voor een gunstige en scherpe prijs, daar ben je bij XLEasy te allen tijde van verzekerd. Iedere auto is snel leverbaar uit voorraad en dankzij de haal- en brengservice profiteer je van optimale flexibiliteit. De auto’s zijn natuurlijk compleet uitgerust en je kan voor verschillende deals kiezen. Schadevrije jaren zijn niet nodig en als je in het bezit bent van een rijbewijs, kun je de auto leasen. Ongeacht hoe oud je bent. Voor wat voor soort auto kies jij?

Een prive auto leasen met weinig kilometers op de teller via XLEasy

Wat is de reden waarom je graag een prive auto wilt leasen? Of het nu om zakelijke of prive redenen gaat, XLEasy biedt meer dan genoeg keuze. Denk hierbij aan een Mazda 2 Sport Selected 90 pk, een Renault Clio Estate Limited, een Kia Picanto Design Edition of een Nissan Micra Tekna 90 IG-T. De auto’s hebben weinig kilometers op de teller en dankzij het brede wagenpark is er ook voor jouw wensen een passende auto beschikbaar.

Vind jouw ideale auto in slechts een paar muisklikken

Een prive auto leasen gaat wel heel eenvoudig via XLEasy. Je kunt namelijk verschillende filters gebruiken, om zodoende de auto te vinden waar je op dit moment naar op zoek bent. Een aantal voorbeelden van filters waar je gebruik van kunt maken zijn het budget, het merk, het type brandstof waar de auto op rijdt en de transmissie. Heb je jouw ideale auto gevonden? In dat geval kun je jouw aanvraag online regelen. Wellicht start je binnenkort ook voor het eerst de auto die je kunt leasen via XLEasy.