i2D
Image default
Woning en Tuin

Afvalcontainer huren via containerservice

Een verbouwing, renovatie of sloop levert snel een berg bouwafval op. Hier moet je vanaf, maar hoe doe je dat het meest efficiënt en het liefst ook het goedkoopst? Waarschijnlijk huur je niet elke dag een afvalcontainer, dus weet je ook niet waar je op moet letten. In zo’n geval is het goed om een containerservice te gebruiken.

1 – Wat is een containerservice?

Een containerservice is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en op laten halen van afvalcontainers. Het is geen afvalverwerker, maar een tussenpersoon. Het grote voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van het brede netwerk. Als een transporteur geen container beschikbaar heeft, dan zorgt de containerservice dat een ander hem levert. Hier heb jij geen omkijken naar. Daarnaast maakt de service goede prijsafspraken, waardoor je meestal minder betaalt dan bij de afvalverwerker. 

2 – Bestel online

Het online bestellen van een container is sneller, makkelijker en goedkoper dan rechtstreeks bij de afvalverwerker. Je ziet overzichtelijk welke containers er zijn en je bestelt binnen 3 klikken. Je rekent af met iDeal of via achteraf betalen en je bent klaar. De containerservice zorgt voor de rest. Je hoeft zelfs niet thuis te zijn als hij gebracht wordt, de chauffeur kiest zelf een handige plek. Wil je zelf kiezen, dan teken je gewoon met krijt waar de container moet staan. Zo makkelijk kan het zijn.

3 – Kies het juiste formaat

Het kiezen van het juiste formaat container is belangrijk. Houd er rekening mee dat je vaak meer afval hebt dan je denkt. Het is beter om een grotere container te bestellen dan twee kleinere. Je bent snel geneigd om een kleinere te bestellen, omdat je denkt dat je daar genoeg aan hebt en het goedkoper is, maar als je dan veel meer afval hebt dan je dacht en je moet een tweede kiezen, dan baal je. Het is een stuk duurder en je moet wachten tot de container omgeruild is. Weet je precies wat je nodig hebt, ja dan bestel je natuurlijk die.

4 – Bestel een puincontainer

Een puincontainer is de goedkoopste optie omdat puin een eenvoudig te verwerken afvalsoort is. Let wel op dat er alleen puin, dus steensoorten, in een puincontainer mag. Heb je veel verschillend afval, dan bestel je een bouwcontainer waar alles in mag, maar heb je veel steenafval en weinig ander afval, dan kun je een puin container huren en het overige afval naar de milieustraat brengen. Dat scheelt een hoop geld.

5 – Voorkom verborgen kosten

Een goedkope container huren is prettig, maar niet als er onverwachte kosten bijkomen. Het is fijn om een duidelijke all-in prijs te hebben, zodat je weet waar je aan toe bent. Bij containerservices met all-in prijzen krijg je geen verrassingen achteraf.