i2D
Artikel Portaal

Al het schakelmateriaal voor in huis!

https://www.installatievakwinkel.nl/schakelmateriaal

Welke schakelknop kan ik het beste aankopen?
Ingeval jij op zoek bent naar lichtknoppen voor in huis, dan wil jij zonder twijfel werken met het beste merk. Dit doe jij door de merken met elkaar te vergelijken. Op internet zijn tal van vergelijkingen te vinden, echter wat is hiervan een goede samenvatting? Welke lichtknoppen kun je correct gebruiken, hebben een goede bekwaamheid, maar ook een fijne gebruikersvriendelijkheid? Welke schakelknoppen moet ik vanzelfsprekend hebben? Voor de thuisklusser en doe-het-zelver is het van waarde om te weten welke schakelaar hij juist kan gebruiken in huis. Derhalve hieronder bondig belicht waar je bij een lichtknop op moet letten.

Hoe installeer je een simpele schakelaar?
Een normale schakelaar wordt gekoppeld met evenals de energie toevoer en de lamp aan de hand van twee draden. Dit zijn doorgaans de rode en blauwe kabel vanaf de energie toevoer tot de schakelknop, vanaf de schakelaar tot de lamp zijn dit dikwijls de zwarte en blauwe kabel. Ingeval deze met hun eigen kleur gekoppeld worden, heb je in principe al een lichtknop geplaatst. Het is aldus geen ongemakkelijk klusje. Je kunt een goede schakelaar zeker identificeren aangaande het gemak om deze te installeren. Indien je in het pakje al ziet dat er meer dan 4 kabels bevinden, dan kun je er vanuit gaan dat het beter kan. Kijk daarna zodoende juist bij een andere lichtknop dan deze.

Welke merken lichtknoppen bestaan er?
Er zijn andere soorten schakelaars die alle ondergebracht zijn bij gevariëerde merken. Schneider Merten is bijvoorbeeld een merk dat bijzonder specifieke lichtknoppen zoals schemerschakelaars verkoopt. GIRA is een merk dat zich richt op beveiliging van je woonhuis en verkoopt in het kader daarvan schakelknoppen. Klemko richt zichzelf met andere op schemerschakelaars. Ehmann verkoopt met andere schuifschakelaars voor bij lampen. Al met al zijn er dus allerlei verschillende merken, welke allemaal andere soorten schakelaars verhandelen. Daarbij hebben zij allemaal hun eigen prijs, echter je kunt er vanuit gaan dat hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit. Verder is het daarom ook goed om te kijken naar het gemak om de schakelaar te plaatsen.

 

Comments are closed.