i2D
Image default
Gezondheid

Alles over Bach Remedies

Alles over Bach Remedies

Wat zijn Bach Remedies?

Dokter Edward Bach werd in de 19e eeuw geboren in het Verenigd Koninkrijk. Al op jonge leeftijd toonde Dr. Edward Back interesse in de medische wereld en natuur. Hij volgde vanaf 20 jarige leeftijd een medische studie.

Na zijn studie begon Back interesse te tonen in Homeopathie. Bach deelde de mening van Hahnemann, de grondleggen van Homeopathie, dat elk mens als individu behandeld diende te worden. Bach ontwikkelde vervolgens zijn eigen therapie. Uiteindelijk ontwikkelde deze vorm van therapie zich in de Bach therapie, ook wel Bach Remedies genoemd.

Zeven gemoedstoestanden en remedies

Volgens Dr. Edward Bach zijn er zeven verschillende gemoedstoestanden. Dit zijn; angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid en/of wanhoop en tot slot over bezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Voor elke gemoedstoestand zijn meerdere remedies. Voor de gemoedstoestand ‘’angst’’ zijn er vijf verschillende remedies die kunnen helpen. Dit zijn; zonneroosje, maskerbloem, kerspruim, rode kastanje en de ratelpopulier.

Het is gewoonlijk dat de remedies in Engelse woorden worden weergegeven. Dit omdat de remedies oorspronkelijk in het Engels zijn ontstaan.

De bekendste remedie is de zogenaamde Rescue Remedy. Deze remedie bestaat uit(Engelse termen); Clemantis, Star of Bethlehem, Rock Rose, Cherry Plum en Impatiens. Er zijn heel wat mensen die deze remedie altijd bij zich hebben. Zo kunnen ze de remedie direct toepassen bij eerste hulp. Er bestaat zelfs een Rescue Remedy zalf. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden na beten van insecten.

Wat kunnen Bach Remedies voor u betekenen?

Bach Remedies kunnen mensen helpen tegen bepaalde lichamelijke kwalen. Elke remedie heeft zijn eigen werking. Afhankelijk van de gemoedstoestand kan er een keuze worden gemaakt over de te gebruiken remedie. De Remedies dienen met water te worden ingenomen. Druppel een paar druppels van de gekozen remedie in een glas water en drink deze op. Volg altijd de aangegeven aanwijzingen bij het innemen van een Bach Remedie.

Bezoek de website voor meer informatie : Alles over Bach Remedies