i2D
Image default
Beauty en verzorging

27 weken zwangerschap informatie en weetjes

27 weken zwangerschap informatie en weetjes

Week 27 van de zwangerschap

Dit is de laatste week van het tweede trimester. Niet alleen de baby maar ook u zult nu een groeispurt maken. Dit is normaal, want uw lichaam gaat reserves aanmaken voor de baby. Als u gezond leeft is er niets aan de hand, de overtollige kilo’s verdwijnen na de bevalling weer vanzelf. Had u voorheen genoeg energie, dan zal dit nu flink minder worden. U zult zich nu weer vaker moe voelen en u wilt nu alleen nog maar rust. Dit is normaal en komt praktisch voor bij ieder zwangerschap. De baby wordt zwaarder en groeit nu niet meer zo hard. De kleur van de oogjes is blauwgrijs. De definitieve kleur van de oogjes komt pas na de geboorte, dit kan soms wel een jaar duren. Ongeboren baby’s hebben heel vaak de hik, u kunt dit ook duidelijk voelen.

U lichaam gaat zich langzaam voorbereiden op de bevalling. Het kraakbeen wordt slapper en uw bekken worden wijder. Hierdoor is het straks voor de baby mogelijk om geboren te worden. (2 weken zwanger)

 

Relaties kunnen zwaar zijn zelfs in de goede tijden. Mijn man en ik hebben letterlijk constant ruzie vanaf de eerste dag van deze zwangerschap. Het grote probleem tussen ons p is dat het allemaal onwerkelijk is voor hem. Ja, hij ziet mijn lichaam veranderen, voelt de baby bewegen, hoort de hartslag enzovoort, maar toch is het kwartje voor hem nog niet gevallen. Iets wat waarschijnlijk ook niet zal gebeuren tot de dag dat de baby geboren is. Ik ben vaak boos op hem omdat ik voel dat hij mij niet voldoende steunt, omdat hij niet kan beseffen wat ik nu doormaak. Ik snap ook wel dat een man dat natuurlijk ook niet kan weten, maar ik had van hem wel wat meer empathie verwacht. Met zijn “we zien wel wat er gebeurt” houding kan ik nu niks en ik heb echt steun nodig. Meer dan hij nu geeft. Heeft iemand advies?

Bezoek de website voor meer informatie : 27 weken zwangerschap informatie en weetjes